بهداشت و درمان

روند نگران‌کننده چاقی در کودکان و نوجوانان

محمد هاشمی ، دبیر انجمن چاقی و درمان ایران ، گفت: “در سه تا چهار دهه گذشته ، در کشورهای توسعه یافته و سپس در کشورهای در حال توسعه ، روند فزاینده ای از اضافه وزن و چاقی در جوامع وجود داشته است ، اگرچه دلایل ژنتیکی و ذاتی نقش محدودی در چاقی دارند ، اما تغییر سبک زندگی.

سبک زندگی و محیط ؛ علل اصلی بحران چاقی

به گفته او ؛ افزایش دسترسی به غذاهای بالای کالری و کاهش تحرک بدنی به دلیل پیشرفت فناوری منجر به اختلال در سطح انرژی بدن شده و منجر به تجمع چربی و اضافه وزن می شود.

چاقی کودکان ؛ یک مشکل بهداشت جهانی

هاشمی ادامه داد: چاقی برای کودکان و نوجوانان ، به ویژه یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی جهان ، مطرح شده است. از سال 2008 ، سازمان بهداشت جهانی با ارائه برنامه ای به نام “پایان چاقی کودکان” استراتژی هایی را برای مقابله با این روند پیشنهاد داده است.

وی گفت: “کودکان چاق در معرض بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت ، بیماری قلبی ، فشار خون بالا ، انواع سکته مغزی و برخی سرطانها قرار دارند.” این فرایند بار اقتصادی سنگین بر سیستم بهداشت و درمان خواهد گذاشت و بر بهره وری اقتصادی جوامع تأثیر می گذارد.

به گفته هاشمی ؛ در همین راستا ، انجمن های علمی برای افزایش آگاهی علمی بین گروه های تخصصی و اطلاع رسانی به سیاست گذاران ، گردهمایی ها و جلسات تخصصی برگزار کرده اند و از پیامدهای اجتماعی ، اقتصادی و بهداشتی چاقی کودکان هشدار می دهند و بر لزوم تدوین و اجرای سیاست های پیشگیرانه تأکید می کنند.

وی افزود: “بدون مداخلات مؤثر و جدی ، جوامع در آینده نه چندان دور با بحران افزایش بیماریهای غیر واگیر در سنین پایین و کاهش چشمگیر در بهره وری اقتصادی روبرو خواهند شد.”

مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا