سلامت خانواده

رابطه غذاهای فرآوری شده با خطر ابتلا به دیابت – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو به نقل از سلامتی به گفته محققان، افزایش مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده با افزایش خطر ابتلا به پیش دیابت مرتبط است، زیرا قند خون بالا در مراحل اولیه می تواند منجر به دیابت نوع 2 شود.

محققان دریافتند که مصرف بیشتر غذاهای بسیار فرآوری شده در رژیم غذایی با افزایش مقاومت به انسولین، یکی دیگر از عوامل موثر در دیابت، مرتبط است.

دکترعجب لیدا چتزیمحقق ارشد دانشکده پزشکی دانشگاه کارولینای جنوبی گفت: «حتی افزایش اندک در مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده می تواند تنظیم گلوکز را در بزرگسالان جوانی که در معرض خطر چاقی قرار دارند، مختل کند».

چتزی وی در بیانیه‌ای افزود: «این نتایج به رژیم غذایی به‌عنوان یک عامل قابل تغییر در بیماری‌های متابولیک اولیه و یک هدف فوری برای استراتژی‌های پیشگیری در میان بزرگسالان جوان اشاره می‌کند».

غذاهای فوق فرآوری شده بیشتر از مواد استخراج شده از غذاهای کامل مانند چربی های اشباع شده، نشاسته و قندهای افزوده ساخته می شوند. آنها همچنین حاوی طیف گسترده ای از افزودنی ها هستند تا آنها را خوش طعم تر، جذاب تر و ماندگارتر کنند، از جمله رنگ ها، امولسیفایرهاطعم دهنده ها و تثبیت کننده ها

نمونه هایی از این موارد عبارتند از: محصولات پخته شده بسته بندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده یا قابل حرارت دادن، و غذاهای آماده سرد.

برای این مطالعه، محققان گروهی متشکل از 85 فرد دارای اضافه وزن یا چاق بین 17 تا 22 ساله را به مدت چهار سال دنبال کردند. شرکت‌کنندگان پرسشنامه‌های غذا را پر کردند، قند خونشان آزمایش شد و برای ارزیابی پاسخ انسولین، آزمایش نوشیدنی شیرین انجام شد.

نتایج نشان داد که هر 10 درصد افزایش در مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده با 64 درصد بیشتر خطر ابتلا به پیش دیابت و 56 درصد بیشتر خطر مشکلات تنظیم قند خون همراه است.

کسانی که در اولین ملاقات خود گزارش دادند که غذاهای بسیار فرآوری شده بیشتری می خوردند، به احتمال زیاد در طول ملاقات های بعدی سطوح انسولین بالاتری داشتند که نشانه اولیه مقاومت به انسولین است.

«یپینگ لی“، محقق ارشد کالج دارتموث نیوهمپشایروی در نشست خبری گفت: این یافته ها نشان می دهد که مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده خطر ابتلا به پیش دیابت و دیابت نوع 2 را در بین جوانان افزایش می دهد و محدود کردن مصرف این غذاها می تواند به پیشگیری از این بیماری کمک کند.

به گفته محققان، مطالعات آتی باید گروه‌های بزرگ‌تر را بررسی کرده و از ردیابی دقیق‌تر رژیم غذایی برای تعیین اینکه کدام غذاها بیشترین خطر را دارند، استفاده کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا