دوئل سلولی در استخوان ها – ایمونا

به گفته خبرگزاری IMNA ، استخوان یک ساختار استاتیک و جامد نیست ، بلکه یک بافت پر جنب و جوش و پویا است که برای حفظ سلامت آن به نوسازی مداوم سلولی نیاز دارد و این نوسازی با جایگزینی سلولهای مرده با سلول های تازه و اطمینان از عملکرد مناسب و مقاومت استخوان در طول زندگی انسان انجام می شود.
در بافت استخوان ، دو گروه سلولی نقش اساسی دارند ، از جمله سلولهای استخوانی که مسئول تولید بافت جدید و سلولهای جاذب مسئول از بین بردن سلولهای قدیمی و قدیمی هستند و این دو نوع سلول در تعامل با یکدیگر تعادل و جذب استخوان را حفظ می کنند.
در افراد جوان و میانه ، فعالیت سلولهای استخوان و جاذب معمولاً در تعادل است و این تعادل باعث می شود تراکم استخوان در سطح مطلوبی باقی بماند و ساختار استخوان می تواند در برابر استرس و آسیب جسمی مقاومت کند.
با افزایش سن ، این تعادل سلول به تدریج مختل می شود و سلولهای استخوانی در حالی که سلول ها کمتر فعال هستند جذابیت آنها فعال تر می شوند و منجر به کاهش تراکم استخوان و افزایش احتمال بیماری هایی مانند پوکی استخوان می شوند.
پوکی استخوان چیست و چرا ایجاد می شود؟
محمد پرهامفار ، متخصص ارتوپدی و عضو هیئت علمی وی در مصاحبه ای با خبرنگار ، گفت كه استخوان ، مانند سایر مؤلفه های بدن ، یك ارگان زنده است و وضعیت زنده جایگزینی سلولها است و می گوید: “در واقع ، هنگامی كه سلولهای مرده آن به طور منظم از بین می روند و با سلول های جدید جایگزین می شوند ، استخوان زنده می ماند.”
وی گفت: “نوع دیگری از سلول ها سلولهایی هستند که سلول های عمر طولانی تر را جذب می کنند و در افراد جوان و میانی ، بین فعالیت سلولهای استخوانی و سلولهای جذب کننده استخوان تعادل وجود دارد.”
ارتوپدی و عضو هیئت علمی گفتند که با گذشت زمان ، با افزایش سن و بر اساس شرایط ایجاد شده ، تعادل بین سلولهای استخوانی و سلول های جذب استخوان مختل می شود: در این شرایط ، سلولهای استخوانی باعث می شوند استخوان کمتری داشته باشند و سلولهای جاذب بیشتری کار کنند.
کدام استخوان های بدن بیشتر مستعد پوکی استخوان هستند؟ / زنان بیشتر از مردان درگیر پوکی استخوان هستند
پرهامفار گفت: اختلال در تعادل بین دو نوع سلولهای استخوانی باعث کاهش تراکم استخوان می شود و به تدریج درگیر پوکی استخوان می شود. به طور معمول ، در سن 6 سالگی ، تراکم استخوان افراد افزایش می یابد و سن 6 سالگی اوج استحکام استخوان است.
وی گفت که با افزایش سن ، تراکم استخوان کمتر است ، وی گفت: “در زنان ، به دلیل شرایط هورمونی ، تراکم استخوان کمتر خواهد بود و معمولاً سن پوکی استخوان بیش از 5 سال برای زنان و بیش از 5 سال برای مردان است.”
ارتوپدی و عضو هیئت علمی گفتند که پوکی استخوان معمولاً می تواند در تمام استخوان های بدن وجود داشته باشد ، و افزود که برخی از استخوان ها مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند ، از جمله استخوان های لگن ، مفصل لگن ، ستون های مهره ای ، مچ دست و ساعد.
چگالی استخوان به طور مداوم تا سن 6 سالگی افزایش می یابد و در سن 6 سالگی به اوج خود می رسد و پس از آن کاهش می یابد ، که اگر همراه با عوامل خطر باشد ، می تواند منجر به ضعف ساختاری استخوان ها و شکستگی های ناگهانی شود.
به دلیل تغییرات هورمونی ، زنان به احتمال زیاد باعث کاهش تراکم استخوان می شوند و بنابراین ، سن نگرانی در مورد پوکی استخوان در زنان معمولاً از سن 5 سالگی و در مردان از 5 سالگی در نظر گرفته می شود که برای هر جنس نیاز به رویکردهای پیشگیرانه خاصی دارند.
اگرچه پوکی استخوان می تواند بر همه استخوان های بدن تأثیر بگذارد ، اما برخی از مناطق مستعد آسیب از جمله لگن ، لگن ، ستون فقرات ، مچ دست و ساعد هستند و این استخوان ها به دلیل نقش اساسی آنها در حرکت و تعادل ، نیاز به مراقبت ویژه و غربالگری منظم دارند.
با توجه به فرآیند طبیعی کاهش تراکم استخوان و عوامل خطر مرتبط با سن ، جنس و شیوه زندگی ، پیشگیری از پوکی استخوان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و تغذیه مناسب ، فعالیت بدنی منظم ، مطالعات دوره ای و آموزش عمومی در مورد سلامت استخوان می تواند نقش مهمی در حفظ کیفیت زندگی سالمندان داشته باشد.
برای پوکی استخوان چه چیزی بخورید؟
برای حفظ سلامت استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان ، مصرف کلسیم و ویتامین D نقش مهمی ایفا می کند و منابع غنی کلسیم شامل محصولات لبنی کم مانند شیر ، ماست و پنیر ، سبزیجات برگ سبز مانند کلم بروکلی و اسفناج و همچنین بادام و سوزاک و مصرف ماهی هایی از این دست مانند ساردینز و ساردینز است.
ویتامین D ، که جذب کلسیم را تسهیل می کند ، از طریق نور خورشید ، تخم مرغ ، کبد و ماهی چرب تهیه می شود و در مواردی که دریافت طبیعی کافی نیست ، مکمل های دارویی توسط پزشک توصیه می شود ، و همچنین کلسیم و ویتامین D ، سایر مواد مغذی مانند منیزیم ، فسفر ، ویتامین K و پروتئین.