روش طب سنتی برای کاهش استرس
به گزارش خبرآنلاین، بسیاری از مردم به معجزه داروهای گیاهی در کاهش استرس و اضطراب اعتقادی ندارند، اما این یک واقعیت است که داروهای گیاهی به ویژه دمنوش ها، اگر کاربرد هر کدام را بدانید و در مصرف آن زیاده روی نکنید، یک واقعیت است. اگر بیماری زمینه ای خاصی ندارید، در کاهش سطح استرس و اضطراب بسیار موثر است.
به گزارش همشهری، البته برخی از اضطراب ها با مصرف چای و سایر داروهای گیاهی قابل درمان است و باید با کمک روانشناس یا روانپزشک کنترل و درمان شوند، اما استرس و اضطراب روزانه که هنوز به اختلال تبدیل نشده است، می تواند باشد. با چای تسکین می یابد و کمی آرام شد.
البته بسیاری از اضطراب ها ریشه روانی خاصی ندارند و تنها به دلیل بی توجهی به سبک زندگی صحیح از آن رنج می بریم. به عنوان مثال، اگر خواب شما کافی و با کیفیت نیست، به موقع نمی خوابید و به موقع از خواب بیدار نمی شوید، اگر رژیم غذایی شما مملو از چربی ها و شیرینی های ناسالم است و اگر در طول هفته تحرک ندارید. مطمئناً در طول روز اضطراب را تجربه خواهید کرد. اما اگر سبک زندگی سالمی داشته باشید، مطمئنا بر اضطراب غلبه خواهید کرد.
طب سنتی علاوه بر گیاهان دارویی، تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی سالم را نیز برای کاهش استرس توصیه می کند. در این گزارش به معرفی 5 دمنوش موثر در کنترل اضطراب می پردازیم که مورد تایید متخصصان طب سنتی نیز می باشد.
چای گل گاو زبان: کالاندولا اثر آرام بخشی بر سیستم عصبی مرکزی دارد. این گیاه با تنظیم ترشح هورمون کورتیزول (هورمون استرس) باعث کاهش اضطراب می شود. این دمنوش را می توان در ترکیب با سنبل و علف لیمو استفاده کرد.
چای سنبل الطیب: سنبل الطیب یا سنبل به عنوان قوی ترین چای ضد استرس، ضد اضطراب و ضد افسردگی شناخته می شود. نوشیدن چای سنبل به تنهایی یا با بابونه و بادرنجبویه یا گل گاو زبان برای کنترل استرس توصیه می شود. این جوشانده خواب آور است و به همین دلیل توصیه می شود هنگام انجام کارهایی که نیاز به تمرکز دارند مصرف نشود. علاوه بر این، اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید، قبل از شروع مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید.
چای بابونه: چای بابونه یک انتخاب محبوب برای کاهش استرس و اضطراب است. این چای یا چای دارای اثرات آرام بخش خفیفی است که می تواند خواب را آرام کرده و بهبود بخشد.
چای اسطوخودوس: اسطوخودوس به عنوان چای آرام بخش اعصاب نیز شناخته می شود. این چای خواب شبانه شما را آرام می کند. البته مصرف آن به شرطی است که تا دیروقت بیدار نمانید و در ساعت مشخصی بخوابید. همچنین در مصرف این دارو زیاده روی نکنید. زیرا روز بعد ممکن است دچار سردرد و سرگیجه شوید. اگر آلرژی فصلی دارید، چای اسطوخودوس توصیه نمی شود.
چای سیاه: این نوشیدنی که در بین ما ایرانی ها رایج و پرطرفدار است در کاهش استرس تاثیر بسزایی دارد. ترکیبات موجود در چای سیاه باعث کاهش میزان هورمون کورتیزول (هورمون استرس) و ایجاد احساس بهتر در مغز و کاهش میزان استرس می شود. مصرف این چای در هر زمانی از روز خوب است اما مصرف آن در وعده صبحانه می تواند انرژی لازم را برای شروع روز به ما بدهد و به ما کمک کند تمرکز لازم را برای فعالیت های روزانه داشته باشیم.
۲۳۳۲۳۳
منبع:خبرآنلاین