روزانه چقدر میوه و سبزی بخوریم؟ – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان
آزیتا حکمت دوست متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ویروس های سرماخوردگی و آنفولانزا با شروع فصل سرما شیوع پیدا می کند. و زمانی که افراد در محیط های بسته جمع می شوند و شیوع این بیماری ها افزایش می یابد. تغذیه باید به گونه ای باشد که سیستم ایمنی بدن تقویت شود و کمتر در معرض بیماری باشیم.
وی ادامه داد: افراد برای داشتن سیستم ایمنی سالم باید بیشتر از ویتامین های A، C، روی و سلنیوم استفاده کنند. در بین این غذاها مرکباتی داریم که ویتامین C دارند یا سبزیجات دارای برگ های زرد، نارنجی و قرمز مانند کدو تنبل که منبع خوبی از ویتامین C هستند. به من بگو کاراتن در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند. در کنار این غذاها از میوه های خشک و آجیل استفاده کنید که منبع خوبی از سلنیوم و روی هستند.
کارشناس تغذیه PHD افزود: به طور کلی در تمام فصول سال برای داشتن بدنی قوی و سالم بهتر است رژیم غذایی متنوع و متعادلی داشته باشید. افراد باید 6 تا 10 واحد غلات که بهتر از غلات کامل (برنج قهوه ای، نان سبوس دار و کینوآ)، پنج تا هشت واحد سبزیجات مختلف، دو تا سه واحد لبنیات در روز و منابع پروتئینی مصرف کنند. حبوبات). ، مرغ، تخم مرغ، انواع گوشت) دو تا سه واحد در روز و از روغن های مفید استفاده کنید.
روزانه چقدر میوه بخوریم؟
حکمت دوست گفت: مصرف روزانه سه واحد میوه (یک عدد سیب، یک عدد پرتقال و دو عدد نارنگی) توصیه می شود.
وی افزود: سبزی بهتر است 4 واحد مصرف شود و هر واحد آن در صورت خام مصرف 200 گرم است. توصیه می شود نیمی از این سبزیجات خام و نیمی دیگر پخته باشد. همچنین از انواع سبزیجات استفاده کنید. سبزیجات زرد و نارنجی مایل به قرمز منبع خوبی از بتاکاروتن (ویتامین A) و سبزیجات سبز منبع خوبی از اسید فولیک هستند که بدن ما به تمام این ویتامین ها نیاز دارد.
خرمالو و کیوی بدون پوست مصرف شود
این کارشناس تغذیه PHD اذعان داشت: میوه هایی مانند خرمالو و کیوی را باید پوست کند و سپس استفاده کرد زیرا بدن ما آنزیم لازم برای هضم پوست آن میوه را ندارد و ممکن است در روده جمع شود و باعث انسداد روده شود. مخصوصاً افرادی که مسن هستند. توصیه می شود پوست آنها را مصرف نکنید.
میوه پخته یا خام
حکمت دوست تصریح کرد: میوه ها به دلیل داشتن ویتامین C بیشتر بهتر است به صورت خام مصرف شوند، مگر اینکه فردی مشکل گوارشی داشته باشد و نتواند میوه خام را هضم کند.
اگر قرار است میوه ای به صورت پخته مصرف شود، توصیه می شود به آن ترکیب شکر اضافه نکنید.
میوه باید مناسب فصل باشد
وی در پایان خاطرنشان کرد: طبیعت به گونه ای ایجاد کرده است که میوه مناسب آن فصل وجود داشته باشد تا مردم میوه مناسب فصل مورد نظر را مصرف کنند. اگر میوه فصل دیگری را نگهداری کنیم یا در فصلی دیگر به صورت گلخانه ای پرورش دهیم، نه تنها برای بدن مضر است، بلکه به محیط زیست نیز آسیب می رساند. همه منابع استفاده از میوه های هر فصل را در همان فصل توصیه می کنند.