بهداشت و درمان

دلایل اصلاح سیاست‌های ارزی دارو/ چقدر یارانه دارو پرداخت شده است

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، سیحیدر محمدی گفت: ارز 4200 تومانی و مابه التفاوت آن با ارز آزاد باعث شده بود بخشی از داروهای ما از زنجیره خارج شود بنابراین طرح اصلاح ارز در دستور کار قرار گرفت. سیاست هایی اعمال شد که به جای تغییر ارز به اگر در ابتدای زنجیره بدهیم، یارانه دارو به انتهای زنجیره اختصاص یابد.

وی افزود: بر این اساس بانک مرکزی مابه التفاوت را به صورت یارانه پرداخت می کند تا پرداخت از جیب بیمار افزایش پیدا نکند.

محمدی تصریح کرد: در حوزه تجهیزات پزشکی برای بیش از 65 درصد مواد مصرفی (حدود 600 میلیون دلار) 4200 تومان پرداخت می شود و بخشی از این مبلغ که سهم زیادی از کل سهمیه ارزی حوزه سلامت است. (4 میلیارد دلار)، 28900 تومان پرداخت می شود. رسیده اما پروتز و اروستیک، لنز طبی قابل کاشت، استنت قلب و… همچنان مشمول دریافت ارز 4200 است.

وی با اشاره به مشکلات نقدینگی حوزه دارو گفت: آنچه امروز باعث شده بیمارستان ها و داروخانه ها با مشکل مواجه شوند این بود که مابه التفاوت پرداختی باید از طریق سازمان برنامه بودجه به بیمه ها و از بیمه ها به سازمان برنامه و بودجه پرداخت می شد. داروخانه ها و مراکز درمانی. به طور کامل متوجه نشده است.

محمدی خاطرنشان کرد: حدود 75 هزار میلیارد تومان برای درور مصوب شده که تاکنون 23 هزار میلیارد تومان آن تخصیص یافته و حدود 13 هزار و 400 میلیارد تومان به داروخانه های سرپایی و بستری رسیده است.

وی با اشاره به اصلاح سیاست های ارزی در حوزه شیرخشک گفت: در حوزه شیرخشک نیز این برنامه را اجرا کردیم، البته قرار بود قیمت شیرخشک با نرخ آزاد و آزاد باشد. مابه‌التفاوت را به مصرف‌کننده می‌دادیم، یعنی به همه بچه‌هایی که زیر دو سال دارند یارانه می‌دادند تا خودشان شیرخشک تهیه کنند که با روش فعلی موافقت نشد پرداخت یارانه از طریق بیمه سلامت به داروخانه ها اجرا شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا