رقابت برخی از فود بلاگرهای ایرانی برای خوردن صدف و خرچنگ و ماهی مرکب…/ دلیل علمی ممنوعیت مصرف گوشت و ماهی
فاخره بهبهانی: گذشت آن زمان که مردم برخی کشورها گوشت هر موجود زنده ای را گاز می گرفتند و می خوردند، اکنون باید ببینیم که در کشور خودمان ماهی های غیر محلول که تا چند وقت پیش حتی دیدن آن ها سخت بود. تبدیل به غذاهای خوشمزه و دلپذیر تقلید از برنامه غذایی موکبانگ های خارجی و خوردن وسوسه انگیز گوشت حیوانات و موجودات دریایی غیر حلال توسط همین فود بلاگرها در فضای مجازی، سبک و ذائقه مردم کشورمان را تغییر داده است.
نکته تاسف بار رقابت برخی از فود بلاگرهای ایرانی در صفحات مجازی برای تشویق مردم به خرید و مصرف این گونه محصولات و غذاهای خارجی است. کار به جایی رسیده که نحوه سرو و غذا خوردن و خوش طعم بودن یا نبودن طعم این محصولات را به اطلاع کاربران می رسانند.
گسترش قاچاق مواد غذایی غیر حلال به کشور و تبلیغات ماهواره ای بازار جدیدی را برای فروش این گونه محصولات فراهم کرده است. اکنون یافتن چنین کالاهایی چندان دشوار نیست. کافی است سری به برخی سایت ها و سایت های داخلی و فروشگاه های اینترنتی پروتئین بزنید تا از ارزش غذایی این ماهی های ممنوعه گوشتی مطلع شوید و بتوانید تعدادی از آنها را سفارش دهید.
دکتر محمد احمدی کارشناس بهداشت مواد غذایی و رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران به خبرآنلاین گفت: متولی خاصی برای برخورد با فرآورده های غذایی غیر حلال وجود ندارد اما سازمان دامپزشکی باید از ارائه فرآورده های خام دامی غیر حلال جلوگیری کند. در فروشگاه ها و در سطح عرضه.
اجماع علم و دین در مورد گوشت حرام آبزیان
سید محسن منصوری کارشناس علوم دینی به خبرآنلاین می گوید: خوردن گوشت صدف، خرچنگ، اختاپوس، خرچنگ، لاک پشت، قورباغه، کوسه، حلزون، ماهی مرکب بر اساس مبانی اسلام که در فتاوای مقام معظم رهبری آمده است. (کالاماری)، چتر دریایی و حتی مصرف روغن این محصولات ممنوع است، اما ماهی فلس دار و میگو حلال بوده و هیچ مانعی برای مصرف آن وجود ندارد. این کارشناس علاوه بر توصیه اسلام به مصرف مواد غذایی سالم و پاک می گوید: در روایات ما از معصومین (علیهم السلام) مصرف ماهی بدون فلس و سایر موجودات دریایی به جز میگو نهی شده است و از نظر علمی حکمت منع مصرف ماهی بدون فلس این است که به گوشتخواری، لاشه خواری و آلودگی بدن و گوشت توجه شده است. این آبزیان به دلیل نداشتن فلس.
آلودگی آبزیان حرم گشت
ماهی های فلس دار گیاهخوار هستند و به دلیل فلس هایشان از آلودگی دریا در امان هستند. همچنین از آنجایی که هر موجود آبزی بدون فلس قادر به نفوذ به اعماق دریا است و دفع فضولات در اعماق آن امکان پذیر نیست، پسماندها و فضولات این موجودات می تواند در عمق آب بازجذب شود و این باعث افزایش می شود. در بار آلودگی میکروبی و سمی در آب. می شود گوشت این موجودات.
در عین حال ماهی های فلس دار به دلیل داشتن فلس توانایی حرکت به آب های عمیق را ندارند و بر همین اساس مواد زائد و فضولات بدن خود را به راحتی در سطح آب دفع می کنند. همچنین حکمت های بسیار دیگری در منع خوردن غذاهای حرام وجود دارد. از جمله تاثیری که این خوراکی ها بر روح و روان انسان ها می گذارند. این مجموعه دلایل آشکار و پنهان باعث شده است که در شرع مقدس ما به دلیل حکمت و علم و احاطه کامل پروردگار، خوردن هر چیزی جایز نیست. در مواردی حکمت هایی وجود دارد که انسان نمی تواند همه آنها را بفهمد و چون معتقدیم احکام شرعی را خداوند حکیم از طریق پیامبر یا حضرات معصومین بیان کرده است، باید به آن تمسک کنیم و به آن عمل کنیم.
۴۷۲۳۲
منبع:خبرآنلاین