سلامت خانواده

روز جهانی ایمنی مواد غذایی ؛ علوم خدمت به سلامت جامعه – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گزارش خبرگزاری مهر ، محسن فرهادی ، رئیس وزارت بهداشت و آموزش پزشکی ، یادداشتی را در روز جهانی ایمنی مواد غذایی نوشت.

متن یادداشت به شرح زیر است:

روز جهانی ایمنی مواد غذایی هر سال در تاریخ 7 ژوئن برگزار می شود. شعار جهانی این روز در سال 2 ، “ایمنی مواد غذایی: علم در عمل” و شعار ملی آن “سرمایه گذاری برای تولید مبتنی بر دانش” انتخاب شده است. شعارهایی که هر دو بر اهمیت نقش علم در تضمین سلامت مواد غذایی تأکید می کنند.
ایمنی مواد غذایی یکی از ستون های اصلی بهداشت عمومی و امنیت غذایی جهانی است. مواد غذایی ناسالم ، که ممکن است حاوی باکتری ها ، ویروس ها ، انگل ها یا مواد شیمیایی باشد ، می تواند بیش از 5 بیماری مختلف ایجاد کند. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی ، سالانه حدود 5 میلیون نفر به دلیل مصرف مواد غذایی آلوده بیمار می شوند و باعث کشته شدن 6000 نفر می شوند. اثرات این بیماری ها به طور نابرابر بر روی گروه های آسیب پذیر مانند کودکان ، زنان باردار ، سالمندان و افراد مبتلا به بیماری های اساسی است.

در مواجهه با این تهدیدها ، تنها ابزار مؤثر برای استفاده از دانش مدرن ، استانداردهای علمی و هم افزایی در بین محققان ، قانونگذاران ، تولید کنندگان و مصرف کنندگان است. با توجه به زنجیره تأمین مواد غذایی پیچیده تر ، رشد تجارت جهانی و افزایش خطرات مانند آلودگی میکروبی ، سموم باقیمانده و مواد افزودنی غیرمجاز ، نقش علم در شناسایی ، پیشگیری و مدیریت خطرات غذایی بیش از هر زمان دیگری ضروری است.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) ، به عنوان نهادهایی که این روز را سازماندهی می کنند ، از همه کشورها دعوت کرده اند تا آگاهی عمومی را افزایش دهند ، دانش فنی را افزایش دهند و فرهنگ ایمنی مواد غذایی را ترویج کنند. شعار “علم در عمل” بازتابی برای تبدیل نظریه های علمی به اقدامات عملی برای تولید غذای سالم است.

در همین راستا ، مرکز بهداشت و کار محیط زیست وزارت بهداشت ، با همکاری وزارت بهداشت دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی ، اقدامات گسترده ای را در زمینه بازرسی و نظارت بر مراکز غذایی و مراکز انتشار و اماکن عمومی انجام داده است. استفاده از ابزارهای قابل حمل برای اندازه گیری ایمنی ، نمونه گیری هدفمند ، برنامه های آموزشی ، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی ، تشدید نظارت در زمان های خاص و کنترل بیماریهای مبتنی بر مواد غذایی از جمله فعالیتهایی است که به طور جدی دنبال می شوند.

پیام های کلیدی روز جهانی ایمنی مواد غذایی ؛

مقاومت ضد میکروبی: برخی از باکتری های ضد میکروبی ممکن است در غذاها وجود داشته باشد. جوامع کشاورزی و دام باید از استفاده مناسب و محدود از این داروها آگاه باشند تا انتقال عوامل بیماری زا از طریق مواد غذایی به حداقل برسد.

دمای خطر: رشد سریع باکتریها معمولاً در محدوده دما از 1 تا 2 درجه سانتیگراد (دامنه خطر) رخ می دهد. بنابراین ، نگه داشتن مواد غذایی زیر 2 درجه یا پخت و پز در دمای بالاتر از 2 درجه نقش مهمی در جلوگیری از آلودگی دارد.

پنج کلید طلا برای ایمنی مواد غذایی

تمیز کردن: شستن دست ها با صابون و صابون قبل و بعد از غذا ، نگه داشتن سطح و تجهیزات تمیز و محافظت از مواد غذایی در برابر آفات.

از بین بردن غذاهای خام و پخته شده: نگهداری جدا از این دو نوع غذای موجود در یخچال (مواد تشکیل دهنده بالای آن ، مواد اولیه کم) و استفاده از ظروف درب برای جلوگیری از آلودگی متقاطع.

پخت و پز کامل غذاها: انتقال مواد غذایی به 2 درجه سانتیگراد بیشتر میکروارگانیسم های مضر را از بین می برد.

تعمیر و نگهداری مناسب: غذاها باید در دمای زیر 2 یا بیشتر از 2 درجه سانتیگراد نگهداری شوند. غذای باقیمانده باید ظرف دو ساعت مصرف شود و تا سه روز در یخچال بماند. همچنین نباید بیش از یک بار گرم باشد.

با استفاده از آب سالم و مواد اولیه: از آب سالم برای شستن و تهیه غذا استفاده می شود. در صورت عدم اطمینان در مورد سلامت آب ، با افزودن کلر می توان آن را جوش یا سالم کرد.

ایمنی مواد غذایی یک مسئولیت جمعی است. از توسعه فن آوری های جدید و استانداردهای علمی گرفته تا آموزش عمومی و فرهنگ ، همه آنها ابزاری برای ایجاد آینده ای سالم تر ، ایمن تر و ایمن تر برای نسل های امروز و فردا هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا