زیرنویس هوش مصنوعی برای سلامت روان

به گفته خبرگزاری IMNA ، استفاده از هوش مصنوعی به عنوان متخصص درمانگاهدر حال حاضر به یکی از داغترین چیزها تبدیل شده است که ممکن است در نگاه اول جذاب و کارآمد به نظر برسد ، اما در واقع می تواند عواقب جدی و نامطلوب داشته باشد. درمان و روانشناختی درمانی یک فرآیند پیچیده است که نه تنها دانش و تخصص لازم است ، بلکه درک ، همدلی و تجربه انسان را نیز نیاز دارد و هوش مصنوعی می تواند اطلاعات گسترده ای را پردازش کند ، بلکه بدون ظرافت های عاطفی و توانایی برقراری ارتباط انسان در جلسات. درمان لازم است
ارتباط درمانی بین فرد و متخصص درمانگاه مبتنی بر اعتماد به نفس ، همدلی و درک عمیق و متخصص درمانگاه رئال می تواند علائم غیر کلامی را تفسیر کند ، تغییرات عاطفی مشتری را درک کند و بر اساس تجربه آنها ، استراتژی هایی را ارائه دهد که نه تنها بر اساس داده های خام ، بلکه بر اساس شرایط زندگی و شخصیتی شخص باشد ، بلکه هوش مصنوعی این توانایی ها را ندارد و نمی تواند جایگزین خوبی برای یک متخصص باشد.
از طرف دیگر ، مشکلات روانی و عاطفی افراد بیشتر با پیچیدگی های فردی و اجتماعی مرتبط است که درک آنها نیاز به درک فراتر از الگوهای آماری دارد. بوها متخصص درمانگاه با سالها تحصیل و تجربه ، می تواند عوامل اساسی مشکلات را شناسایی کرده و با ارائه راه حل های شخصی ، مشتری ها را در مسیر درمان راهنمایی کند ، اما در عین حال ، هوش مصنوعی حتی با پیشرفته ترین الگوریتم ها قادر به انجام این کار نیست.
ذره بین در تشخیص نادرست هوش مصنوعی / موقعیت زبان بدن و وضعیت چهره در رابطه با هوش مصنوعی کجاست؟
حسین روزباهانی ، استاد دانشگاه ، دکترا در روانشناسی بالینی و عضو سازمان روانشناسی ملی هرچند شخصی که مانند متخصص درمانگاه یا یک مشاور ، او باید از ویژگی های بصری ، جسمی و کلامی برخوردار باشد و به گزارشگر IMNA بگوید: ظاهر یک مشاور باید بسیار راحت باشد و در وضعیت اجتماعی و اعتقاد و مسائل مالی متفاوت نباشد.
وی افزود: حتی شیوه مشاور و موقعیت و ویژگی های اتاق مشاوره تحت تأثیر روند جلسه و همدلی بین مشاور و اقتدار قرار می گیرد ، و افزود: در روند مشاوره ، دو نشانه و ویژگی وجود دارد که شامل آنچه در ظاهر مقامات شناخته شده است و مشخصه علائم درونی فرد که ظاهر شخص ناعادلانه است می تواند باشد.
دکتر روانشناسی بالینی و عضو سازمان روانشناسی کشور اظهار داشت که وقتی افراد با هوش مصنوعی در ارتباط هستند ، آنها فقط چیزهایی را جمع می کنند که از آنها آگاه هستند و از آنها آگاه هستند. بخش علائم در نظر گرفته شده است: به عنوان مثال ، هنگامی که فرد در توهم شرکت می کند ، فرد توهم واقعیت را در نظر می گیرد و تنها مشاور قادر به تشخیص توهم است و وقتی شخص با هوش مصنوعی مورد بحث قرار می گیرد ، هوش مصنوعی بر اساس اطلاعات دریافت شده از فرد تشخیص می دهد و این باعث سوء تفاهم می شود.
Roozbahani همچنان می گوید که تشخیص نادرست هوش مصنوعی بر اساس اطلاعات دریافت شده از فرد می تواند روند درمانی را اشتباه کند: هوش مصنوعی نقاط ضعف زیادی دارد و به ارتقاء زیادی نیاز دارد و این می تواند برای هوش مصنوعی ، بخشی از تشخیص در اتاق درمان ، بر اساس بیان زبان صورت باشد.
راه حل های عمومی و ناکارآمد هوش مصنوعی را برای بهبود سلامت روان / بهبود کوتاه مدت برای آسیب طولانی مدت قربانی نکنید
وی گفت: خط اول درمان صحیح است و اگر تشخیص نادرست باشد ، ادامه روند درمان به چالش کشیده می شود و اگر طبق موارد ، هوش مصنوعی ضعف های زیادی در تشخیص مشکل داشته باشد ، وی می گوید: همدلی یکی از اصول اصلی در روند درمان است و هوش مصنوعی همدلی ندارد.
دکترای روانشناسی بالینی و عضو سازمان روانشناسی کشور ، با بیان اینکه صحبت با هوش مصنوعی می تواند باعث منزوی و تنهایی افراد شود و روند درمانی اصلی و صحیح را مختل کند: بیماری هایی مانند سرماخوردگی داروهای خاص و محدودی برای درمان دارند ، اما روند درمان سلامت روان بسیار پیچیده و بسیار پیچیده است.
روزبحانی گفت: راه حل های ارائه شده توسط هوش مصنوعی راه حل های کلی برای همه افراد است و بر اساس شرایط و شخصیت فرد متفاوت نیستند و این باعث می شود راه حل هایی که کارآیی و تأثیر ندارند: حتی گاهی اوقات استراتژی های ارائه شده توسط هوش مصنوعی ممکن است مؤثر باشد ، اما در طولانی مدت اما در طولانی مدت.
وی خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی می تواند ظرفیت های خوبی را برای پیشرفت ایجاد کند و استفاده از آن در جهت درست می تواند به افراد در دستیابی به پیشرفت و ارتقاء کمک کند: اگر بیش از حد از فناوری و فناوری می تواند مضر باشد ، 5 میلیارد نورون در مغز وجود دارد و وقتی افراد برای زندگی خود استفاده نمی شوند.
اعتقاداتی که نقش مراجعه به مشاور و درمانگر / درک متقابل و همدلی را کاهش می دهد. ۲۰ ویژگی ای که هوش مصنوعی ندارد
EHSAN KAZEMI ، دکترا در روانشناسی ، نویسنده ، مترجم و خلاق آموزش شهروندی در ایران با بیان اینکه در فرایند مشاوره و درمان امروزه درمان گفته می شود که سلامت روانی شخص سعی در در نظر گرفتن جنبه های مختلف از جمله جنبه های فردی ، اجتماعی ، شغلی و آموزشی دارد ، به خبرنگار IMNA می گوید: مشاور یا درمانگر از یک طرف نقش پیشگیرانه ای دارد و از طرف دیگر ، اقدامات درمانی را انجام می دهد و به فرد کمک می کند تا شرایط زندگی خود را از جنبه های مختلف بهبودی بهبود بخشد. بخشیدنبشر
وی گفت: درمانگر یا مشاور باید دارای خصوصیات و علوم مشاوره دانشگاهی باشد و افزود: “در این رابطه ، مشاور باید تکنیک های مشاوره ، روشهای تشخیصی و مصاحبه های بالینی را یاد بگیرد و بتواند توسط مقامات راه حل هایی برای این مشکل ارائه دهد.”
دکتر روانشناسی ، نویسنده ، مترجم و خلاق آموزش شهروندی در ایران اظهار داشت که به دلایل مختلف ، از جمله عدم نهادینه شدن فرهنگ مشاوره ، ما به دنبال تمایل کمتری برای شروع و ادامه روند مشاوره هستیم: بسیاری از افراد نقش پیشگیرانه مشاور را در نظر نمی گیرند و فکر می کنند باید مشکلی برای مراجعه به مشاور وجود داشته باشد و برخی از مردم می توانند خود را تحلیل کنند.
کاظمی همچنان می گوید که ما اخیراً به جای مراجعه به یک مشاور و روانشناس ، جایگزین استفاده از هوش مصنوعی شده ایم: در حقیقت ، برخی از مردم فکر می کنند که هوش مصنوعی پاسخی به همه موضوعات دارد ، اما باید توجه داشت که در زمینه مشاوره ، این اساس درک متقابل و همدلی و هوش مصنوعی است.
آسیب ها و مضرات پنهان با استفاده از هوش مصنوعی به عنوان درمانگر / آیا هوش مصنوعی برای مشاوره و درمان قابل اعتماد است؟
وی گفت: “در این میان ، هیچ تضمینی برای تأیید و عملی بودن اطلاعات هوش مصنوعی وجود ندارد ،” وی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی تنها ظرف اطلاعات و داده هایی است که می تواند اطلاعات را به افراد ارائه دهد ، وقتی افراد مشکل خود را با هوش مصنوعی ، اطلاعات و هیچ راه حل و راه حل هایی به اشتراک می گذارند.
دکتر روانشناسی ، نویسنده ، مترجم و خلاق آموزش شهروندی در ایران ، با بیان اینکه روان درمانی و مشاوره سفارشی شده اند ، افزود: حتی وقتی دو نفر یک مشکل خاص مانند افسردگی داشته باشند ، درمان آنها یکسان نخواهد بود و مبتنی بر شخصیت مردم است ، اما هوش مصنوعی شخصیت فرد را هنگام ارائه راه حل اندازه گیری نمی کند.
کاظمی می افزاید: هوش مصنوعی در مشاوره و درمان قابل اعتماد نیست و بعضی اوقات اشتباهاتی دارد: اگر فضای ارتباطی با هوش مصنوعی فقط در یک صفحه باشد ، مراجعه به روانشناس مؤثرتر از تلفن و آنلاین است. گپ خلاصه
وی گفت: کلماتی که مردم برای برقراری ارتباط از آن استفاده می کنند ، از ذهن و ذهن آنچه که او می بیند ، قدرت می گیرد و پاسخی از هوش مصنوعی بر اساس ذهنیت شخص از وضعیت و مشکل دریافت می کند: در این شرایط ، راه حل ها مبتنی بر واقعیت نیستند و این یکی از آسیب های هوش مصنوعی است.
مسئولیت و اخلاق حرفه ای در این زمینه درمانموضوعات مهم دیگر ، درمانگران تحت نظارت سازمان های حرفه ای هستند و به اخلاق پایبند هستند ، اما در مقابل ، سیستم هوش مصنوعی بدون مسئولیت انسانی است و ممکن است توصیه هایی را ارائه دهد که نه تنها مفید باشد ، بلکه در برخی موارد می تواند مضر و مفید باشد.
چالش مهم دیگر تأثیر استفاده از هوش مصنوعی بر کیفیت تعامل ، با اشاره به متخصص درمانگاه این فرصتی برای ارتباطات عمیق و مؤثر است که می تواند به پیشرفت شخصی و اجتماعی کمک کند و با تکیه بر یک سیستم هوش مصنوعی ممکن است افراد را به سمت انزوا سوق دهد و مهارت های ارتباطی خود را با گذشت زمان کاهش دهد. لازم به ذکر است که انسان در تعامل با یکدیگر یاد می گیرد و رشد می کند و هیچ الگوریتمی قادر به جایگزینی آن نیست.
خطر سوءاستفاده و اطلاعات نادرست یکی دیگر از نگرانی های جدی در این زمینه است ، برخی از افراد ممکن است فکر کنند که هوش مصنوعی قادر به حل مشکلات روانشناختی پیچیده است و به توصیه های آن بدون جستجوی کمک های تخصصی اعتماد دارد و این می تواند روند درمانی را به تأخیر بیندازد و حتی منجر به صدمات مضر تر شود. اگرچه هوش مصنوعی ابزاری قدرتمند است ، اما جایگزینی برای تخصص انسان در زمینه سلامت روان نیست.
با توجه به تمام موارد بیان شده ، مشخص است که استفاده از هوش مصنوعی به عنوان متخصص درمانگاه این می تواند خطرات ناکارآمد و جدی باشد ، به طور کلی ، این فناوری می تواند به عنوان یک ابزار کمکی در تجزیه و تحلیل داده ها و ارائه اطلاعات مفید به متخصصان مورد استفاده قرار گیرد ، اما نباید به عنوان جایگزینی برای درمان روانشناختی مورد استفاده قرار گیرد و افراد باید توجه داشته باشند که سلامت روانی افراد نیازی به تعامل و هوش واقعی ندارد.