اخبار سلامت

رابطه جامعه پزشکی با مردم باید مبتنی بر اعتماد و دلسوزی باشد

به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، محمدرضا ظفرقندی امروز در افتتاحیه کنگره اخلاق در سلامت که در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار داشت: خوشبختانه نمونه هایی از اخلاق عملی داریم که نمونه های خوبی هستند. برای زندگی ما که در رأس آن امامان قرار دارند. تطهیرها قرار دارند و بخش مهمی از فلسفه دینی ما مبتنی بر اخلاق است.

وی افزود: راه ساماندهی جامعه از اخلاق می گذرد و علاوه بر اخلاق نظری و نظری باید اخلاق عملی را در حوزه های مختلف مورد بحث قرار داد.

ظفر قندی بزرگ ترین لذت حضرت علی (ع) را حمل کیسه نان و خرما در شب و رساندن آن به مناطق محروم و فقیرانه عنوان کرد و گفت: باید از این مثال بیاموزیم که چگونه با بیماران فقیر خود رفتار کنیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه اخلاق با سرمایه اجتماعی پیوند خورده است، تصریح کرد: اگر جامعه پزشکی و کل دولت با مردم رابطه اعتمادی، صادقانه و دلسوزانه نداشته باشند، طبیعی است که درمان به راحتی انجام نمی شود و خوب اکنون بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد که جامعه پزشکی و پرستاری جزو سه رتبه اول اقتدار اجتماعی هستند و از این رو ذخیره خوبی از سرمایه اجتماعی داریم که باید آن را حفظ کنیم و حفظ این اقتدار در گرو حفظ اخلاق در حوزه سلامت است.

وزیر بهداشت با انتقاد از رسانه ای شدن مشکلات نظام سلامت گفت: گلایه ما این است که رسانه هایی که جامعه سلامت را مورد هجمه قرار می دهند اعتماد و سرمایه اجتماعی را از بین می برند و وقتی به بیمار توصیه می شود مثلاً تحت درمان یا جراحی قرار بگیرد. ، اینطور نیست!

وی با تاکید بر اینکه اخلاق و حرفه باید با یکدیگر آمیخته و در مباحث آموزشی و پژوهشی جریان یابد، گفت: کشور ما در حوزه تولیدات اخلاقی در حوزه سلامت جایگاه بسیار بالایی دارد و در این زمینه در منطقه رتبه نخست را دارد. . فراتر از اخلاق، باید احترام و مهربانی به بیمار را در جامعه ترویج دهیم. جامعه پزشکی و پرستاری ما در مقاطع مختلف از جمله دوران دفاع مقدس و اپیدمی کرونا، ایثار را به منصه ظهور رسانده است و در زمان شیوع کرونا، گاه خانواده ها حاضر به رسیدگی به بیماران خود نبودند، بلکه پرستاران راضی بودند. جامعه این کار را کرد و شاهد این ادعا بود. تعداد شهدایی است که در این مدت تقدیم شدند.

در ادامه این مراسم عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت اظهار داشت: در چند دهه گذشته با ارتقای سواد سلامت مردم و اینکه علمای پزشکی در برخی احساس خلأ و عقب ماندگی کردند. ویژگی های اخلاقی، موضوع اخلاق در پزشکی اهمیت بیشتری یافت و در تاریخ پزشکی اهمیت بیشتری یافت. در کشور اکثر پزشکان به دلیل اینکه بخشی از فلسفه اخلاق است، علاوه بر پزشکی، فلسفه را نیز در اولویت قرار دادند.

وی با بیان اینکه برگزاری کنگره یکی از راهکارهای گفتمان سازی و ارزش آفرینی است، تاکید کرد: در برگزاری کنگره اخلاق پزشکی و پرستاری تلاش شد تا زبان و گفتمان مشترکی بین پزشکی و پرستاری در حوزه اخلاق حرفه ای ایجاد شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه اخلاق منجر به تعالی انسان و بازاندیشی در افکار و تنظیم روابط بین مردم و محیط آنها می شود، تصریح کرد: رفتار اخلاقی باید در ارائه خدمات نیز بروز کند و انتظار داریم که تربیت اخلاقی انجام شود. منجر به رفتار خیرخواهانه با مردم خواهد شد. که در مدارس غرب از آن به عنوان حرفه ای گرایی یاد می شود.

وی بیان کرد: خوشبختانه با توافقی که در سال جاری انجام شد به اجماع رسیدیم که کنگره اخلاق در پزشکی و پرستاری به صورت مشترک برگزار شود. تاکنون 1200 نفر در سامانه کنفرانس ثبت نام کرده اند و 530 مقاله ارسال شده است و روند دارو طی یک فرآیند علمی توسط داوران مورد بررسی قرار گرفته است و تا سه روز آینده 110 مقاله برای سخنرانی خواهیم داشت. همچنین 19 نشست و پنل تخصصی در حوزه های مختلف اخلاقی برگزار شد و موضوعاتی چون اخلاق در آموزش، پژوهش، فناوری های هوش مصنوعی، توانبخشی، بحران ها و بلایای طبیعی و اخلاق در سلامت الکترونیک مورد بحث و بررسی کارشناسان قرار گرفت. همچنین امسال از ظرفیت نخبگان و دانش آموزان المپیادی در این کنگره استفاده می شود.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا