سلامت خانواده

سالم ترین روش های پخت و پز گوشت و سازگاری با کبد

دکتر سیریاک ابی فیلیپس ، که به عنوان دکتر دکتر نیز شناخته می شود ، در اینستاگرام خود به اشتراک گذاشته است که پخت گوشت در گرمای زیاد مانند سرخ کردن ، کباب یا برشته کردن ، می تواند مواد شیمیایی مضر تولید کند. این مواد ممکن است خطر کبد چرب ، سرطان و التهاب را با گذشت زمان افزایش دهند.

هامشاهری در یک خبرنامه نوشت: به گفته وی ، استفاده از روش های خفیف تر مانند بخارپز ، جوش ، جوش خوردن ، خوشمزه و آسیب به سلامت بدن. به عبارت دیگر ، با ایجاد تغییرات کوچک در نحوه پخت ، می توانید ضمن محافظت از کبد ، قلب و سلامت کلی ، از گوشت مورد علاقه خود لذت ببرید.

چرا پخت در گرمای زیاد مضر است؟

هنگامی که گوشت در دماهای بالا پخته می شود ، واکنش های شیمیایی رخ می دهد که می تواند مواد مضر ایجاد کند. یکی از عاملان اصلی آمین های هتروسیکلیک (HCA) است. این مواد هنگامی شکل می گیرند که کراتین یا کراتینین موجود در گوشت در هنگام پخت در گرمای زیاد ، مانند سرخ کردن ، کباب یا کباب کردن در دمای بالاتر از 2 درجه سانتیگراد ، به اسیدهای آمینه و قندها می رسد. آمین های هتروسیکلیک سرطان زا هستند ، به این معنی که می توانند با گذشت زمان خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.

علاوه بر HCA ، پخت گرم گرم ، هیدروکربنهای معطر چند رنگ (PAH) و محصولات گلیکراسی پیشرفته (AGS) تولید می کند. PAH ها هنگامی ایجاد می شوند که چربی شعله های آتش را فشرده می کند و دودی ایجاد می کند که گوشت را می پوشاند. سنین زمانی تشکیل می شوند که قندها در گرمای زیاد به پروتئین ها واکنش نشان داده و باعث ایجاد استرس اکسیداتیو و التهاب می شوند. هر دو ترکیب می توانند به کبد آسیب برساند و بر سلامت قلب و متابولیسم تأثیر بگذارد.

سالم ترین روش های پخت و پز گوشت و سازگاری با کبد

در پست خود در اینستاگرام ، دکتر فیلیپس بر اهمیت کاهش گرما و افزودن رطوبت تأکید می کند. روشهای پخت و پز که از گرما و مایع خفیف استفاده می کنند ، تشکیل HCA ، PAH و سنین را کاهش می دهد ، در حالی که باکتری های مضر مانند سالمونلا و E را از بین می برد.

برخی از ایمن ترین روش های آشپزی عبارتند از:

بخار و جوش: گوشت در آب یا بخار در دمای متوسط ​​پخته می شود که مواد مغذی را حفظ می کند و از مواد شیمیایی مضر جلوگیری می کند.

فشار و پخت: پخت آهسته در مایع با حرارت کنترل شده ، الیاف گوشت را تجزیه می کند ، طعم و مزه را بهبود می بخشد و سموم را پایین می آورد.

آشپزی توسط Swond: گوشت در خلاء بسته بندی شده و در حمام آب در دمای دقیق پخته می شود. مرغ باید به مدت 1 تا 2 درجه سانتیگراد به مدت 1 تا 2 ساعت در 2 تا 2 درجه سانتیگراد پخته شود. این روش پاتوژن ها را از بین می برد ، رطوبت را حفظ می کند و HCA ها را به حداقل می رساند. سرخ کردن سریع 2 ثانیه در انتها باعث افزایش بافت و طعم و مزه می شود بدون اینکه سطح بالایی از سموم تولید شود.

این روشها مؤثر هستند زیرا گرمای مرطوب از واکنش میلارد و تولید سطح بالای HCA جلوگیری می کند ، در حالی که اطمینان حاصل می شود که گوشت از خوردن آن بی خطر است.

کباب سالم

کباب یا کباب پز یک روش محبوب است ، اما اگر به طور نادرست انجام شود ، خطرات دارد. دکتر فیلیپس چندین استراتژی را برای کاهش ترکیبات مضر بابرکو توصیه می کند:

گوشت را کاملاً مزه دار کنید: استفاده از مواد اسیدی مانند سرکه یا لیموترش با ادویه های غنی از آنتی اکسیدان مانند زردچوبه ، سیر ، زنجبیل ، رزماری و آویشن می تواند تشکیل HCA را 5 ٪ تا 5 ٪ کاهش دهد. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزادی را در سطوح گرم خنثی می کنند.

قبل از کباب کردن گوشت را در مایکروویو قرار دهید: قرار دادن گوشت در مایکروویو به مدت دو دقیقه ، قطرات پر شده از کراتین را از بین می برد و مواد اولیه را برای تشکیل HCA کاهش می دهد.

گوشت را به طور مرتب برمی گرداند و چربی را مدیریت می کند: از کباب کردن گوشت خودداری کنید و از چربی در شعله های آتش سوزی که PAH تولید می کنند جلوگیری کنید. سطوح سیاه را برش دهید.

غیرآموز: گوشت را روی شعله های طولانی یا دور قرار دهید تا دمای سطح پایین تر حفظ شود و واکنشهای شیمیایی تولید HCA و PAH را کاهش دهد.

با کنترل حرارتی گوشت ، کاهش دود و خنثی کردن رادیکال ها ، می توانید از سموم کمتر گوشت کبابی لذت ببرید.

برای سلامتی کبد عمیق سرخ نکنید

گوشت سرخ کردن عمیق در دمای 1 تا 2 درجه سانتیگراد در روغن داغ غوطه ور است و باعث چربی های اکسید و سطح بالای HCA ها و سنین می شود. حتی سرخ کردن در هوای آزاد ، اگرچه کمی بهتر است ، اما هنوز هم می تواند برخی از ترکیبات مضر را ایجاد کند. دکتر فیلیپس پیشنهاد می کند که شما هر دو هفته یک بار در هوای آزاد در هوای آزاد انجام می دهید و این کار را به عنوان یک روش پخت و پز گاه به گاه انجام می دهید ، نه یک روش آشپزی منظم.

دلیل آن ساده است: پخت و پز گرمای زیاد می تواند باعث استرس اکسیداتیو شود که می تواند بر کبد فشار بیاورد و به التهاب در بدن کمک کند و خطر کبد چرب و سایر بیماری های متابولیک را افزایش دهد.

اقدامات دائمی برای محافظت از کبد و قلب

پخت و پز ایمن نه تنها خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد ، بلکه با به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض ترکیبات التهابی ، از کبد و قلب نیز محافظت می کند. اقدامات کلیدی روزانه عبارتند از:

  • روشهای پخت و پز با دمای پایین مانند بخارپز ، جوشانده یا جوشانده را انتخاب کنید.
  • قبل از پخت با ادویه های آنتی اکسیدانی ، گوشت را طعم دهید.
  • از کباب کردن خودداری کنید و در هنگام کباب چربی اضافی را از بین ببرید.
  • غذاهای سرخ شده را به مصرف گاه به گاه محدود کنید.

۲۲۳۲۱۷

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا