رابطه غذاهای بسیار فرآوری شده و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند زنان زیر 50 سال که رژیم غذایی آنها دارای بالاترین میزان غذاهای فرآوری شده بود، 45 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به پولیپ های پیش سرطانی در روده بزرگ خود بودند.
اندرو چان، محقق ارشد و رئیس بخش اپیدمیولوژی بالینی و ترجمه در موسسه سرطان ماساچوست در بوستون، گفت: «یافتههای ما از اهمیت کاهش مصرف غذاهای بسیار فرآوریشده بهعنوان یک استراتژی برای کاهش بار فزاینده سرطان روده بزرگ در مراحل اولیه حمایت میکند.
او در یک بیانیه خبری افزود: “به نظر می رسد افزایش خطر نسبتاً خطی باشد، به این معنی که هر چه غذاهای بسیار فرآوری شده بیشتری مصرف کنید، احتمال ابتلا به پولیپ روده بزرگ بیشتر می شود.”
این یافته ها ممکن است تا حدی افزایش سریع موارد سرطان روده بزرگ را در میان بزرگسالان جوان توضیح دهد.
بر اساس گزارش 2023 انجمن سرطان آمریکا، تشخیص سرطان روده بزرگ در افراد زیر 55 سال از 11 درصد در سال 1995 به 20 درصد در سال 2019 دو برابر شده است.
غذاهای فوق فرآوری شده بیشتر از مواد استخراج شده از غذاهای کامل مانند چربی های اشباع شده، نشاسته و قندهای افزوده ساخته می شوند. آنها همچنین حاوی طیف گسترده ای از افزودنی ها هستند تا آنها را خوشمزه تر، جذاب تر و ماندگارتر کنند.
نمونه هایی از این موارد عبارتند از: محصولات پخته شده بسته بندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده برای خوردن یا گرم کردن، و غذاهای آماده سرد.
برای مطالعه جدید، محققان داده های 24 سال از مطالعه طولی سلامت پرستاران زن متولد 1947 و 1964 را تجزیه و تحلیل کردند. تجزیه و تحلیل آنها شامل بیش از 29000 پرستار بود که حداقل دو آندوسکوپی پایین تر قبل از 50 سالگی برای غربالگری علائم اولیه سرطان کولون انجام داده بودند.
محققان دریافتند که تقریباً 2800 نفر از این زنان در طول غربالگری سرطان روده بزرگ، پولیپ های پیش سرطانی داشتند.
شرکتکنندگان همچنین هر چهار سال یک بار بررسیهای رژیم غذایی را تکمیل کردند که از طریق آن محققان میانگین مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده را تخمین زدند.
محققان گفتند که پرستاران به طور متوسط 5.7 وعده غذای بسیار فرآوری شده در روز مصرف می کردند که 35 درصد از کل کالری روزانه آنها بود.
زنانی که بیشترین غذاهای فرآوری شده – به طور متوسط 10 وعده در روز – را مصرف می کردند، در مقایسه با زنانی که به طور متوسط 3 وعده در روز مصرف می کردند، 45 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به پولیپ های پیش سرطانی در روده بزرگ خود بودند.
چان گفت: “یکی از نقاط قوت مطالعه ما این بود که اطلاعات دقیقی در مورد سایر عوامل خطر سرطان روده بزرگ در شرکت کنندگان مانند شاخص توده بدنی، دیابت نوع 2 و مصرف کم فیبر داشتیم.” “حتی پس از در نظر گرفتن همه این عوامل خطر دیگر، ارتباط با غذاهای فوق فرآوری شده باقی ماند.”
اگرچه این مطالعه بر روی زنان انجام شده است، اما احتمالاً برای مردان نیز صدق می کند.
محققان اکنون در حال کار بر روی روش هایی برای طبقه بندی بهتر غذاهای بسیار فرآوری شده هستند، زیرا ممکن است برخی از آنها مضرتر از سایرین باشند.
آنها همچنین در تلاش برای شناسایی سایر عوامل خطر برای سرطان کولون اولیه هستند.
چان اشاره کرد که غذاهای بسیار فرآوری شده ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را از طرق مختلف افزایش دهند.
او گفت: “هر چیزی که می خوریم، خوب یا بد، به روده بزرگ ما متصل است.”
چان گفت: «غذاهای بی ارزش و بسیار فرآوری شده می توانند میکروبیوم را مختل کنند و همچنین می توانند منجر به التهاب شوند. علاوه بر این، آنها می توانند منجر به مقاومت به انسولین و اختلالات متابولیک شوند، به طوری که بدن و روده بزرگ هماهنگ نیستند.



