راه های تشخیص و پیشگیری از آلودگی آجیل ها چیست؟

به گفته گروه اجتماعی آژانس خبری TASNIM ، دکتر عبدالعزیم بهفار ؛ مدیر کل سازمان غذا و داروی سازمان غذا و داروی با اشاره به افزایش آجیل در پایان سال ، گفت: آفلاتوکسین یک سم قارچی است که در شرایط نامناسب ذخیره سازی بر روی آجیل و دانه های روغنی رشد می کند. این سم می تواند منجر به مشکلات کبد ، مسمومیت و در موارد شدید ، خطر ابتلا به سرطان کبد شود.
وی بر روشهای تشخیص آجیل آلوده تأکید کرد: لکه های کپک زده ، بو ناخوشایند ، طعم تلخ و چین و چروک علائم آلودگی آفلاتوکسین است. با این حال ، تشخیص قطعی این سم فقط از طریق آزمایشات تخصصی در آزمایشگاه های غذایی امکان پذیر است.
نظارت ویژه سازمان غذا و دارو
مدیر کل سازمان غذا و داروی سازمان غذا و داروی با اشاره به بناهای تاریخی که در سالهای اخیر انجام شده است ، گفت: “در بعضی از نمونه های آجیل فله و در شرایط نامساعد ذخیره می شود ، میزان آفلاتوکسین بالاتر از حد مجاز بود.” سال گذشته ، حدود 10 تا 15 درصد از نمونه های مورد بررسی دارای سطح آلودگی آفلاتوکسین بودند که در برخی موارد منجر به تخریب یا ترمیم محصولات شد.
وی افزود: سازمان غذا و داروی به طور مداوم محصولات بازار را از طریق آزمایشگاه های کنترل کیفیت انجام می دهد. امسال ، تیم های بازرسی مراکز تأمین آجیل ، به ویژه در پایان سال ، نظارت ویژه ای را انجام داده اند. اگر می بینید آلودگی ، محصولات توقیف و فروشندگان متخلف به مقامات قانونی ارجاع می شوند.
هشدار به گروههای حساس
امکان آزمایشگاه آجیل
وی با اشاره به روشهای تشخیص علمی سم ، گفت: آزمایشگاه های کنترل کیفیت مواد غذایی و دارویی در دانشگاه های پزشکی در سراسر کشور و همچنین برخی از آزمایشگاه های خصوصی معتبر با تأیید سازمان غذا و دارو ، قادر به انجام آزمایشات تخصصی برای اندازه گیری سطح آفلاتوکسین هستند. البته این آزمایشات عمدتاً برای تولید کنندگان و واردکنندگان انجام می شود و مصرف کنندگان باید با مشاهده نکات ایمنی از خرید محصولات آلوده جلوگیری کنند.
نحوه گزارش تخلفات
مدیر کل مواد غذایی و مواد مخدر سازمان غذا و دارو در پایان از مردم خواست که در صورت مشاهده آجیل مشکوک ، پرونده ها را گزارش دهند. وی تأکید کرد که مصرف کنندگان می توانند از دهه 190 وزارت بهداشت گزارش دهند یا به بخش های غذایی و پزشکی دانشگاه های پزشکی در سراسر کشور مراجعه کنند. همچنین ، بازرسان سازمان غذا و داروی بازرسی را سریعتر از طریق گزارش های مردمی انجام می دهند و در صورت آلودگی با متخلفین برخورد می کنند.
پایان پیام/