سبک غذایی کودکان را جدی بگیرید!
به گزارش گروه سلامت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، پژوهشگران در نشست پزشکی هفته بیماری های گوارشی در واشنگتن دی سی گزارش دادند که میزان سرطان روده بزرگ بین سال های 1999 تا 2020 در بین کودکان 10 تا 14 ساله 500 درصد افزایش یافته است.
محققان دریافتند که این میزان در بین نوجوانان 15 تا 19 سال 333 درصد و در بین 20 تا 24 سال 185 درصد افزایش یافته است.
دکتر اسلام محمد، متخصص داخلی در دانشگاه میسوری-کانزاس سیتی در یک بیانیه خبری گفت: سرطان روده بزرگ دیگر تنها به عنوان یک بیماری جمعیت سالمند دیده نمی شود.
برای این مطالعه، محققان از دادههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده برای محاسبه روند 1999-2020 سرطان روده بزرگ برای افراد 10 تا 44 ساله استفاده کردند.
نتایج نشان می دهد که اگرچه این نرخ ها در میان کودکان و بزرگسالان جوان افزایش یافته است، اما هنوز از نظر تعداد بسیار کمتر از افراد مسن است.
در میان نوجوانان 10 تا 14 ساله، 0.6 در هر 100000 کودک مبتلا به سرطان روده بزرگ در سال 2020 تشخیص داده شد که این رقم در سال 1999 0.1 در هر 100000 بود.
به طور مشابه، تشخیص ها در بین افراد 15 تا 19 ساله از 0.3 به 1.3 در هر 100000 و در بین 20 تا 24 ساله از 0.7 به 2 در 100000 افزایش یافته است.
شایع ترین علائم سرطان روده بزرگ یبوست، اسهال، درد شکم، خونریزی مقعدی و علائم کم خونی فقر آهن است.
محمد گفت: عوامل خطر سرطان روده بزرگ شامل سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ است.
سایر عوامل خطر شناخته شده عبارتند از چاقی، سیگار کشیدن، مصرف الکل و رژیم غذایی. به گفته محققان، عوامل خطر مشکوک شامل عدم فعالیت بدنی، آنتی بیوتیک ها و افزودنی های غذایی است.