روزانه 1.6 میلیون نفر در پی مصرف غذای ناسالم بیمار می شوند

در تاریخ 7 ژوئن ، روز جهانی ایمنی مواد غذایی فرصتی برای نگاهی دقیق تر به مسیر غذا از مزرعه به میزهای ما است. شعار امسال با عنوان “ایمنی مواد غذایی: از علم به عمل” ، بر اهمیت آماده سازی بر اساس شواهد علمی در برابر خطرات غذایی تأکید می کند.
وی تأکید کرد که دانش ایمنی مواد غذایی در دسترس و مفقود است ، و گفت: “دانش عمدتاً برای جلوگیری از بیماری های مرتبط با مواد غذایی وجود دارد ، اما آنچه به توجه جدی نیاز دارد ، اجرای هماهنگ و منسجم این دانش است.”
مدیر ملی آب و غذا گفت: “اگرچه بیماریهای مرتبط با مواد غذایی بار سنگینی را به سیستم بهداشتی تحمیل می کنند ، خبر خوب این است که دانش لازم برای جلوگیری از آنها عمدتاً در دسترس ما است.” آنچه به عنوان پیوند مفقود در نظر گرفته می شود ، نیاز به اقدام هماهنگ ، جامع و چند وظیفه ای است.
روزانه 1.6 میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل غذای غیر لینی
“اهمیت این موضوع را می توان در یک آمار تکان دهنده خلاصه کرد ؛ حدود 1.6 میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل مصرف مواد غذایی ناسالم ، روزانه بیمار هستند. این آمار نشان می دهد که ایمنی مواد غذایی یک شعار نیست ، بلکه یکی از ستون های اصلی سلامت عمومی و توسعه پایدار است. هدف از این روز این است که آگاهی جهانی را افزایش دهد و توجه ما را از بین ببرد و از طریق ریسک های ما و مردم را برای پیشگیری از آنها در معرض خطر قرار دهد.
مدیر ملی مراقبت از بیماری های آب و مواد غذایی ، با اشاره به اهمیت عملکردی شعار امسال با عنوان “ایمنی مواد غذایی: از علم تا عمل” ، یادآوری کرد که نقش اصلی مؤسسات مدیریتی در تبدیل دانش علمی به سیاست ها و اقدامات مؤثر است ، و گفت: “این نقشه راه ماست”. یعنی ما دیگر منتظر پاسخ به بحران یا سیل بیماری نیستیم ، این بدان معنی است که ما باید خطرات احتمالی را پیش بینی کنیم ، مسیرهای آلودگی را شناسایی کنیم و راه حل های پایدار برای نظارت و کنترل ارائه دهیم. از دیدگاه بهداشت عمومی ، این به معنای تقویت سیستم های نظارت برای شناسایی و پاسخ سریع به آنها است.
وی با توجه به دستاوردهای این کشور در شناسایی سیل ، گفت: خوشبختانه با تلاش کارکنان بهداشت در سراسر کشور ، سیستم نظارت ما بسیار هوشیار تر و کارآمدتر شده است. ما توانسته ایم شاخص شناسایی و گزارش سیل آب و غذا را به طور چشمگیری ارتقا دهیم. به عنوان مثال ، طی 10 سال گذشته ، تعداد سیل های آب و مواد غذایی شناسایی و گزارش شده توسط کارشناسان بهداشت 10 برابر افزایش یافته است.
وی گفت: “این به معنای افزایش بیماری نیست ، بلکه به معنای افزایش توانایی ما در مشاهده و ضبط است که اولین و مهمترین قدم برای حل آن است.” علاوه بر این ، سرعت شورش نیز به روز شده است. در این راستا ، ما در تلاش هستیم تا تعداد سیل هایی را که در کمتر از 24 ساعت مشخص می شوند ، افزایش دهیم تا اقدامات به موقع تر ارائه دهیم.
تولید کننده و تأمین کننده باید سلامت و کیفیت مواد اولیه را تضمین کنند
وی گفت: “تولید کننده و تأمین کننده باید سلامت و کیفیت مواد اولیه را تضمین کنند و نهادهای نظارتی مسئولیت تأیید ، نمونه برداری و برخورد با تخلفات را بر عهده دارند.”
وی افزود: مراکز غذا و توزیع باید در همه مراحل به اصول ایمنی و بهداشت رعایت کنند. افراد و مصرف کنندگان نیز در خود مراقبت ، بهداشت خانه و انتخاب منابع غذایی قابل اعتماد نقش دارند.
وی گفت: نظارت ، پیشگیری و کنترل اولویت اصلی وزارت بهداشت است و این تنها در همکاری نزدیک با همه این محافل از مزرعه تا جدول است.
وی گفت: “مردم باید هوشیار باشند و مسئولیت عمل کنند.” تاریخ انقضا ، سلامت ظاهری غذا و مجوزهای بهداشتی را در نظر بگیرید. از اصول ساده مانند شستن دست های خود ، از بین بردن مواد اولیه از پخته شده و پخت و پز به طور کامل استفاده کنید. ایمنی مواد غذایی وظیفه همه ما است و با اقدامات کوچک هر شخص می توانیم جامعه ای سالم تر بسازیم.
ضمانت ایمنی مواد غذایی زنجیره ای از مسئولیت ها است
مدیر ملی مراقبت از بیماری های آب و مواد غذایی تأکید کرد: ایمنی مواد غذایی تضمین شده زنجیره ای از مسئولیت ها است که از آژانس های نظارتی و تولید کنندگان شروع می شود و به جدول هر شهروند ادامه می دهد. امسال ، روز جهانی ایمنی مواد غذایی ، یادآوری می کند که در دنیای غیرقابل پیش بینی امروز ، آمادگی ، آگاهی و اقدام مبتنی بر عمل ، کلید محافظت از دارایی های ارزشمند ما ، “سلامتی” است.
پایان پیام/