سلامت خانواده

رژیم های گیاهخواری؛ این خوب است یا بد؟

به گزارش خبرآنلاین، محققان دریافتند رژیم های غذایی گیاهی خطر ابتلا به اکثر بیماری ها را کاهش می دهد.

در سال های اخیر، رژیم های غذایی گیاهی به دلیل فواید بالقوه برای سلامتی مورد توجه قرار گرفته اند. تحقیقات گسترده ای که در دو دهه اخیر انجام شده است نشان می دهد که سبک زندگی گیاهخواری می تواند با بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلف از جمله سرطان مرتبط باشد.

این تحقیق که شامل مروری جامع از 49 مطالعه منتشر شده بین سال‌های 2000 تا 2023 است، بینش جدیدی را در مورد اینکه چگونه رژیم غذایی بر نتایج درازمدت سلامتی تأثیر می‌گذارد، ارائه می‌کند.

فواید رژیم گیاهخواری برای سلامتی

یافته ها رابطه آماری قوی بین رژیم های گیاهخواری و گیاهخواری و مدیریت بهتر چندین عامل خطر از جمله فشار خون، سطح قند خون و شاخص توده بدنی (BMI) را نشان می دهد. نکته قابل توجه این است که رژیم های غذایی گیاهی با کاهش خطر ابتلا به بیماری ایسکمیک قلبی و همچنین سرطان های دستگاه گوارش و پروستات مرتبط است.

این تحقیق خاطرنشان کرد که در بین زنان باردار، رژیم های گیاهخواری به طور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت بارداری و فشار خون را در مقایسه با رژیم های غیر گیاهخواری تغییر نداد. علی‌رغم این یافته‌های امیدوارکننده، محققان نسبت به تایید عمده‌فروشی رژیم‌های غذایی گیاهی برای همه هشدار می‌دهند.

تفاوت در نتایج بین مطالعات به دلیل تفاوت در ویژگی های رژیم غذایی، جمعیت شناسی شرکت کنندگان و مدت زمان مطالعه است، که نشان می دهد که مزایای کلی رژیم های غذایی مبتنی بر گیاه باید به وضوح تعریف شود. علاوه بر این، برخی از رژیم‌های گیاه‌خواری یا وگان ممکن است منجر به کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری شود که نشان‌دهنده مضرات احتمالی است که باید در نظر گرفته شود.

مطالعه ما اثرات مختلف رژیم های غذایی بدون حیوانات را بر سلامت قلبی عروقی و خطر سرطان ارزیابی می کند و نشان می دهد که چگونه یک رژیم گیاهخواری می تواند برای سلامت انسان مفید باشد و یکی از موثرترین استراتژی های پیشگیری برای دو بیماری مزمن موثر بر سلامت انسان در جهان است. .

رژیم گیاهخواری و بیماری

در حال حاضر، بیماری های قلبی عروقی و سرطان از علل اصلی مرگ و میر و ناتوانی در سراسر جهان هستند. مطالعات انجام شده بر روی گروه های بزرگ در سراسر جهان چندین عامل خطر قابل تغییر و غیر قابل تغییر را شناسایی کرده اند. محققان توضیح دادند که در میان آنها، شواهد قوی از رژیم غذایی به عنوان عامل خطر اصلی قابل اصلاح حمایت می کند.

رژیم غذایی نامناسب که با مصرف ناکافی میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل همراه با مصرف بیش از حد گوشت (به خصوص قرمز و فرآوری شده)، نمک، غلات تصفیه شده و شکر مشخص می شود، مرگ و میر را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. با گذشت زمان، این انتخاب های غذایی منجر به افزایش نگران کننده در مسائل بهداشتی شده است.

این تجزیه و تحلیل تصویری به طور کلی مثبت از رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه نشان می‌دهد و آن‌ها را با مزایای سلامتی قابل توجهی مرتبط می‌کند، با این حال، پیچیدگی‌ها و تغییرات یافت شده در مطالعات، نیازمند رویکردی ظریف‌تر به توصیه‌های غذایی است.

یک رژیم غذایی مبتنی بر گیاه در درجه اول بر روی غذاهای مشتق شده از گیاهان تمرکز دارد و این شامل نه تنها میوه ها و سبزیجات، بلکه آجیل، دانه ها، روغن ها، غلات کامل، حبوبات و لوبیا نیز می شود.

رژیم های گیاهی نه تنها با کاهش خطر ابتلا به بیماری های جدی به نفع سلامتی انسان هستند، بلکه نسبت به رژیم های غذایی غنی از محصولات حیوانی از نظر زیست محیطی پایدارتر هستند، زیرا از منابع طبیعی کمتری استفاده می کنند و با آسیب زیست محیطی بسیار کمتری همراه هستند. . نتایج این تحقیق در مجله PLoS ONE منتشر شده است.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا