سامانه سنجش اختلالات و ناهنجاری های اسکلتی تولید شد – خبرگزاری مهر ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، یک شرکت دانش بنیان فعالیت خود را در حوزه تجهیزات پزشکی از اسفندماه ۱۳۹۷ با استقرار در حوزه علمی و فناوری آغاز کرد. پارک فناوری
این شرکت دارای محصولات متعدد در زمینه پزشکی و محصول دانش بنیان است که شامل نرم افزار جامع تحلیل حرکت سه بعدی و تجزیه و تحلیل داده های بیومکانیکی، نشانگرهای بازتابنده (مورد استفاده در آزمایشگاه های آنالیز حرکت)، سیستم فشار سنج هوشمند پا، دوربین حرارتی پزشکی می باشد. و کفی چکش خوار از محصولات این شرکت می باشد.
محمد یوسفی مدیرعامل شرکت دانش بانیان با تشریح کاربرد محصول شرکت دانش بانیان با نام سیستم اندازه گیری اختلالات اسکلتی گفت: این محصول اختلالات اسکلتی بدن انسان را در نماهای مختلف بدن تشخیص می دهد که از شاخص های مادون قرمز فعال و غیر فعال و یک دوربین مادون قرمز برای استخراج اختلالات. و از ناهنجاری های بدن استفاده می کند.
وی ادامه داد: دستگاه پس از ثبت تصویر توسط نرم افزار، نماهای مختلف بدن (تصویر فونتانل قدامی و خلفی و تصویر ساژیتال) را نشان می دهد. تصاویر در نرم افزار با الگوریتم های پردازش تصویر و معادلات بیومکانیکی تجزیه و تحلیل می شوند. سپس داده های بیومکانیکی مانند زوایای مفاصل با داده های معمولی در پس زمینه نرم افزار مقایسه شده و نتیجه در قالب یک گزارش منسجم و کامل در قالب PDF در اختیار کاربر قرار می گیرد.
به گفته یوسفی، در هر بخش در صورت وجود ناهنجاری، تمرینات مربوط به رفع و بهبود ناهنجاری توسط نرم افزار پیشنهاد می شود که با تایید پزشک قابل استفاده است.
وی با بیان اینکه طراحی تمامی صفحات، الگوریتم ها و معادلات نرم افزار سیستم توسط متخصصان این شرکت انجام شده و از زبان برنامه نویسی استاندارد استفاده شده است، تصریح کرد: با افزایش داده های کاربران، داده های نرمال نرم افزار به روز شده است. و در آینده با داده ها بیشتر بهبود خواهد یافت.
یوسفی درباره ظرفیت تولید این محصول نیز گفت: این محصول برای اولین بار در کشور داخلی سازی شده و امکان تولید 250 دستگاه در سال را داریم.
وی با بیان اینکه از طریق این طرح برای صادرات سامانه سنجش اختلالات اسکلتی 25 نفر مشغول به کار شده اند افزود: به دلیل موانع مالی تاکنون موفق به صادرات نشده ایم، البته از کشورهای چین، عراق و افغانستان درخواست داریم. انجام این کار ارز قابل توجهی را برای کشور به همراه خواهد داشت.