دولت الکترونیک چه شاخصههایی دارد؟
به گزارش علمی و فناوری خبرگزاری سلامت (تابنا)، دکتر احمد فاطمی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره نقش دولت الکترونیک در عدالت اجتماعی و توسعه همه جانبه گفت: ساختار الکترونیکی دولت. یکی از مولفه های توسعه و پیشرفت هر کشور است. وقتی خدمات به صورت الکترونیکی انجام می شود، عدالت برقرار می شود و از طرفداری جلوگیری می شود. دولت الکترونیک شفافیت دارد و فساد راهی ندارد و اقدامات بر اساس کاهش زمان و ارتقای بهره وری سازماندهی می شود.
وی ادامه داد: دولت الکترونیک بهره وری و قانون گرایی و قانون گرایی را به همراه دارد و نظم روزافزون نیز محقق می شود. البته باید زیرساخت های لازم فراهم شود و در این راستا مجلس و دولت عزم خود را برای تشکیل دولت الکترونیکی سازمان یافته را جزم کرده اند.
فاطمی عدالت در دسترسی و کاهش رانت اطلاعات و فساد را از دیگر مزایای دولت الکترونیک برشمرد و گفت: دولت الکترونیک یکی از مولفه های پیشرفت و توسعه و عدالت در کشور است.
اقدامات زیادی در این زمینه در مجلس انجام شده و تلاش می شود خلأهای قانونی پر شود و قوانین لازم به تصویب برسد تا از تمامی زیرساخت های لازم استفاده شود تا با اجرای دولت الکترونیک شاهد پیشرفت و توسعه و رفاه ملت باشیم.
یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت و گو با رادیو گفت و گو، شهر هوشمند را لازمه زندگی شهری امروز دانست و خاطرنشان کرد: شهر هوشمند نیاز به زیرساخت دارد. شهر هوشمند زندگی را آسان تر می کند و در هزینه و زمان صرفه جویی می کند. اما کمبودهای جدی در این زمینه وجود دارد و سرمایه گذاری کافی در این زمینه انجام نشده است. البته محدودیت منابع مالی قابل درک است. اما دولت باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد تا مجلس نیز در کنار آنها باشد. زندگی هوشمند قطعا اجتناب ناپذیر است و مجلس در این زمینه آمادگی کامل دارد.
وی همچنین تاکید کرد: دولت باید زیرساخت ها را فراهم کند و وظایف اجرایی و نظارتی خود را انجام دهد. مجلس هم کاستی هایی داشت. بنابراین باید اقدامات لازم از جمله فیلترینگ انجام شود.