راهکارهای کنترل حالت تهوع در بارداری و تغذیه سالم برای مادر و جنین

احمد اسماعیلزاده ، مدیر کل دفتر تغذیه وزارت بهداشت ، بر لزوم تغذیه مناسب در دوران بارداری تأکید کرد و گفت: “برای جنین سالم ، مادران باید رژیم غذایی داشته باشند که شامل مواد مغذی از گروه ها باشد. این رژیم غذایی باید شامل لبنیات باشد ، میوه ها ، سبزیجات ، حبوبات ، غلات کامل و پروتئین های حیوانات.
پیشگیری از کمبود آهن در دوران بارداری
اسماعیلزاده در ادامه توضیح داد که با مصرف غذاهای غنی از آهن مانند گوشت قرمز ، لوبیا و سبزیجات برگ سبز و همچنین استفاده از مکمل های آهن و اسید فولیک می توان از کمبود آهن و کم خونی در دوران بارداری جلوگیری کرد. وی تأکید کرد که مادران باید تحت نظارت پزشک ، وزن خوبی داشته باشند تا مواد مغذی کافی را به جنین برساند.
راهکارهای کنترل حالت تهوع در بارداری
وی گفت: حالت تهوع معمولاً در اثر تغییرات هورمونی ایجاد می شود. برای کاهش آن ، توصیه می شود مادران صبح قبل از بیرون آمدن از رختخواب ، نان خشک یا بیسکویت های خشک غذا بخورند. همچنین مصرف مکمل های زنجبیل و ویتامین B6 می تواند به کاهش حالت تهوع کمک کند.
در سه ماهه اول بارداری از کافئین خودداری کنید
مدیر کل دفتر تغذیه وزارت بهداشت همچنین هشدار داد که مصرف کافئین در سه ماهه اول بارداری می تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد. به همین دلیل ، مادران باید در این دوره از خوردن قهوه ، شکلات ، نسسافه و کاکائو خودداری کنند.
این توصیه ها می تواند به مادران باردار کمک کند تا بارداری سالم تری داشته باشند و مشکلاتی از قبیل حالت تهوع و کمبود مواد مغذی را کاهش دهند.