سلامت خانواده

رژیم غذایی برای کند کردن پیری مغز

به گزارش خبرآنلاین، رژیم مدیترانه ای سبز نسخه گیاهی تری از رژیم غذایی مدیترانه ای سنتی است که محتوای پلی فنول بیشتری دارد.

مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی نوشت: تحقیقات اخیر نشان می دهد که هر دو رژیم غذایی ممکن است به تنظیم قند خون و کند شدن پیری مغز کمک کند و نوع سبز آن احتمالاً نتایج بهتری را ارائه می دهد.

متخصصان توصیه می کنند در صورت نیازهای شما از یک رژیم مدیترانه ای سبز پیروی کنید و برای حفظ سلامت مغز، مصرف بیشتر غذاهای غنی از پلی فنول را توصیه می کنند.

یک کارآزمایی بالینی اخیر نشان داد که هر دو رژیم غذایی مدیترانه ای و سبز به طور قابل توجهی کوچک شدن مغز مرتبط با افزایش سن را در طی 18 ماه حدود 50 درصد کاهش می دهند.

اکنون، یک تحلیل جدید از این کارآزمایی بررسی کرد که چگونه نشانگرهای سلامت مرتبط با رژیم غذایی ممکن است بر تفاوت بین حجم مغز افراد و اندازه مورد انتظار برای سن آنها تأثیر بگذارد.

با افزایش سن، هیپوکامپ معمولاً از نظر اندازه کاهش می یابد در حالی که بطن های جانبی منبسط می شوند. این نشانگرها می توانند نشان دهنده پیری مغز باشند.

برخی از افراد سن مغزی متفاوتی با سن واقعی (تقویم) آنها دارند. سن مغز جوان تر نشان دهنده سلامت شناختی بهتر است، در حالی که سن بالاتر مغز ممکن است نشانه ای از پیری سریع تر و خطر بالاتر زوال شناختی باشد.

رژیم مدیترانه ای سبز حاوی ترکیبات غنی از پلی فنل مانند مانکای و چای سبز است که ممکن است به طور خاص مدیریت بهتر قند خون و سن جوانی مغز را افزایش دهد.

در تحلیل جدید، یک گروه بین‌المللی از محققان تغذیه و سلامت مغز، از جمله محققان دانشگاه‌هایی مانند هاروارد و لایپزیگ، به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه تغییرات سلامت ناشی از رژیم غذایی ممکن است به تفاوت‌ها در پیری مغز کمک کند.

آنها از میزان انقباض هیپوکامپ بر اساس اسکن MRI برای ارزیابی سن مغز و پیش بینی خطر زوال عقل در آینده استفاده کردند.

در طول 18 ماه، تغییرات مثبت در هیپوکامپ – که نشان دهنده کاهش کمتر در سن مغز است – به طور مستقل با بهبود عمده در نشانگرهای کوتاه مدت و بلندمدت گلوکز خون، مقاومت به انسولین و سطح پروتئین واکنشی C مرتبط بود.

علاوه بر این، افرادی که وضعیت دیابت آنها بهبود یافته بود، نسبت به افرادی که هیچ تغییری نداشتند یا وضعیت دیابت بدتر شده بود، از دست دادن بافت مغز کمتری نشان دادند.

کاهش HbA1c فرد، که نشان دهنده کنترل بهتر قند خون است، با تغییرات قابل توجهی در نواحی مغز مانند تالاموس و مخچه همراه است. این مناطق کلید شناخت، عملکرد حرکتی و پردازش اطلاعات حسی هستند.

نکته مهم این است که افرادی که بیشتر مانکای و چای سبز را به عنوان بخشی از رژیم سبز مدیترانه ای مصرف می کنند، بهبود بیشتری در مدیریت قند خون و پیری مغز فراتر از کاهش وزن نشان می دهند.

در حالی که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، نتایج نشان می دهد که مدیریت بهتر قند خون و مصرف روزانه غذاهای غنی از پلی فنل ممکن است به کند کردن تغییرات مغزی مرتبط با افزایش سن کمک کند.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا