راه حل طب ایرانی برای جلوگیری از بیماری های تنفسی
به گزارش خبرآنلاین، مریم مقیمی متخصص طب ایرانی در گفتگو با مهر درباره پیشگیری، درمان سرماخوردگی و آنفولانزا در طب ایرانی گفت: در طب ایرانی ابتدا به پیشگیری توجه می شود و سپس درمان آغاز می شود. در این فصل آنفولانزا بخصوص در شهرهای بزرگ بسیار شایع است. بنابراین، یکی از راه های پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا بهبود خواب، بهبود عادات غذایی و بهبود سبک زندگی است.
مقیمی در ادامه گفت: یکی از عاداتی که در بیشتر افراد دیده می شود، نخوابیدن به موقع و کافی است. در بحث روش های پیشگیری، ابتدا باید خواب فرد را اصلاح کنیم، یعنی فرد دیر بخوابد و صبح زود بیدار شود. خواب مناسب و کافی فرآیند هضم را بهبود می بخشد و به سلامت و شادابی بدن کمک می کند. مورد بعدی در مبحث پیشگیری، اصلاح عادات غذایی مضر یعنی پرهیز از غذاهایی مانند ماکارونی، ماکارونی و فست فودهایی است که هضم آنها سخت است.
وی افزود: طب ایرانی معتقد است که بدن دارای هوش مدبر است و این هوش مدبر می داند که چه زمانی بدن سالم است، چه زمانی بدن در وضعیت بیماری قرار دارد و چگونه با بیماری مقابله کند. اگر بدن مقاوم باشد، می تواند با ویروس ها و بیماری های مختلف مبارزه کند. بارها دیده ایم که در یک خانواده یکی دو نفر مریض نمی شوند و این دقیقا به این دلیل است که بدن آنها در برابر انواع بیماری ها مقاوم است.
مقیمی افزود: غذاهایی که به مقاومت بدن کمک می کنند باید در برنامه غذایی افراد گنجانده شود. ابریشم بادام، شیر بادام، زرده، شیر برنج، آب انگور، دارچین، کدو تنبل، سیب، چغندر و عسل غذاهایی هستند که به دلیل شیوع آنفلوآنزا مصرف بیشتر آنها در فصول سرد سال برای افزایش مقاومت بدن و افزایش مقاومت بدن توصیه می شود. نوعی راه راه حلی برای پیشگیری از آنفولانزا است.
این کارشناس پزشکی ایران ادامه داد: اگر فردی اقدامات پیشگیرانه انجام نمی دهد و به آنفولانزا مبتلا می شود باید برای بهبودی سریعتر از سوپ پیاز و سیر استفاده کند. پیاز و سیر دارای خواص ضد عفونی کننده و ضد ویروسی هستند و در درمان آنفولانزا بسیار مفید هستند. علاوه بر استفاده از پیاز و سیر در سوپ، می توانید از سبزیجات مختلفی مانند اسفناج، شلغم، جعفری و هویج استفاده کنید. همچنین خوردن خورش آلوئه اسفناج ضد یبوست است و به دفع مواد زائد از بدن کمک می کند.
وی افزود: اگر این غذاها جزو برنامه روزانه مردم شوند، احتمال ابتلای آنها به بیماری های مختلف به ویژه آنفولانزا کاهش می یابد. در طب ایرانی یکی از راه های ضدعفونی محیط خانه استفاده از سیر، پیاز و پرتقال در جاهای مختلف خانه است، یعنی پیاز یا پرتقال را چهار تکه کرده و در جاهای مختلف خانه قرار دهید. این نوعی ماده ضد عفونی کننده است که اکثر مردم از آن استفاده می کنند. دسترسی داشته باشند
مقیمی در ادامه گفت: راه حل بعدی پاشیدن سرکه رقیق و گلاب برای ضدعفونی وسایل است که می توان به صورت مخلوط یا جدا از یکدیگر استفاده کرد. سرکه و گلاب خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و فرد بیمار می تواند روی سطوحی که با آن تماس داشته است سرکه بپاشد تا آلودگی به سایر افرادی که با آن دستگاه در تماس هستند سرایت نکند. اسپری سرکه یا گلاب باید هر 12 ساعت یکبار تعویض شود.
وی اذعان داشت: موضوع بعدی در تشدید آنفولانزا می تواند بحث استرس و نگرانی شدید برای ابتلا به این بیماری و بیمار شدن باشد، یعنی استرس بر سیستم ایمنی بدن تاثیر گذاشته و آن را ضعیف می کند. همچنین در هنگام بیماری، بدن اجازه بهبودی پیدا نمی کند و بیماری برای مدت طولانی تری در بدن باقی می ماند.
مقیمی تصریح کرد: فردی که به آنفلوآنزا مبتلا می شود باید سبک تغذیه خود را تغییر دهد و در زمان بیماری از غذاهای مقوی، سالم و زود هضم استفاده کند. استفاده یکباره از برخی مواد غذایی مانند شیر بادام در افراد بیمار اشتباه است و باید در طول روز مصرف شود. به خصوص کسانی که از حالت تهوع رنج می برند، بهتر است مقدار زیادی غذا را به یکباره مصرف نکنند.
وی بیان کرد: افرادی که در زمان بیماری دچار سرفه های خشک شدید می شوند برای رفع گلو از ابریشم بادام استفاده کنند و تا بهبودی کامل گلاب ننوشند. جوشانده آویشن، بابونه و پونه کوهی برای درمان سرفه و خشکی گلو مفید است و به دلیل آنتی بیوتیک طبیعی موجود در گیاهان دارویی، عفونت را از بین می برد.
یک متخصص طب ایرانی گفت: در صورت ابتلای افراد باردار به آنفولانزا توصیه ما این است که برای جلوگیری از بلغم، عفونت و تقویت ریه از سوپ ابریشم بادام و پیاز استفاده کنند و هرگز از آویشن، بابونه و پونه کوهی استفاده نکنند. زیرا استفاده از این گیاهان در دوران بارداری باعث خونریزی، سقط جنین و زایمان زودرس می شود.
مقیمی خاطرنشان کرد: آنفلوآنزا باعث ایجاد تب در بدن افراد می شود و توصیه می کنیم افراد تب دار برای کاهش تب از چای بنفشه، عرعر و چای زعفران استفاده کنند. همچنین برای کودکان مبتلا به آنفولانزا برای اینکه با خوردن داروهای گیاهی تلخ اذیت نشوند، والدین باید یک برگ کاهو را چند ساعت در یخچال نگهداری کنند تا خنک شود و سپس روی شکم کودک بمالند، مخصوصا سمت راست. کنار شکم کودک، برای کمک به داروهای شیمیایی. کودک باید سرعت خود را افزایش دهد.
۲۳۳۲۳۶
منبع:خبرآنلاین