دستاورد جدید در بیمارستان فارابی؛ پیوند عصب قرنیه از ساق پا

در یک دستاورد علمی و پزشکی بی سابقه ، تیم تخصصی بیمارستان فارابی دانشگاه علوم پزشکی تهران جراحی مغز و اعصاب قرنیه را با سه عمل موفق در یک روز به پایان رساند. عملی که امید جدیدی برای بیماران مبتلا به بیهوشی قرنیه و خشکی شدید است.
به گفته دکتر سید محسن رافیزاد ، عضو گروه بیماری چشم بیمارستان فارابی ، پیوند عصب حسی از پا به قرنیه انجام شد تا دوباره عملکرد عصب را انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: بیماران منتخب شرایط خاصی برای عمل جراحی داشتند و افزود: یک بیمار بعد از عمل مغز یک بیمار مادرزادی و سوم داشت. از بین رفتن احساس قرنیه می تواند منجر به خشکی شدید ، زخم های قرنیه ، سوراخ کردن قرنیه و حتی پارگی چشم شود.
سید فارزاد محمد ، استاد بیماریهای قرنیه و بیرونی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، همچنین در مورد اهمیت عمل جراحی گفت: عصبی بودن به قرنیه مانند ایجاد جریان آب قوی برای بافتی است که خشک می شود. بدون این جریان ، قرنیه قادر به مراقبت از خود نخواهد بود و مستعد صدمات و عفونت های جدی است. جراحی با بازسازی مسیر عصبی ، قرنیه را قادر می سازد شفافیت ، حساسیت و عملکرد طبیعی خود را بازگرداند.
وی گفت: “بیمارانی که تحت این عمل قرار می گیرند ، اغلب زخم های مزمن و بینایی شدید دارند و باید از آنها مراقبت شوند.” اما با این نوع جراحی ، چشم به نوعی بهبود می یابد و توانایی مراقبت از خود را دارد.
دکتر محمد رضا امام هادی ، جراح مغز و اعصاب و متخصص در زمینه جراحی مغز و اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، گفت: “احساس قرنیه بسیار حیاتی است. عدم وجود این احساس می تواند منجر به کوری و عوارض شدید چشم شود. بازگشت احساس به قرنیه پس از عمل ، بسته به سن و شرایط بالینی بیمار ، بین 6 و 12 ماه طول می کشد.
پایان پیام/