بهداشت و درمان

راهکار ظفرقندی برای رفع کمبود متخصص در برخی رشته‌های پزشکی

وزیر بهداشت و آموزش پزشکی ، محمد رضا زافارگندی ، در مراسم اختتامیه روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی این کشور ، که در روز جمعه 19 آوریل برگزار شد ، با حضور رئیس جمهور در دفتر مرکزی وزارت بهداشت ، تأکید کرد که امروز و برنامه پزشکی خانواده دیروز و سیستم رجوع شده است.

وزیر بهداشت با اشاره به برنامه های عملیاتی و چالش های دانشگاه ها در این جلسه گفت: “یکی از نکات مهم بحث در مورد اقتدار دانشگاه در پاسخ به نیازهای منطقه است.” در بعضی موارد ، تصمیمات ملی بدون در نظر گرفتن شرایط محلی ، کارآیی لازم را ندارند.

وی گفت: “اگرچه شاخص های فعلی مبتنی بر جمعیت هستند ، اما در عمل این شاخص ها کافی نیستند.” به عنوان مثال ، در مناطقی با مسافت های جغرافیایی زیادی ، مانند برخی از شهرهای مرکزی ، دسترسی به خدمات تخصصی به چالش کشیده شده است.

وزیر بهداشت تأکید کرد که لازم است شاخص های جمعیتی مورد بازنگری و سازگار با نیازهای استان قرار گیرد.

ظفرگندی با اشاره به کمبود نیروهای تخصصی در برخی از رشته ها ، مانند اورژانس ، کودکان ، جراحی مغز و اعصاب ، جراحی عروقی و بیهوشی ، گفت: “اگر برخی از رشته ها به صورت منطقه ای تعریف شوند و پذیرش آنها در شوراهای استانی می تواند متعهد شود که در همان منطقه خدمت کند.”

وی گفت: توانمندسازی پزشکان عمومی در مناطق نیز می تواند یک هزینه مؤثر و کم باشد. این نه تنها به ارتقاء خدمات کمک می کند بلکه از نظر اقتصادی نیز قابل استفاده است.

وزیر بهداشت همچنین با بیان اینکه منابع درآمد مجاز باید به عنوان یک ظرفیت قابل اعتماد برای دانشگاه ها شناسایی و توسعه یابد ، به موضوع منابع درآمدی دانشگاه ها پرداخت. اقدامات لازم توسط آقای آرف انجام شده و گزارش شده است.

سرانجام ، وی با تأکید بر استفاده از ظرفیت های مالیاتی در زمینه بهداشت ، با قدردانی از مشارکت برخی دانشگاه ها در تحقق تعادل مالی و تعامل مؤثر با نمایندگان و بازتاب صحیح واقعیت های سیستم بهداشتی.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا