سازمان غذا و داروی: فقط نمک ید تصفیه شده – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

عبدالعیم بهفار گفت: “نمک ید تصفیه شده تنها نوع مجاز و ایمن مصرف خانگی است و استفاده از نمک های دریایی ، سنگ نمک و نمک های رنگی به هیچ وجه توصیه نمی شود.”
وی افزود: نمک ید itened تحت نظارت کامل سازمان غذا و داروی در کارخانه های مجاز و در فرآیند صنعتی آن ، فلزات سنگین و آلاینده های مضر مانند آرسنیک ، سرب و قلع از بین می رود. این نمک نه تنها بی خطر است ، بلکه با افزودن ید ، از کم کاری تیروئید و عوارض آن ، به ویژه در کودکان و زنان باردار جلوگیری می کند.
Behfar ادامه داد: در دهه 1980 ، نقص گسترده ید در کشور باعث شیوع اختلالات گواتر و تیروئید شد و بر این اساس ، سیاست افزودن ید به نمک خوراکی در سطح ملی اجرا شد. ید نقش مهمی در رشد مغز جنین و حفظ عملکرد غده تیروئید دارد و از بین بردن آن از رژیم غذایی یک مادر باردار می تواند منجر به کاهش هوش و آسیب عصبی در کودک شود.
مدیر کل مواد غذایی و داروهای مواد غذایی و مواد مخدر ادامه داد: نمک های دریایی ، سنگ نمک ، صورتی ، قرمز یا آب تأمین می شود نه تنها ید بلکه می توانند حاوی فلزات سنگین و ترکیبات سرطان زا باشند. در حال حاضر هیچ خط تولید رسمی برای پالایش و ید کردن نمک های رنگی در کشور وجود ندارد.
بهفار با اشاره به نمک های دریایی SO -Called گفت: “فقط تعداد محدودی از کارخانه ها برای تولید این نوع نمک مجوز داده شده اند و محصول آنها فقط در صورت نهایی شدن سازمان قابل فروش است.”
وی هشدار داد: برخی از رستوران ها و مراکز غذایی از نمک های غیرمجاز استفاده می کنند و با وجود پیش بینی جریمه ها ، سطح مجازات ها برای بازدارندگی لازم کافی نیست. بنابراین ، نیاز به شدت گرفتن و افزایش آگاهی عمومی در مورد خطرات نمک های تصفیه شده لازم است.
در پایان ، بهفار تأکید کرد: علاوه بر طعم دهنده ها ، ید تصفیه شده سلامت تیروئید و رشد مغز نسل بعدی است و نمک های غیرمجاز مانند یک تهدید ساکت برای میز خانواده هستند که باید از آن جلوگیری شود.