دوستان سیب زمینی ، این خبر بدی در مورد شماست!

طبق مطالعه ای که روز چهارشنبه در مجله BMJ منتشر شد ، جایگزینی سیب زمینی سرخ شده هفتگی با سیب زمینی آب پز ، اجاق گاز یا پوره سیب زمینی می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
ایسنا در یک خبرنامه نوشت: نویسندگان رژیم غذایی بیش از 6000 بزرگسال در ایالات متحده را مورد بررسی قرار دادند که به پرسشنامه هایی درباره آنچه که نزدیک به چهار دهه استفاده می کردند پاسخ دادند. در میان کسانی که سیب زمینی مصرف کرده اند ، نویسندگان بررسی کردند که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 هستند.
آنها دریافتند که خوردن سه وعده سیب زمینی سرخ شده در هفته با افزایش 5 درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه است. اما به نظر نمی رسد که مربوط به همان مقدار سیب زمینی ، سیب زمینی پخته شده یا پوره باشد.
اکثریت قریب به اتفاق هر 5 نفر مبتلا به دیابت در ایالات متحده دارای دیابت نوع 2 هستند. این می تواند خطر حملات قلبی ، سکته مغزی یا آسیب کلیوی را افزایش دهد.
سید محمد موسوی ، نویسنده اصلی این مطالعه و یک محقق پس از تحصیلات در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد T. ح. “این یافته ها تأکید می کنند که نحوه تهیه غذاها کلید اصلی خطرات یا مزایای سلامتی آنها است.”
او می گوید: “همه سیب زمینی ها یکسان نیستند.” حتی مقدار کمی سیب زمینی سرخ شده ، کمتر از یک خدمت در هفته ، با خطر بیشتری از دیابت نوع 2 مرتبط است.
بر خلاف سیب زمینی آب پز یا اجاق گاز ، سیب زمینی سرخ شده در روغنهایی سرخ می شود که معمولاً حاوی چربی های ترانس یا چربی های اشباع شده است. متابولیسم این چربی ها در بدن می تواند به مقاومت به انسولین کمک کند ، هنگامی که سلول ها به درستی به انسولین پاسخ نمی دهند ، هورمونی که به تنظیم قند خون کمک می کند. مصرف منظم غذاهای سرخ شده همچنین می تواند منجر به چاقی و التهاب شود که این امر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.
کاندیدا رالو ، مدیر برنامه تغذیه مزمن و بیماری در دانشگاه ایالتی لوئیزیانا ، که در این مطالعه شرکت نکرد ، گفت: “وقتی سیب زمینی ها را سرخ می کنید ، محتوای یا کالری به دلیل چربی جذب آنها افزایش می یابد.” اگر سیب زمینی سرخ شده زیادی بخورید ، مستعد افزایش وزن خواهید بود.
این مطالعه بر اساس داده های جمع آوری شده بین سالهای 1 تا 2 بود ، هنگامی که چندین روش مختلف سرخ کردن محبوب بود. امروزه بیشتر رستوران های زنجیره ای فست فود از سیب زمینی سرخ شده با استفاده از روغن های گیاهی مانند روغن کلزا ، آفتابگردان ، سویا یا بادام زمینی ساخته شده اند. اما در دهه 1980 ، روغن حیوانات رایج بود. و در اوایل دهه 1980 ، رستوران ها به روغنهای نیمه هیدروژنی روی آوردند. این روغن ها منبع اصلی چربی ترانس در رژیم غذایی ایالات متحده بودند و تا سال 4 تا حد زیادی از صنایع غذایی حذف می شدند.
رابرت اف. کندی جونیور ، وزیر بهداشت و خدمات انسانی ، گفت که روغنهای بذر مورد استفاده امروز آمریکایی ها “مسموم” هستند و به افزایش چاقی در کودکان کمک می کنند. وی از رستوران ها خواسته است تا به روغن حیوانات برگردند ، توصیه ای که توسط تحقیقات علمی پشتیبانی نمی شود.
۲۲۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین