زنان بیشتر از مردان به سرطان تیروئید مبتلا می شوند – خبرگزاری مهر ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از و به نظر می رسیدشیوا برزویی گفت: در سال های اخیر با گسترش و به روز شدن روش های تشخیصی، امکان تشخیص به موقع این بیماری فراهم شده است و این امر باعث تشخیص و درمان به موقع بیماری در مراحل اولیه می شود.
وی افزود: اگرچه سرطان تیروئید در تمام دنیا نسبتا شایع است، اما خوشبختانه میزان مرگ و میر و میر ناشی از آن بسیار کم است.
یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: نقش ژنتیک و سابقه خانوادگی در ابتلا به این بیماری بسیار موثر است و افرادی که بستگان درجه یک آنها به این سرطان مبتلا شده اند بیش از سایرین در معرض خطر هستند.
برزویی با بیان اینکه زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می شوند، گفت: عوامل محیطی مانند قرار گرفتن در معرض پرتوهای مختلف به ویژه در دوران کودکی و نوجوانی نقش مهمی در بروز این سرطان دارد.
وی با بیان اینکه پیش آگهی این بیماری در زنان بهتر از مردان است، خاطرنشان کرد: با افزایش تشعشعات در زندگی روزمره، ابتلا به سرطان تیروئید نیز افزایش یافته است. بنابراین معاینه منظم غده تیروئید از اهمیت بالایی برخوردار است.
این فوق تخصص غدد بزرگسالان در پاسخ به این سوال که چرا سرطان تیروئید در زنان بیشتر از مردان بروز می کند، تصریح کرد: اختلالات تیروئید در زنان بیشتر به دلیل تفاوت های کروموزومی و هورمونی است، این موضوع به هورمون های جنسی زنان مربوط می شود که می تواند باعث بروز این بیماری شود. نقش داشته باشد
برزویی با بیان اینکه سرطان تیروئید در ابتدا ممکن است بدون علامت باشد و افراد تنها در تصویربرداری برای مشکل دیگری متوجه آن شوند، تاکید کرد: برآمدگی در جلوی گردن یکی از علائم شایع این بیماری است.
وی گفت: در برخی موارد علائمی مانند اختلال در قورت دادنبلندی صدا و مشکلات تنفسی می تواند نشانه سرطان تیروئید باشد.
یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره روش های درمان این بیماری توضیح داد: درمان اصلی سرطان تیروئید جراحی و برداشتن کامل غده تیروئید است اما بسته به نوع سرطان و شرایط بیمار، درمان های دیگری مانند ید رادیواکتیو، شیمی درمانی یا رادیوتراپی نیز ممکن است تجویز شود.
وی با بیان اینکه وجود توده در ناحیه گردن همیشه به معنای سرطان تیروئید نیست، خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده توده در گردن باید به پزشک مراجعه و آزمایشات لازم را انجام دهید.
برزویی بر لزوم آگاهی و پیگیری منظم برای تشخیص زودهنگام این بیماری تاکید کرد و یادآور شد: تشخیص به موقع می تواند نقش بسزایی در بهبود بیماران داشته باشد.