سلامت خانواده

دخانیات ؛ فصل تلخ سلامتی از دست رفته

مصرف دخانیات یکی از مهمترین مشکلات بهداشت عمومی در جهان است که تأثیرات مضر بر سلامت فردی و اجتماعی دارد. دخانیات شامل محصولاتی مانند سیگار ، قلیان و دخانیات است که به دلیل وجود مواد شیمیایی مضر باعث بیماری های مختلف می شود و این مواد نه تنها بر مصرف کننده بلکه بر افراد اطراف و سلامت جامعه نیز به خطر می افتد.

مواد شیمیایی دخانیات ، به ویژه نیکوتین و قطر ، به سیستم های مختلف بدن به شدت آسیب می رسانند و مصرف دخانیات می تواند منجر به بیماری های قلبی عروقی ، انواع سرطانها مانند سرطانهای ریه و دهان و بیماری های مزمن ریوی مانند نشان و برونشیت ، و همچنین دخانیات سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند و توانایی بدن در مقابله با بیماری ها را کاهش می دهد.

مصرف دخانیات ممکن است با احساس کوتاه مدت آرامش همراه باشد ، اما به طور کلی منجر به افزایش استرس ، اضطراب و افسردگی می شود و وابستگی روانی به نیکوتین دائماً به مصرف توبوکو نیاز خواهد داشت که این چرخه از وابستگی روانی و آسیب ایجاد می کند.

دخانیات علاوه بر تأثیرات فردی ، مشکلات جدی اجتماعی ایجاد می کند. هزینه های درمان بیماری های مرتبط با دخانیات ، بار سنگینی را بر سیستم بهداشتی کشورها تحمیل می کند و دود دخانیات آلودگی و هوا را افزایش می دهد و همچنین برای افرادی که از دخانیات استفاده نمی کنند مضر است.

یکی از مهمترین راهکارهای پیشگیری ، آموزش عمومی در مورد صدمات دخانیات است ، و افزایش آگاهی عمومی و برگزاری کمپین های ضد توبکو می تواند نقش مهمی در کاهش مصرف دخانیات و همچنین افزایش مالیات بر محصولات دخانیات و محدود کردن تبلیغات این محصولات از سیاست های پیشگیری مؤثر داشته باشد.

مصرف دخانیات نه تنها فردی / تجربه عوارض توتون و تنباکو بر روی مصرف کنندگان دست دوم است

Mojtaba Naji ، یک روانشناس خانواده و مشاور او با بیان اینکه مصرف دخانیات نه تنها یک جنبه فردی است ، بلکه به گزارشگر IMNA می گوید: مصرف دخانیات دارای اثرات جسمی ، روانی و اجتماعی مضر است و افراد دیگر از جمله خانواده ، محیط اطراف و جامعه را تحت تأثیر قرار می دهد و بر رفتار اعتیاد آور تمرکز می کند.

وی گفت: اولین عارضه استعمال دخانیات و دخانیات یک وضعیت جسمی است: مصرف کنندگان دخانیات نه تنها شامل عوارض جسمی دخانیات هستند ، بلکه سایر افرادی که در معرض دود دخانیات هستند نیز این عوارض را تجربه می کنند و به آنها مصرف کنندگان دست دوم می گویند.

روانشناس و مشاور خانواده ، با بیان اینکه مصرف کنندگان دست دوم مصرف کننده خودشان نیستند ، اثرات سیگار کشیدن توسط افراد دیگر را تجربه می کنند: از این نظر ، تأکید می شود که افراد باید در فضای عمومی از سیگار کشیدن و دخانیات خودداری کنند.

عوارض جانبی دخانیات بر مصرف کنندگان / مصرف کنندگان دست دوم / مصرف نیکوتین مشکل را حل نمی کند

با بیان اینکه عوارض جانبی مصرف دخانیات بیشتر در مصرف کنندگان دست دوم بیشتر است: برخی از مواد موجود در دود سیگار روی لباس ، سطح بدن و پوست قرار دارد و از این طریق وارد خانه می شود و می تواند افراد دیگر را تحت تأثیر قرار دهد ، بنابراین با این ذهنیت انجام نمی شود که سیگار کشیدن در فضای باز و دور از دیگران.

وی گفت: “مغز تا 5 سالگی رشد می کند و هرچه مسائل کمتر آسیب زا در خانواده باشد ، رشد مغز بهتر می شود و مصرف دخانیات بیشتر می تواند تأثیر منفی بر رشد مغز افراد بگذارد.”

این روانشناس و مشاور خانواده گفتند که برخی از افراد دارای رفتارهای اعتیاد آور ممکن است به دنبال توجیهی برای رفتارهای خود باشند: آرامش ، مصرف دخانیات به دنبال تنش و تسکین با سیگار از جمله بهانه هایی است که افراد برای ایجاد رفتارهای خود از آن استفاده می کنند ، اما اینها بیشتر منبع القایی هستند.

دخانیات ؛ فصل تلخ سلامتی از دست رفته

سیگار کشیدن در بالای علل بیماری ها غیر قابل واجد اوج استفاده از دخانیات به 5 سال پیش برمی گردد

رضا روزبهانی ، پزشکی اجتماعی و متخصص خانواده و عضو هیئت علمی وی با بیان اینکه سیگار کشیدن مسئله جدیدی نیست ، او به گزارشگر IMNA می گوید: اوج سیگار کشیدن حدود 5 یا 5 سال پیش برمی گردد و افزایش ارتباط بین افراد باعث شده است که آنها مدل شوند و مصرف دخانیات را افزایش دهند و حدود 6000 ماده در دود سیگار وجود دارد.

وی گفت: “این مواد شیمیایی بخشی از مغز را تحریک می کنند ،” وی افزود: ماده ای به نام دوپامین در مغز ترشح می شود که یک واسطه برای لذت بردن است و برخی از اقدامات را برای ترشح دوپامین در مغز انجام می دهد.

پزشکی اجتماعی و عضو خانواده و عضو هیئت علمی دانشگاه اظهار داشت که مصرف هر ماده ای که سیستم پاداش مغز را تحریک می کند ، در صورت تکرار می تواند به یک عادت تبدیل شود و دخانیات نیز از این قاعده مستثنی نیست. غیر قابل واجد ما هستیم و سیگار در خط مقدم علل بیماری ها قرار دارد غیر قابل واجد این است

ضرورت اطلاع رسانی و اطلاع رسانی برای جلوگیری از مصرف / مهارت دخانیات در نوجوانان.

روزبهانی اظهار داشت که بیشتر در سراسر جهان به منظور جلوگیری از بیماری ها است غیر قابل واجد با توجه به ، آموزش و اطلاعات ادامه دارد: اگر هدف جلوگیری از مصرف دخانیات است ، ما باید به سمت ارتقاء آموزش باشیم و توانایی آموزش در سطوح مختلف ، به ویژه برای جوانان و جوانان ، باید افزایش یابد.

وی گفت: کشورهایی که موفق به کاهش مصرف دخانیات و نیکوتین شده اند ، علاوه بر استفاده از روشهای کنترل توزیع دخانیات ، توجه ویژه ای به آموزش و اطلاعات داشته اند ، و افزود: بسیاری از مراکز بهداشتی در سراسر کشور تأسیس شده اند و از ظرفیت این مراکز برای جلوگیری از مصرف توتون و تنباکو استفاده می شود.

پزشکی اجتماعی و عضو خانواده و عضو هیئت علمی دانشگاه می افزاید: آغاز اعتیاد در بسیاری از افراد با تجربه ای شروع می شود که می تواند برای نوجوانان باشد: تقویت مهارت در نوجوانان مهم نیست به طوری که در صورت لزوم ، نوجوانان با نوجوانان و دوستان خود مؤثر و کارآمد هستند.

دخانیات ؛ فصل تلخ سلامتی از دست رفته

ترک خوردگی دخانیات یکی از مهمترین چالش ها برای افراد است و استفاده از روشهای درمانی مانند مشاوره روانشناختی ، داروهای جایگزین نیکوتین (مانند چسب های نیکوتین و آدامس نیکوتین) و تکنیک های مدیریت استرس می تواند به افراد در ترک دخانیات کمک کند و از خانواده و دوستان پشتیبانی کند.

به طور کلی ، به دنبال یک سبک زندگی سالم ، از جمله ورزش منظم ، تغذیه مناسب ، خواب کافی و مدیریت استرس ، می تواند به جلوگیری از وابستگی به دخانیات کمک کند و افراد دارای فعالیت های مثبت و سرگرمی سالم برای مقابله با استرس زندگی نیاز به دخانیات کمتری دارند.

جامعه همچنین نقش مهمی در کاهش مصرف دخانیات و محافظت از قوانین ضد توباکو ، ایجاد محیط های بدون دخانیات و ارائه خدمات دخانیات در مراکز بهداشتی دارد که می تواند به کاهش این مشکل کمک کند و افراد می توانند با اطلاع رسانی و ترغیب دیگران به ترک دخانیات ، تأثیر مثبتی بر جامعه داشته باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا