بهداشت و درمان

دعا کنیم پاندمی «کرونا» تکرار نشود؛ «پرستار» نداریم!

کمبود نیروی پرستاری در کشور مشکل قدیمی است که هر از چند گاهی در رسانه ها پررنگ می شود. اما واقعیت این است که مشکل کمبود نیروی انسانی بر بالین همیشه با آسیب به بیماران و نظام سلامت همراه بوده است و اگر قرار بود امروز همه‌گیری کرونا دوباره تکرار شود. دیگر نمی توان امیدوار بود که بیماران بتوانند خدمات مراقبتی را در بیمارستان ها دریافت کنند.

با نگاهی به گزارش های رسمی سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت به این واقعیت پی می بریم که کمبود نیروی پرستاری در مراکز درمانی کشور به شدت نگران کننده است و متاسفانه برای جبران این کمبود از اهرم اضافه کاری اجباری که دیگر جواب نمی دهد. چرا که پرستاران مدعی هستند که نمی توانیم هزینه ایاب و ذهاب را با اضافه کاری جبران کنیم. بنابراین بهتر است اضافه کاری نکنید.

شهلا جهانگیرفر رئیس هیات مدیره نظام پرستاری استان بوشهر گفت: در صورت بروز مجدد ویروسی مانند کرونا، تامین کادر پرستاری مورد نیاز امکان پذیر نخواهد بود.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به پیگیری های ما برای احقاق حقوق پرستاران نمی پردازد.

جهانگیرفر ادامه داد: در تمامی شیفت ها به ویژه شیفت شب که طولانی است تنها 2 پرستار در بخش داخلی 18 تخت حضور دارند.

وی افزود: امروزه پرستاران با اصرار به نگاه انسانی دیگر از کار خود راضی نیستند، فرقی نمی کند که پرستار بخش باشند یا آی سی یو. یا باید تعداد تخت ها کم شود یا وظیفه پرستاران ساماندهی شود. ما نمی توانیم با شرایط فعلی ادامه دهیم. خواسته های پرستاران باید حداقل کمی مطرح شود.

جهانگیرفر گفت: با توجه به فرهنگ سنتی و خونگرمی مردم بوشهر چندان درگیر موضوع مهاجرت پرستاران نبودیم اما امسال مهاجرت به ویژه در کادر اتاق عمل رشد زیادی داشته است. حدود 10 پرسنل اتاق عمل و 6 پرستار بیمارستان مهاجرت کردند. مقصد بیشتر پرستاران آلمان و نروژ بود.

این در حالی است که عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: بر اساس فرمول جدید اضافه کاری، پرستار جدید 55 هزار تومان به ازای هر ساعت اضافه کار، پرستار با 15 سال سابقه کار ساعتی 85 هزار تومان دریافت می کند. پرستار با سابقه 29 سال به ازای هر ساعت اضافه کاری 120 هزار تومان دریافت می کند.

سید محمد جمالیان عضوکمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: افزایش میزان اضافه کاری پرستاران نیازمند اعتبارات دولتی است و باید در بودجه سال آینده 3 هزار میلیارد تومان برای این موضوع تصویب شود.

وی افزود: اگر قرار باشد این مبلغ از سوی بیمارستان ها تامین شود، پیش بینی ما این است که زمان پرداخت مطالبات پرستاران بیشتر شود.

در همین حال احمد نژادیان رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت در مدت یک سال حدود 1500 پرستاری که در دولت استخدام شده بودند از خدمت خارج شدند. به عنوان مثال، سالانه دو بیمارستان امام خمینی (ره) تهران خالی از پرستار است. این رقم رسمی است، رقم غیر رسمی قطعا بالاتر از این است.

وی افزود: کمبود پرستار باعث شده تا با پدیده تاسف بار اضافه کاری اجباری مواجه شویم. اضافه کاری اجباری با مبلغ غیر قابل قبول.

محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه سالمندان گفت: یکی از خواسته های پرستاران این است که به دلیل نرخ پایین اضافه کار اجباری وجود نداشته باشد. این رقم به قدری کم است که کفاف هزینه رفت و آمد پرستاران را نمی دهد. پرستار می گوید اگر بخواهم با تاکسی اینترنتی رفت و آمد کنم هزینه سفرم 200 هزار تومان می شود.

در چنین شرایطی که با کمبود پرستار برای خدمت در بیمارستان‌های دولتی مواجه هستیم و از سوی دیگر میل به مهاجرت در این گروه از کادر پزشکی نیز در حال افزایش است، باید دعا کنیم که بیماری همه‌گیری مانند «کرونا» تکرار نشود. خودش؛ مبادا دچار بحرانی بدتر از بیماری شویم و آن کمبود کادر پرستاری برای مراقبت از بیماران باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا