سازمان غذا و دارو: هشدار درباره وجود سم سرطانزا در خشکبار مانده

عبدالعیم بهفار اضافه کرد: آفلاتوکسین یک سم قارچی است که در شرایط ذخیره نامساعد بر روی آجیل و دانه های روغنی رشد می کند. این سم می تواند منجر به مشکلات کبد ، مسمومیت و در موارد شدید ، خطر ابتلا به سرطان کبد شود.
وی بر روشهای تشخیص آجیل آلوده تأکید کرد: لکه های کپک زده ، بو ناخوشایند ، طعم تلخ و چین و چروک علائم آلودگی آفلاتوکسین است. با این حال ، تشخیص قطعی این سم فقط از طریق آزمایشات تخصصی در آزمایشگاه های غذایی امکان پذیر است.
مدیر کل سازمان غذا و داروی سازمان غذا و داروی با اشاره به بناهای تاریخی که در سالهای اخیر انجام شده است ، گفت: “در بعضی از نمونه های آجیل فله و در شرایط نامساعد ذخیره می شود ، میزان آفلاتوکسین بالاتر از حد مجاز بود.” سال گذشته ، حدود 2 تا 5 درصد از نمونه های مورد مطالعه دارای سطح آلودگی آفلاتوکسین بودند که در برخی موارد منجر به تخریب یا ترمیم محصولات شد.
وی افزود: سازمان غذا و داروی به طور مداوم محصولات بازار را از طریق آزمایشگاه های کنترل کیفیت انجام می دهد. امسال ، تیم های بازرسی مراکز آجیل ، به ویژه در آخرین روزهای سال ، نظارت ویژه ای را اجرا کرده اند. اگر می بینید آلودگی ، محصولات توقیف و فروشندگان متخلف به مقامات قانونی ارجاع می شوند.
بهفار در مورد خطرات مصرف آجیل آلوده برای گروه های حساس هشدار داد و گفت: “افراد مبتلا به بیماری کبد ، کودکان ، افراد مسن و نقص ایمنی باید مراقب باشند.” در طولانی مدت ، آفلاتوکسین می تواند اثرات تجمعی بر سلامت کبد داشته باشد و این گروه ها در معرض خطر بیشتری هستند. توصیه می شود که این افراد باید از آجیل بسته بندی شده استاندارد استفاده کنند و از مغز مشکوک یا مشکوک خودداری کنند.
وی با اشاره به روشهای تشخیص علمی سم ، گفت: آزمایشگاه های کنترل کیفیت مواد غذایی و دارویی در دانشگاه های پزشکی در سراسر کشور و همچنین برخی از آزمایشگاه های خصوصی معتبر با تأیید سازمان غذا و دارو ، قادر به انجام آزمایشات تخصصی برای اندازه گیری سطح آفلاتوکسین هستند. البته این آزمایشات عمدتاً برای تولید کنندگان و واردکنندگان انجام می شود و مصرف کنندگان باید با مشاهده نکات ایمنی از خرید محصولات آلوده جلوگیری کنند.
مدیر کل مواد غذایی و مواد مخدر سازمان غذا و دارو در پایان از مردم خواست که در صورت مشاهده آجیل مشکوک ، پرونده ها را گزارش دهند.
وی تأکید کرد: مصرف کنندگان می توانند در مورد وزارت بهداشت گزارش دهند یا به بخش های غذایی و پزشکی دانشگاه های پزشکی در سراسر کشور مراجعه کنند. همچنین ، بازرسان سازمان غذا و داروی بازرسی را سریعتر از طریق گزارش های مردمی انجام می دهند و در صورت آلودگی با متخلفین برخورد می کنند.