دلایل دستیاران پزشکی پایدار توسط Bagheri Lankrani – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرنگار مهر ، وزیر امور خارجه پیشین كامران باگری لانكرانی ، با استناد به نگرانی بیشتر در مورد فشار روانی دستیاران تخصصی پزشکی كه منجر به خودكشی می شوند ، گفت: مجدد مجدد یك دستیار پزشکی در غرب كشور یك حادثه تلخ دیگر در یكی از مراکز پزشکی بود.
وی گفت: “مسئله سلامت روان دستیاران پزشکی یکی از مباحث داغ محافل علمی و پزشکی این کشور است.”
وی افزود: “این پدیده نگران کننده فقط به کشور ما محدود نمی شود و آمار جهانی نشان می دهد که دستیاران پزشکی یکی از گروه هایی هستند که بیشترین میزان خودکشی را در بین فارغ التحصیلان پزشکی دارند.” برخی از این افراد به دلیل فشار و فرسودگی دوره دستیار ، سالانه خودکشی می کنند که در برخی موارد منجر به مرگ می شود و در بسیاری موارد منجر به صدمات جدی روحی و جسمی می شود.
خودکشی یک اقدام ناگهانی نیست
لانکرانی اذعان کرد: طبق تحقیقات انجام شده در یکی از مراکز پزشکی در شیراز ، خودکشی در بین دستیاران پزشکی اغلب یک تصمیم ناگهانی نیست. در عوض ، نتیجه یک فرآیند طولانی مدت شامل فرسودگی شغلی ، افسردگی و استرس روانی متعدد است. یکی از یافته های مهم این مطالعه نشان می دهد که ضربه نهایی که فرد را به سمت خودکشی سوق می دهد ، معمولاً یک سؤال یا مجازات غیر منتظره توسط کسانی است که انتظار حمایت دارند.
وزیر بهداشت پیشین گفت: اگرچه معاون آموزشی وزارت بهداشت اقدامات مثبتی را آغاز کرده است ، از جمله تأکید بر غربالگری سلامت روان دستیاران و تشکیل کمیته های تخصصی ، به نظر می رسد که اقدامات ساختاری و حمایتی بیشتری توسط ادارات و مقامات آموزشی ضروری است.
وی افزود: یکی از انتقادات برخی از اساتید و کارشناسان آموزش پزشکی این است که در مواجهه با خطاهای پزشکی ، تمام مسئولیت ها به دستیاران داده می شود و پشتیبانی مناسبی وجود ندارد. ” همچنین ، عدم توجه به شرایط سخت کار ، ساعات طولانی تغییر ، عدم تسهیلات و تأخیر در پرداخت از جمله مشکلاتی است که باعث نارضایتی و آسیب روانی در بین زبان آموزان پزشکی می شود.
درگیری های ناعادلانه و تنبیهی
لانکرانی تأکید کرد که نگرش های ناعادلانه و تنبیهی ، صرف نظر از عوامل اساسی ، می تواند بحران سلامت روانی دستیاران را تشدید کند. در همین راستا ، تجدید نظر در مدیریت آموزشی ، اصلاح فرایند بازجویی ، بهبود شرایط کار و تضمین حقوق اساسی دستیاران از جمله اقداماتی است که می تواند در کاهش این مشکل مؤثر باشد.
وزیر پیشین بهداشت اظهار داشت: آنچه به نظر می رسد مسئولیت بیشتر مدیران و اساتید در سلامت روانی و حرفه ای زبان آموزان و ایجاد فضایی انسانی تر و حمایتی در محیط های آموزشی است.
ابراز تفسیر ناگوار از مفهوم مدیریت قوی
لانکرانی ، با ابراز تأسف از سوء تفاهم از مفهوم مدیریت قوی در برخی از مراکز آموزشی ، تأکید کرد: با عرض پوزش ، گاهی اوقات مدیریت قوی به اشتباه با برخورد قاطع و دقیق با دستیاران ترجمه می شود. نه تنها این رویکرد را مؤثر می دانم بلکه آن را نادرست می دانم.
وی خاطرنشان كرد: با اشاره به تجربه شش ساله خود در مدیریت گروه داخلی یكی از دانشگاه های پزشکی كشور ، وی خاطرنشان كرد: در این مدت مواردی وجود داشت كه ما مجبور شدیم یك دستیار را صادر كنیم ، اما ما همیشه سعی می كردیم عزت بشر را حفظ كنیم و دستیار احساس می كردیم كه در کنار او ایستاده ایم ، نه علیه او.
لانکرانی تأکید کرد که احساس حمایت از گروه آموزشی نقش مهمی در آموزش مناسب زبان آموزان ایفا می کند و افزود: “در سایه این رویکرد ، ما توانسته ایم دستیاران را در گروه داخلی دانشگاه شیراز آموزش دهیم که امروزه بسیاری از آنها عضو دانشکده این کشور شده اند و حتی به مقام استاد رسیده اند.”
وزیر بهداشت پیشین خاطرنشان كرد كه وی امیدوار است كه این تجربیات می تواند گامی مؤثر در جلوگیری از تکرار وقایع تلخ اخیر در بین دستیاران پزشکی این کشور باشد و از وزارت بهداشت بخاطر پیگیری دقیق وی تشکر کرد.