راهکار طلایی کنترل بیماری پروستات
به گزارش گروه سلامت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، پژوهشگران گزارش دادند که هر چه مرد بهتر غذا بخورد، احتمال پیشرفت سرطان پروستات درجه پایین او به حالت خطرناک تری کاهش می یابد.
نتایج نشان می دهد که به ازای هر 12.5 امتیاز افزایش در تغذیه سالم در مقیاس 0-100، مردان 15 درصد کمتر به سرطان پروستات درجه 1 تا حداقل درجه 2 مبتلا می شوند و 30 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به درجه 3 یا بالاتر هستند. .
دکتر کریستین پاولوویچ، یکی از محققین اصلی و استاد انکولوژی اورولوژی در دانشگاه جانز هاپکینز در مریلند گفت: «در حالی که مطالعات قبلی در مورد رژیم غذایی و ارتباط آن با سرطان پروستات انجام شده است، ما معتقدیم که اولین شواهد آماری قابل توجهی را داریم. . ما متذکر می شویم که یک رژیم غذایی سالم با کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات به گروه های درجه بالاتر مرتبط است.
برای این مطالعه، محققان داده های 886 مرد مبتلا به سرطان پروستات مرحله 1 را بین ژانویه 2005 و فوریه 2017 دنبال کردند.
همه مردان یک پرسشنامه رژیم غذایی را تکمیل کردند و محققان امتیاز شاخص تغذیه سالم را برای هر بیمار بر اساس پاسخ های آنها محاسبه کردند.
پاولوویچ افزود: «ما بررسی کردیم که آیا مردانی که رژیم غذایی با کیفیتتری دارند، کمتر احتمال دارد که در سالهای بعد دوباره با درجه بالاتری از سرطان پروستات مواجه شوند یا خیر.
به گفته محققان، پس از میانگین 6.5 سال پیگیری، حدود 21 درصد از مردان به درجه 2 یا بالاتر و 6 درصد به درجه 3 یا بالاتر پیشرفت کرده بودند.
محققان دریافتند کسانی که بهتر غذا می خورند کمتر در معرض سرطان های خطرناک تری قرار دارند.
به گفته محققان، یافته ها نشان می دهد که کاهش التهاب ناشی از رژیم غذایی سالم می تواند یکی از دلایل عدم پیشرفت برخی سرطان های پروستات باشد.
پاولوویچ گفت: “با این حال، مطالعات آینده با جمعیت های متنوع تر مورد نیاز است تا ارتباط بین رژیم غذایی با کیفیت بالاتر و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات را تایید کند.”