سلامت خانواده

دانه های آفتابگردان به دیابت و کبد چرب مضر هستند؟

نهایی بههانی: با رویکرد نوروز و افزایش مصرف آجیل ، دانه های آفتابگردان نیز به اوج خود می رسد. اما آیا مصرف بیش از حد این دانه ها می تواند برای گروه های خاصی از بیماران آسیب زا باشد؟

Massoud Firouzkouhi ، مشاور تغذیه و رژیم غذایی ، به اخبار آنلاین گفت: دانه های آفتابگردان برای دیابتی ها مضر نیستند و حتی در صورت مصرف محدود و محدود نیز می توانند مفید باشند. اما بیش از حد آن ، بویژه دانه های شور و بو داده ، می تواند مضر باشد. دانه های آفتابگردان دارای شاخص گلیسمی کم هستند و به سرعت قند خون را افزایش نمی دهد. از نظر فیبر زیاد است و فیبر می تواند به کنترل قند خون و بهبود حساسیت به انسولین کمک کند. حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده است که برای سلامت قلبی عروقی مفید هستند و از مشکلات قلبی مرتبط با دیابت جلوگیری می کنند. سطح منیزیم نقش مهمی در تنظیم قند خون دارد و استفاده از آن می تواند به بهبود کنترل دیابت کمک کند.

اما انرژی یا کالری این آجیل زیاد است ، و بیش از حد مصرف می تواند باعث افزایش وزن شود که برای دیابتی ها مناسب نیست. دانه های نمکی همچنین می توانند فشار خون را افزایش دهند و انواع دانه های بو داده در دماهای بالا ممکن است حاوی چربی های ناسالم باشد که باعث افزایش التهاب می شود. دیابتی ها می توانند حدود 1 تا 2 گرم این آجیل را در رژیم غذایی خود قرار دهند و از ماست و سالاد کم استفاده کنند.

فواید دانه گل آفتابگردان برای کبد چربی

این متخصص تغذیه خاطرنشان می کند که مصرف متعادل دانه های گل آفتابگردان خام و کم می تواند برای افراد مبتلا به کبد چرب مفید باشد: البته مصرف بیش از حد دانه های شور و بو داده می تواند به کبد آسیب برساند. یکی از مزایای مغز دانه آفتابگردان برای کبد ، ویتامین E و یک آنتی اکسیدان قوی است که از سلولهای کبدی در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند. دارای چربی های سالم است و حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده است که به کاهش التهاب و بهبود عملکرد کبد کمک می کند.

این فیبر و پروتئین دارد و به سلامت هضم و کنترل وزن کمک می کند که این عوامل مهم در بهبود کبد چرب است. اما یکی از محدودیت های احتمالی و مضرات دانه های آفتابگردان این است که کالری و چربی زیادی دارد. مصرف بیش از حد دانه های آفتابگردان می تواند باعث افزایش وزن شود که برای بیماران مبتلا به کبد چرب مضر است. نوع بو داده و شور باعث افزایش فشار خون و تشدید التهاب در این بیماران می شود. اگر دانه ها در دماهای بالا بو داده شوند ، ممکن است حاوی چربی های اکسیده شده باشند که برای کبد مضر هستند. مصرف متعادل دانه های آفتابگردان خام و کم مصرف حدود 1 تا 2 گرم در روز به همراه سبزیجات و میوه ها می تواند برای افراد مبتلا به کبد چرب مفید باشد.

۴۷۲۳۲

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا