سلامت خانواده

خواص موز و مضرات آن که باید بدانید

به گزارش خبرآنلاین، خوردن موز برای کلیه مضر نیست مگر اینکه کلیه ها آسیب ببینند. کلیه های آسیب دیده پتاسیم را در خون انباشته می کنند که منجر به مشکلات جدی قلبی می شود.

سلامت نیوز در گزارشی به نقل از مدیسین نت نوشت: خوردن موز برای کلیه مضر نیست مگر اینکه کلیه ها آسیب ببینند. کلیه های آسیب دیده پتاسیم را در خون انباشته می کنند که منجر به مشکلات جدی قلبی می شود. پتاسیم در موز، سایر میوه ها و سبزیجات (مانند سیب زمینی، آووکادو و خربزه) وجود دارد. معمولاً به افراد مبتلا به بیماری کلیوی پیشرفته توصیه می شود از مصرف برخی میوه ها و سبزیجات از جمله موز خودداری کنند.

موز را می توان به روش های مختلفی مصرف کرد. یک موز رسیده را می‌توان همانطور که هست، آغشته به کره بادام‌زمینی یا سس سیب، یا در اسموتی با سایر مغزها و میوه‌ها مصرف کرد. چندین غذای شیرین و خوش طعم را نیز می توان با استفاده از موز تهیه کرد. موز را می توان از شش ماهگی به کودکان نیز داد.

ارزش غذایی موز

موز کم چرب است. یک موز متوسط ​​حاوی حدود 105 کالری است که بیشتر آن از کربوهیدرات های موجود در میوه، از جمله قندهای طبیعی به دست می آید.

موز منبع غنی فیبر و منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است.

موز نسبت به سایر میوه ها مانند توت کالری بیشتری دارد. بنابراین، موز برای کاهش وزن مضر است.

یک رژیم غذایی متعادل معمولاً شامل سه تا پنج وعده میوه در روز است. از این رو، حتی اگر هدف کاهش وزن باشد، می توان موز را در یک رژیم غذایی سالم گنجاند.

موز باعث افزایش وزن می شود؟

موز بسیار مغذی، نسبتا سیر کننده و یک میان وعده یا دسر سالم است. خوردن چندین موز در روز می تواند مانع از خوردن غذاهای دیگر شود. بنابراین ممکن است فرد را از سایر مواد مغذی و پروتئین محروم کند (موز پروتئین کمی دارد).

اگر موز بیش از حد مصرف شود، می تواند کالری بیشتری نسبت به نیاز بدن داشته باشد و در نتیجه باعث افزایش وزن ناسالم می شود. از آنجایی که موز بسیار مغذی است، خوردن یک تا دو موز در روز به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم ایده آل است.

فواید بالقوه موز برای سلامتی

مزایای سلامتی عبارتند از:
موز بسیار مغذی است: یک موز متوسط ​​(حدود 100 گرم) حاوی مواد مغذی زیر است:

  • پتاسیم: 12 درصد از میزان توصیه شده در رژیم غذایی (RDI).
  • ویتامین B6: 20 درصد از RDI.
  • منگنز: 15 درصد از RDI.
  • ویتامین C: 17 درصد از RDI.
  • منیزیم: 8 درصد از RDI.
  • مس: 5 درصد از RDI.
  • فیبر: 3.1 گرم

موز سرشار از فیبر و کالری کم است: یک موز متوسط ​​حدود 12 درصد از فیبر توصیه شده روزانه را تامین می کند.

اگر بیماری کلیوی نداریم چرا باید موز بخوریم؟

فیبر برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است و خطر بیماری قلبی، چندین بیماری روده و سرطان را کاهش می دهد. فیبر منجر به سیری زودرس می شود (احساس سیری زودتر و طولانی تر)، که به کاهش کالری دریافتی به اشکال دیگر در طولانی مدت کمک می کند. آهسته. تدریجی

موز رسیده بخوریم یا موز نارس؟

موز نارس حاوی نشاسته مقاوم تری است: نوع کربوهیدرات موجود در موز به رسیده بودن آن بستگی دارد.

موز نارس سبز و حاوی نشاسته مقاوم است، در حالی که موز رسیده و زرد حاوی قند طبیعی بیشتری است. نشاسته های مقاوم در برابر هضم مقاوم هستند و به کاهش قند خون کمک می کنند. با این حال، موز نارس طعم خوبی ندارد و ممکن است خوردن آن برای مردم دشوار باشد.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا