سلامت خانواده

خود بیان و خودکشی ؛ رویکرد مدرن برای تضمین ایمنی مواد غذایی – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرگزاری مهر ، در دنیای امروز ، ایمنی مواد غذایی فراتر از قوانین و بازرسی های حاکمیت زنجیره ای پویا از مسئولیت های جمعی است که بر “خود مراقبت” متمرکز است. این اصل حیاتی ، که توسط نهادهای جهانی مانند WHO و FAO مورد تأکید قرار گرفته است ، در کشورهای توسعه یافته به عنوان یک استراتژی اساسی برای ارتقاء سلامت عمومی استفاده می شود. روز جهانی ایمنی مواد غذایی (6 ژوئن) امسال با شعار “ایمنی مواد غذایی ، دانش در عمل” فرصتی برای تعریف مجدد این مفاهیم است.

در ادبیات علمی UP -TO -DATE ، “سطح صفر” خدمات درمانی به مراقبت های فردی و اجتماعی اشاره دارد. در صورت پیشگیری فعال ، مسئولیت و مشاهده مداوم وضعیت سلامت قبل از مداخله دولت ها رخ می دهد.

در زمینه ایمنی مواد غذایی ، این رویکرد در دو محور اصلی خودکنترلی آشکار می شود (خود اتصال: نظارت داخلی و حسابرسی در مزرعه به خودکشی: سوابق خطر شفاف و اقدامات اصلاحی.

طبق استراتژی اتحادیه اروپا ، این سیستم اولین ستون سیستم های ایمنی مواد غذایی است و دولت ها فقط نقش “حاکمیت دو مرحله” ، از جمله تجدید نظر ، اعتبارسنجی و تصحیح را ایفا می کنند.
همانطور که در آلمان ، با مفهوم Eigenkontrolle (نظارت داخلی) ، گزارش ساختاری نتایج آزمایشات و اقدامات اصلاحی شرط را برای ادامه فعالیت صنفی تعیین کرده است.

دانمارک و سوئد شفافیت اطلاعات بهداشتی را از طریق سیستم های دیجیتالی خود افزایش داده اند و بازرسی های فیزیکی را تا 5 ٪ کاهش داده اند ، استرالیا در برنامه FoodSafe ، Owlders Froces و توانمندسازی خود را محروم کرده است ، و مداخله دولت محدود به آنها ، آنها را مدیون آموزش مداوم و توانمندسازی صاحبان فرایند و حتی در ایالات متحده است. مجازات ها

این رویکرد و اجرای این سیستم در سطح جهانی نشان داده است که خودکشی سازی و خود کنترل ، نظارت دولت را کاهش می دهد ، شاخص های بین المللی ایمنی مواد غذایی را بهبود می بخشد ، اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی را ارتقا می بخشد و شیوع بیماری های غذایی را تا 5 ٪ محدود می کند.

نکته قابل توجه در ایران ما این است که سیاست های وزارت بهداشت یک تغییر اساسی در توسعه برنامه خود کنترول و خودآزمایی اصناف را که مشمول ماده 5 قانون در مورد مواد غذایی و آشامیدنی است ، آغاز کرده است.

در افق آینده ، حاکمیت مشترک

نهادینه سازی این سیستم به سه پیشرفت کلیدی نیاز دارد ، از جمله تبدیل دولت از “بازرس” به “سازنده سیاست گذار و حامی چابک” ، تأسیس کامل اپراتور بهداشت مواد غذایی ملی با توانایی نظارت بر زنجیره تأمین و طراحی سیستم انگیزشی (اعطای نشان های با کیفیت ، معافیت های مالیاتی و غیره).

همانطور که Tedos Adanum (مدیر کل WHO) تأکید می کند: “امنیت غذایی پایدار بستگی به مشارکت سه جانبه طبقه مسئول ، حاکمیت هوشمند و تقاضای شهروندی دارد.” تجربیات جهانی نشان داده است که مسیر “سلامتی برای همه” در سطح صفر خود مراقبت آغاز می شود ، و امروز ، امنیت جدول ایران با مسئولیت جمعی اصناف و پشتیبانی از حاکمیت فقط امکان پذیر نیست. این تحول یک سرمایه ماندگار برای توسعه ایمنی مواد غذایی و سلامت پایدار در ایران خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا