بهداشت و درمان

رژیم غذایی غنی از اُمگا ۳ در کُندی پیشرفت سرطان پروستات موثر است

دکتر ویلیام آرونسون، نویسنده این مطالعه، استاد اورولوژی در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو، خاطرنشان کرد: «بسیاری از مردان به تغییرات سبک زندگی، از جمله رژیم غذایی، برای کمک به مدیریت سرطان و جلوگیری از پیشرفت بیماری علاقه مند هستند.

آرونسون گفت: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که اصلاح رژیم غذایی می‌تواند به طور بالقوه پیشرفت سرطان را کاهش دهد و زمان مورد نیاز برای مداخلات تهاجمی‌تر را افزایش دهد.

همانطور که محققان توضیح می دهند، تغییرات در دستورالعمل های درمان سرطان پروستات باعث می شود بسیاری از مردان مبتلا به تومورهای با رشد آهسته، به جای درمان های ناتوان کننده، کنترل دقیق سرطان را انتخاب کنند.

با این حال، حدود نیمی از مردانی که “انتظار مراقب” را انتخاب می کنند، طی پنج سال پس از تشخیص، به جراحی و/یا درمان دارویی برای تومور نیاز خواهند داشت.

آیا راه هایی برای به تاخیر انداختن پیشرفت تومور وجود دارد؟

تیم آرونسون دریافتند که برخی مواد مغذی مانند اسیدهای چرب امگا 3 موجود در برخی مکمل‌های ماهی و روغن ماهی ممکن است در این زمینه کمک کنند.

برای کشف این موضوع، آنها ابتدا 100 بیمار مبتلا به سرطان پروستات درجه پایین یا متوسط ​​را انتخاب کردند که همه آنها انتظار مراقبه را انتخاب کرده بودند.

مردان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: برای ادامه رژیم غذایی عادی (گروه شاهد)، یا مشاوره با هدف افزایش دریافت امگا 3، که شامل استفاده از مکمل های روغن ماهی بود.

در همان زمان به مردان توصیه شد که مصرف چربی های ناسالم به نام امگا 6 را کاهش دهند. چربی های امگا 6 اغلب در غذاهایی مانند چیپس، کلوچه، سس مایونز و سایر غذاهای سرخ شده یا فرآوری شده یافت می شوند.

برای کمک به ردیابی اینکه چگونه این تغییرات رژیم غذایی ممکن است بر پیشرفت سرطان پروستات تأثیر بگذارد، تیم آرونسون به طور منظم شاخص Ki-67 هر مرد را آزمایش می‌کرد.

Ki-67 نشانگرهای زیستی خاصی را برای ردیابی نرخ تکثیر سلول های سرطانی پروستات در طول زمان اندازه گیری می کند.

یک سال پس از مطالعه، مردانی که سعی کردند رژیم غذایی خود را بین امگا 3 و امگا 6 متعادل کنند، 15 درصد کاهش شاخص Ki-67 را نشان دادند.

از سوی دیگر، به گفته محققان، مردانی که رژیم غذایی معمول خود را دنبال کردند، 24 درصد افزایش در Ki-67 نشان دادند.

آرونسون می‌گوید: «این تفاوت معنی‌دار نشان می‌دهد که تغییرات رژیم غذایی ممکن است به کند کردن رشد سرطان کمک کند و به طور بالقوه نیاز به درمان‌های تهاجمی‌تر را به تأخیر بیندازد یا حتی از آن جلوگیری کند».

با این حال، یک هشدار وجود داشت: حتی اگر کاهش شاخص های Ki-67 مردان امیدوارکننده بود، رژیم غذایی غنی از امگا 3 امتیاز گلیسون آنها را تغییر نداد، که یکی دیگر از معیارهای رایج پیشرفت سرطان پروستات است.

بنابراین، تیم تحقیقاتی معتقد است که تحقیقات بیشتری برای تأیید اینکه آیا افزایش دریافت امگا 3 اثرات طولانی مدت بر نتایج سرطان پروستات دارد یا خیر، مورد نیاز است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا