سلامت خانواده

داستان نابینایی بیماران؛ از سکوت 3 ماهه مسئولان تا انتظار برای برخورد با متخلفان – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو، تعدادی از بیمارانی که در بیمارستان نگاه تحت عمل جراحی چشم قرار گرفته اند به دلیل عفونت شدید چشم بینایی خود را از دست داده اند. این بیماران که در 17 اکتبر تحت عمل جراحی قرار گرفتند، به سرعت دچار علائم عفونت شدند و حتی برخی از آنها با خطر ترشح چشم مواجه شدند.

3 ماه سکوت مقامات

پس از گذشت چندین ماه از این اتفاق و سکوت مسئولان وزارت بهداشت، این حادثه دوباره در رسانه ها فاش شد و در نهایت حسین کرمانپوررئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت ضمن تایید این حادثه از در دست بررسی این موضوع خبر داد.

اما پس از این اتفاق اظهارات حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در نوع خود جالب توجه بود که گفت: این موضوع در دستور کار و پیگیری کمیسیون قرار دارد. موضوع رابطه انجام خواهد شد، اما مردم را نگران نخواهد کرد. درست است که این اتفاق افتاد و خیلی بد بود اما قرار نیست همه هر روز خبر منتشر کنند.

وی تاکید کرد: هم وزارت بهداشت و هم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس حتما این موضوع را پیگیری خواهند کرد و قطعا با مقصران برخورد خواهد شد و تمام کارهای قانونی در حال انجام است.

احتمال عمدی بودن حادثه بیمارستان!

علی نیلی رئیس بیمارستان چشم پزشکی نگاه با اشاره به اینکه 26 مهرماه 9 نفر پس از عمل آب مروارید در این بیمارستان دچار عفونت داخلی چشم شدند که اتفاقی غیرعادی بود، گفت: با توجه به شواهد و علائم، عفونت چشمی قوی وجود دارد. احتمال عفونت چشم های بیمار ناشی از آلودگی عمدی بوده است!

نیلی افزود: وزارت بهداشت و دانشگاه شهید بهشتی نیز غیرعادی بودن وضعیت را تایید کرده اند و عمدی بودن تصادف به عنوان اولین احتمال مطرح شد. شکل عفونت، پرسنل ثابت و برخی مدارک دیگر نشان می دهد که احتمالا عفونت طبیعی و شرایط پزشکی عادی نداشتیم. وجود دوربین مدار بسته تلویزیونی در اتاق عمل ممنوع است اما دوربین راهروهای بیمارستان بررسی و نقاط غیرعادی مشاهده و تصاویر به نیروهای قضایی تحویل داده شده است.

عمدی نبود

علی جعفریان مشاور عالی و معاون وزیر بهداشت امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره ماجرای بیمارستان نگاه توضیح داد: متاسفم که چنین اتفاقی رخ داد. داستان مربوط به مهر ماه است و بیمارستان بلافاصله وارد عمل شده و خطای انسانی را تشخیص می دهد. به نظر می رسد آنچه که باید استریل می شد، عقیم نبود و پزشک معالج نیز نقشی در این موضوع نداشت. زیرا امکان ندارد پزشک تشخیص دهد که چیزی استریل است یا خیر.

وی ادامه داد: پرونده در حال طی شدن مراحل قضایی است و افرادی که کوتاهی کرده اند از کار تعلیق شده اند.

جعفریان تصریح کرد: نمی توان گفت عمدی بوده است. اتفاقات ناگوار مانند این اجتناب ناپذیر است و در همه جای دنیا اتفاق می افتد. باید سیستم هشدار را فعال کنیم تا معاونت پزشکی بیمارستان مربوطه به سرعت مداخله کند و بتواند خطای انسانی را تشخیص دهد.

برخورد با متخلفین با رعایت اصل بی طرفی

محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی ضمن عذرخواهی از مجروحان حادثه نابینا شدن 9 نفر در یکی از بیمارستان های تهران گفت: در صورت شکایت به سازمان نظام پزشکی این سازمان با متخلفان برخورد خواهد کرد. بر اساس اصل بی طرفی و با جدیت و موازین علمی. انجام می دهد

وی افزود: کمیته ای برای بررسی ابعاد دقیق حادثه تشکیل شده و طبق اطلاعات من، انتقال عفونت از تجهیزاتی بوده که جز میدان جراحی نبوده است.

رئیس زاده با بیان اینکه وزارت بهداشت موظف است همه ساله بر مراکز بیمارستانی نظارت و ارزیابی کند، اظهار کرد: در صورت مشاهده نقصی، وزارت بهداشت می تواند با کاهش رتبه اعتباری موسسات درمانی با آنها برخورد کند.

وی با بیان اینکه این حادثه 2 ماه پیش رخ داده است، تاکید کرد: عفونت بیمارستانی در همه جای دنیا رخ می دهد و با توجه به قدمت 25 ساله این مرکز و روزانه 150 عمل جراحی در اتاق های عمل این بیمارستان، عفونت بیمارستانی در این مرکز است. کمتر از میانگین کشوری

وی افزود: البته تمامی اقداماتی که باید بعد از حادثه انجام می شد از جمله پذیرش بیماران، عدم ترک بیمار و پرداخت حق بیمار در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: عمل جراحی مانند رانندگی است، اگر اتوبوس با تمام آمادگی ها به چپ بپیچد و افراد فوت کنند، هر چند حادثه ناگواری رخ داده است، اما روش کار مشخص است.

نتایج تحقیقات به صورت شفاف اعلام خواهد شد

سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی در گفت وگویی برو وی به خبرنگار مهر گفت: کمیسیون بهداشت مردم و به خصوص رسانه ها را بیگانه نمی داند و سعی داریم مطالبی که در جامعه مطرح می شود از طریق رسانه های داخلی منتشر کنیم.

وی افزود: من به عنوان سخنگوی کمیسیون بهداشت اجازه نمی دهم هیچ خبر و موردی از مردم پنهان بماند.

اسحقی ادامه داد: در بحث دیالیز که خودم مطرح کردم 70 نفر کشته شدند.

وی افزود: باید بپذیریم که در کشور نظارت مناسبی بر خدمات در حوزه های مختلف به ویژه در حوزه بهداشت و درمان نداریم.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی گفت: نزدیک به دو ماه است که کمیسیون بهداشت و درمان این موضوع را جدی گرفته و با قوه قضائیه مذاکراتی داشتیم.

وی افزود: جلساتی را با نمایندگان قوه قضائیه و سازمان نظام پزشکی برگزار کردیم و مقرر شد میزان تقصیر و میزان جرایم که در قالب مشخص شده است را در اختیار رسانه ها و مردم قرار دهیم. از یک بسته

اسحقی ادامه داد: امید است هفته آینده که بحث تخصصی و اصلی کمیسیون بهداشت و درمان دو موضوع بیمارستان نگاه و تبریز است به جمع بندی نهایی برسیم و نتیجه را خیلی شفاف در اختیار مردم قرار دهیم.

لازم به ذکر است؛ تصادف در بیمارستان چشم «نگاه» با گذشت سه ماه از وقوع آن، اخیراً در رسانه ها سروصدا کرده و این موضوع باعث واکنش مسئولان مربوطه شده است. در حالی که انتظار می رود چنین واکنش هایی در زمان خود رخ دهد. البته با شدت بیشتری که بتواند مردم را متقاعد کند.

باید دید نتیجه نهایی این پرونده چه خواهد شد و با توجه به اینکه برخی از سهامداران این بیمارستان از افراد تاثیرگذار در نظام هستند، آیا این پرونده بدون جانبداری بررسی می شود یا خیر.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا