اخبار سلامت

رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد؟

به گزارش خبرگزاری Tasnim ، سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین می زند که 5 ٪ از بزرگسالان در سراسر جهان با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند.

کارشناسان در تلاشند تا روشهای درمانی مؤثر را پیدا کنند و یکی از زمینه های مورد علاقه رژیم غذایی افراد است. شواهد نشان می دهد که پیروی از یک رژیم غذایی سالم و جلوگیری از غذاهای مضر مانند فست فود می تواند به کاهش خطر افسردگی کمک کند.

مطالعه ای که اخیراً در مجله ایمونولوژی منتشر شده است ، رابطه بین رژیم غذایی روشن و علائم افسردگی در موش ها را بررسی کرده است.

نتایج نشان داد که موش ها یک رژیم غذایی روشن دریافت کردند ، علائم مشابه افسردگی را نشان دادند. این نتایج برای بررسی افسردگی و درمان های احتمالی ، بازیهای جدیدی را برای تحقیقات باز می کند.

محققان به دنبال بررسی تأثیر مصرف بالای نمک بر روی موش بودند. اول ، آنها آزمایش کردند که آیا موشهایی که رژیم غذایی روشن دریافت کرده اند علائم افسردگی را نشان می دهند.

موش ها به مدت 5 تا 8 هفته رژیم غذایی منظم یا روشن دریافت کردند. محققان از روشهای مختلفی برای بررسی رفتار موش استفاده کردند. محققان همچنین یک گروه کنترل موش با افسردگی داشتند.

محققان همچنین دریافتند که این موش ها تولید انواع مولکول ها به نام “IL-17A سیتوکین” را افزایش داده اند که با علائم افسردگی همراه است.

تجزیه و تحلیل آنها نشان داد که برخی از سلول ها بیشتر از این سیتوکین ها تولید می کنند و سطح بالاتری از آن در طحال و مغز موش مشاهده شد. این نشان می دهد که یک رژیم غذایی پر جنب و جوش باعث تولید این سیتوکین شده است.

محققان می گویند تحقیقات بیشتری لازم است تا دریابیم که آیا این مطالعه نتایج مشابهی در انسان خواهد داشت و تأثیرات طولانی مدت آن چه خواهد بود.

به گفته مدیر اخبار ، نمک یا مصرف بیش از حد سدیم می تواند خطر مشکلاتی از قبیل فشار خون بالا ، سرطان معده ، پوکی استخوان و سکته مغزی را افزایش دهد.

کارن زاید برگ ، متخصص تغذیه امروز به اخبار پزشکی ، توضیح داد: مصرف بیش از حد سدیم به ویژه برای قلب و کلیه ها مضر است. افراد مبتلا به بیماری های قلبی ، بیماری کلیوی ، دیابت یا کبد چرب باید با دقت میزان مصرف سدیم خود را کنترل کنند تا از بدتر شدن وضعیت آنها جلوگیری شود.

راهنمای رژیم غذایی توصیه می کند که بزرگسالان سالم میزان مصرف سدیم خود را به 2300 میلی گرم در روز محدود کنند. این تعداد ممکن است خیلی زیاد به نظر برسد ، اما معادل یک قاشق چایخوری نمک است.

همچنین ، هنگام مصرف غذا ، افراد می توانند برچسب ها را با دقت بررسی کنند تا ببینند که سدیم چقدر مصرف می کنند.

پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا