سلامت خانواده

روش های طلایی طب سنتی برای درمان سرماخوردگی – خبرگزاری مهر ایران و جهان

غزاله حیدری کارشناس طب سنتی در گفتگو با خبرنگار مهر به توصیه هایی برای سرماخوردگی و آلودگی هوا پرداخت و گفت: طب سنتی بیشتر بر پیشگیری تمرکز دارد. برای پیشگیری ابتدا باید به پوشش توجه کنید. توصیه ما به افراد این است که سر، سینوس ها و پشت که بیشتر در معرض سرما هستند را بپوشانند. وقتی انسان لباس مناسب بپوشد از سرماخوردگی و نفوذ هوای سرد به داخل بدنش جلوگیری می شود.

وی ادامه داد: توصیه بعدی این است که در مصرف غذاهایی که طبع سرد دارند، مانند هندوانه، خیار، گوجه فرنگی، دوغ و … که به ویژه برای افراد سرد مزاج توصیه نمی شود، دقت کنید. همچنین برخی از اعمال مانند حجامت و فصد در این فصل توصیه نمی شود، زیرا باعث ضعف بدن و سیستم ایمنی می شود.

حیدری افزود: در بحث درمان علاوه بر رعایت احتیاط هایی از جمله احتیاط در مصرف غذاهای سرد و دیر هضم، استفاده از غذاهای سبک و زود هضم مانند سوپ به ویژه سوپ هایی که سرشار از سبزیجات به ویژه سبز هستند توصیه می شود. سبزیجاتی که دارای اثرات آنتی اکسیدانی هستند، مانند جعفری. گشنیز، تره، کرفس و همچنین چیزهایی مانند شلغم پخته و کدو تنبل از جمله موادی هستند که برای سرماخوردگی بسیار مفید هستند. استفاده از انواع آب میوه ها مانند آب سیب و آب انار شیرین توصیه می شود. همچنین استفاده از برخی دمنوش های گیاهی مانند گل ختمی، آویشن، بنفشه، بابونه و پنیر می تواند به درمان سرماخوردگی کمک کند، البته در بحث های تخصصی برای درمان، ابتدا باید نوع سرماخوردگی را بر اساس علائم فرد انتخاب کرد. مانند آبریزش بینی، سردرد، نوع سرفه خشک یا بلغمی. دارد و… توجه کرده و بر اساس علائم و وضعیت بیمار، چای یا درمان های دیگری توصیه می شود.

وی اذعان داشت: برخی افراد خودسرانه از دمنوش های گیاهی استفاده می کنند اما درمان نمی شوند. این به دلیل تشخیص اشتباه و سطحی بیماری است، اما اگر بهتر شناخته شود و از دمنوش های گیاهی مناسب استفاده شود، قطعا روند بهبودی را تسریع می کند.

حیدری تصریح کرد: یکی دیگر از عوامل مهمی که به بهبود سرماخوردگی کمک می کند، ماساژ با روغن های خوب مانند روغن زیتون، بابونه و بادام شیرین است، به ویژه برای افرادی که از درد استخوان و بی حالی رنج می برند. قطعا نباید این کار را خیلی حرفه ای انجام دهند، ماساژ معمول یا حتی فقط ماساژ پا بسیار مفید خواهد بود. نکته بعدی استفاده از دمنده است. بادبزن بر خلاف حجامت که در این فصول توصیه نمی شود بسیار مفید است.

کارشناس طب سنتی گفت: از آنجایی که کودکان افراد حساسی هستند، استفاده از دمنوش های گیاهی اولین گام درمانی برای آنها نیست، به همین دلیل استفاده از آب میوه به ویژه آب میوه ای که دوست دارند و شیر بادام توصیه می شود. نیز توصیه می شود. همچنین ترکیب آب جوش با کمی عسل و آبلیمو می تواند روند بهبود را تسریع کند.

وی تصریح کرد: بیشتر توصیه های تغذیه ای برای کودکان فقط برای کودکان بالای یک سال است. زیرا کودک زیر یک سال باید با شیر مادر تغذیه شود.

حیدری تصریح کرد: مردم در روزهای آلوده تا حد امکان خود را در معرض آلودگی قرار ندهند.

وی در ادامه گفت: تقویت سیستم ایمنی، استفاده از سبزی های سبز بسیار مورد تاکید است. غذاهایی مانند لبو، چغندر به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی بالایی که دارند مفید خواهند بود.

وی اذعان داشت: همچنین استفاده از موادی که به عنوان پادزهر عمل می کنند مانند انار شیرین به صورت آب انار یا لواش انار، استفاده از رایحه درمانی با رایحه گل رز یا گلاب +/- کمی سرکه توصیه می شود. همچنین بخور آویشن، نعناع و اکالیپتوس در دفع سموم، تقویت سیستم عصبی، ضدعفونی کننده محیط و رفع سردردهای ناشی از آلودگی هوا تاثیر بسزایی دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا