سبزی ها فشار خون را کاهش می دهند – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از و به نظر می رسیددفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به یکی از باورهای غلط مبنی بر اینکه «مصرف سبزیجات در افراد مبتلا به فشار خون بالا باعث افزایش فشار خون می شود» اعلام کرد: سبزیجات نه تنها فشار خون را افزایش می دهند، بلکه نقش مهمی در کاهش و کنترل آن دارند.
بر اساس این گزارش، سبزیجات برگ سبز منبع غنی از پتاسیم، منیزیم، پلی فنول ها و ویتامین C هستند; عناصری که هر کدام نقش کلیدی در فرآیند تنظیم فشار خون دارند.
به گفته کارشناسان این اداره، پتاسیم باعث افزایش تولید پروتئین می شود کالیدین انقباض دیواره عروق را مهار می کند و به کاهش فشار خون کمک می کند و همچنین اثرات منفی مصرف نمک را بر بدن کاهش می دهد. منیزیم موجود در سبزیجات نیز به عنوان یک مهارکننده طبیعی انقباض عضلات صاف و گشادکننده عروق نقش موثری در پیشگیری و کنترل فشار خون بالا دارد.
این گزارش می افزاید: پلی فنول ها گیاهی که در سبزیجات یافت می شود دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است گسترش عروقی هستند و مصرف آنها در حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی مهم است. همچنین ویتامین C باعث افزایش سنتز اکسید نیتریک و بهبود عملکرد می شود اندوتلیالگزارش شده است که در کاهش فشار خون موثر است. مطالعات بالینی نشان می دهد که مصرف کافی این ویتامین می تواند فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش دهد سیستولیک و دیاستولیک کاهش دهد
دفتر بهبود تغذیه جامعه تاکید کرد: مصرف منظم سبزیجات جزء مهم رژیم غذایی سالم بیماران مبتلا به فشار خون است و حذف سبزیجات نه تنها به کنترل فشار خون کمک می کند، بلکه فرد را از مواد مغذی ضروری نیز محروم می کند.



