اخبار سلامت

دانشگاه های علوم پزشکی بودجه دارویار را جای دیگر هزینه کردند

به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، بهمن صبور امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در انجمن داروسازان استان تهران اظهار داشت: در حال حاضر حدود 28 آموزشگاه داروسازی، 70 شرکت پخش، بیش از 200 شرکت تولیدکننده دارو و 17 هزار و 200 داروخانه در استان فعالیت می کنند. کشور

وی افزود: از این تعداد حدود 1700 داروخانه دولتی و مابقی خصوصی هستند. داروخانه های دولتی 55 درصد از گردش مالی بازار دارو را تشکیل می دهند.

صبور ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه به صراحت آمده است که دولت باید طی 5 سال سالانه 5 درصد از وظایف غیرحاکمی خود را به بخش خصوصی واگذار کند و اجازه توسعه کمی و کیفی در این زمینه داده نخواهد شد. امیدواریم این قانون به درستی اجرا شود.

رئیس سازمان داروسازی تهران در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر تاثیر اجرای طرح داروور و تغییر نرخ ارز تخصیصی به صنعت دارو از 4200 تومان به 28500 تومان بر وضعیت داروخانه ها و تولید دارو. انجمن داروسازان گفت: پس از اجرای طرح داروور در تیرماه 1401 که به طور ناگهانی آغاز شد، مقرر شد در صورت قیمت دارو، تغییر، مبلغ پرداختی از جیب مردم تغییر نمی کند. این برنامه در ابتدا موفقیت آمیز بود. به طوری که 16 هزار میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شد و در ابتدا داروخانه ها خوب کار کردند و چک های برگشتی کمی داشتند. اما پس از اتمام این بودجه با چالش هایی مواجه شدیم. در سال 1402، 69 هزار میلیارد تومان برای پروژه دروار در نظر گرفته شد که کمتر از 38 هزار میلیارد تومان آن پرداخت شد. در سال 1403 قرار بود 5/74 هزار میلیارد تومان تخصیص یابد که این مبلغ نیز مطرح شد و تخصیص آن کمتر از بودجه مورد نیاز بود. از این بودجه تاکنون بیش از 55 هزار میلیارد تومان باید پرداخت می شد در حالی که تنها 29 هزار میلیارد تومان پرداخت شده است. در مجموع حدود 36 هزار میلیارد تومان از اجرای طرح دروار باقی مانده است.

وی ادامه داد: دانشگاه های علوم پزشکی بودجه داروور را به سایر بخش ها اختصاص داده اند. 10 هزار میلیارد تومان که برای داروار اختصاص داده شد به جای دارو در حوزه درمان هزینه شد و متاسفانه هیچکس پاسخگو نیست. وضعیت نقدینگی در داروخانه ها به ویژه داروخانه های بیماری های خاص اصلا خوب نیست. آقای دکتر مدزیکیان بارها تاکید کرده اند که ما پایبند به قانون هستیم و از مسئولان تقاضا داریم در اجرای پرونده های حقوقی عدالت را در نظر بگیرند چرا که وضعیت فعلی پزشکی نتیجه عدم تخصیص صحیح اعتبارات است.

محمدرضا مرادی نایب رئیس انجمن داروسازان استان تهران در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اجرای طرح دروار بدون تامین زیرساخت های لازم اظهار داشت: صنعت داروسازی دومین صنعت بزرگ دنیاست. بعد از نفت، گاز و پتروشیمی و این صنعت در کشور ما به عنوان یکی از ارکان مهم در کنار دولت قرار گرفته است. متأسفانه در مقطعی شرایط صنعت دارو به گونه ای بود که قیمت دارو بسیار کمتر از قیمت تمام شده واقعی آن تعیین شد و 4200 تومان برای تولید دارو در نظر گرفته شد. بنابراین تنها گزینه پیش رو تغییر نرخ ارز تخصیصی به 28500 تومان بود. اما قرار بود بیمه ها و بانک مرکزی نقش خود را در تزریق نقدینگی به صنعت به درستی ایفا کنند و دانشگاه های علوم پزشکی نیز مطالبات را به موقع پرداخت کنند اما هیچ کدام از این اتفاقات خوب نبود و همه صدا و سیما شرکت ها، داروخانه ها و تولیدکنندگان با مشکلاتی مواجه هستند. آنها با کمبود جدی پول نقد مواجه بودند که در نتیجه کمبود دارو را به دنبال خواهد داشت.

وی در خصوص بازنگری و افزایش قیمت برخی داروها در روزهای اخیر تصریح کرد: هدف از این اصلاح قیمت بهبود شرایط و کیفیت تولید است و هیچکس به دنبال سود نیست. این افزایش قیمت عمدتاً شامل داروهای تزریقی، آمپول، شیاف و برخی آنتی بیوتیک ها می شود.

وی همچنین گفت: برآورد می شود حدود 270 دارو در کشور کمبود داشته باشد. کمبود نقدینگی ناشی از مشکلات اجرای طرح دروار باعث شده تا میزان چک برگشتی داروخانه ها افزایش یابد. در حال حاضر داروخانه ها 3 هزار میلیارد تومان چک برگشتی دارند که مشکلات حقوقی نیز برای آنها ایجاد کرده است.

این خبر در حال تکمیل است…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا