خواص زیتون و روغن زیتون برای سلامت زنان و مردان
به گزارش خبرگزاری ایمنا، زیتون و روغن زیتون از دیرباز به عنوان یکی از مهم ترین مواد غذایی در بسیاری از فرهنگ ها مطرح بوده است. زیتون میوه ای است با طعمی منحصر به فرد و به عنوان یکی از نمادهای آرامش و فراوانی شناخته می شود، درخت زیتون نیز در برابر شرایط سخت آب و هوایی مقاوم است و می تواند عمر بسیار طولانی داشته باشد.
روغن زیتون که با فشار دادن میوه های زیتون به دست می آید سرشار از چربی های سالم و آنتی اکسیدان است، این روغن می تواند به کاهش خطر بیماری های قلبی کمک کند و علاوه بر این، مصرف منظم روغن زیتون می تواند به کنترل سطح کلسترول خون کمک کند.
از دیگر خواص زیتون و روغن زیتون می توان به تاثیر مثبت آنها بر سیستم گوارشی اشاره کرد، زیتون دارای فیبر بالایی است که به بهبود حرکات روده و جلوگیری از یبوست کمک می کند و مصرف روغن زیتون می تواند به کاهش علائم ناراحتی های معده و سوء هاضمه کمک کند.
زیتون و روغن زیتون حاوی ویتامین های مهمی مانند ویتامین E و K هستند و ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی از سلول ها در برابر آسیب های اکسیداتیو محافظت می کند و به بهبود سلامت پوست و مو کمک می کند و ویتامین K نیز نقش مهمی در فرآیند لخته شدن خون دارد. و برای سلامت استخوان ضروری است.
خواص زیتون در طب سنتی
بهنام یوسفیان، پزشک و متخصص طب سنتیوی در گفت وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به خواص زیتون در طب سنتی اظهار کرد: زیتون یکی از میوه های خوراکی محبوب در بین مردم است که مردم بنا به ذائقه خود از انواع مختلف آن استفاده می کنند. این میوه منبع غنی ویتامین E است و دارای ضد یک اکسیدان است.
وی با بیان اینکه چربی های موجود در زیتون به عنوان چربی های سالم شناخته می شوند و روغن زیتون یکی از سالم ترین انواع روغن ها است، افزود: زیتون حاوی ویتامین A بوده و فشار خون را تنظیم می کند و خاصیت ضدالتهابی قوی دارد.
این پزشک و متخصص طب سنتی با بیان اینکه زیتون منبع غنی آهن است، تصریح کرد: این میوه همچنین دارای مقادیر کافی مس، کلسیم و سدیم است و از خواص آن می توان به بهبود وضعیت دستگاه گوارش و معده اشاره کرد. ضد پیری و جوان کننده پوست و مفید برای کودکان در سنین رشد.
آیا مصرف روغن زیتون باعث چاقی می شود؟
یوسفیان با اشاره به اینکه زیتون برای بهبود سلامت قلب و زیتون و روغن زیتون در کاهش فشار خون موثر است، ادامه داد: مصرف زیتون از تحلیل استخوان و پوکی استخوان جلوگیری می کند و آنتی اکسیدان های موجود در این میوه از ابتلا به سرطان پیشگیری می کند.
وی با بیان اینکه مصرف روغن زیتون منجر به افزایش وزن نمی شود، گفت: روغن زیتون دارای چربی غیراشباع است که خطر سکته و بیماری های قلبی را کاهش می دهد و طبق بررسی ها افرادی که از این روغن استفاده می کنند کمتر در معرض خطر هستند. سکته های مغزی رخ می دهد.
این پزشک و متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه مصرف زیتون خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد افزود: استفاده از روغن زیتون برای پخت و پز و مصرف آن به همراه انواع سالاد می تواند بر زخم معده و ورم معده تاثیر مثبت داشته باشد. بروز سنگ کیسه صفرا را کاهش می دهد.
چه کسانی نباید زیتون بخورند؟
یوسفیان با بیان اینکه زیتون دارای مقدار مناسبی امگا 3 است، افزود: از دیگر خواص زیتون می توان به کمک به رشد مو، کاهش حساسیت، تقویت سیستم ایمنی، کاهش وزن، بهبود سلامت ریه و پیشگیری از آلزایمر اشاره کرد. برای بیماران دیابتی مفید است.
وی با اشاره به اینکه در طب سنتی زیتون طبع گرم و خشکی دارد و ترکیب آن با ادویه هایی مانند سرکه، بادام، مغز گردو و شیرینی های طبیعی توصیه می شود، خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به فشار خون از مصرف زیتون شور خودداری کنند. .
این پزشک و متخصص طب سنتی ادامه داد: اگر افراد داروهایی مانند رقیق کننده خون مصرف می کنند، قبل از مصرف زیاد زیتون با پزشک مشورت کنند. همچنین اگر افراد زیاد زیتون مصرف کنند، ممکن است دچار مشکلاتی مانند نفخ، سوء هاضمه شوند. و اسهال صورت
به گزارش ایمنا، از نظر آشپزی، روغن زیتون به دلیل طعم مطبوع در تهیه بسیاری از غذاها استفاده می شود، این روغن می تواند به عنوان ماده اولیه در سس ها، سالادها و آشپزی نیز استفاده شود. کنسرو زیتون به عنوان میان وعده یا افزودنی به غذاهای مختلف محبوب است.
زیتون و روغن زیتون به دلیل داشتن ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی می توانند به کاهش علائم بیماری های التهابی مانند آرتریت کمک کنند و مصرف منظم این محصولات می تواند به کاهش درد و بهبود حرکت مفاصل کمک کند.
زیتون و روغن زیتون به عنوان منبع طبیعی چربیها و مواد مغذی سالم میتوانند به بهبود سلامت کلی بدن کمک کنند و افزودن زیتون و روغن زیتون به رژیم غذایی روزانهتان میتواند فواید زیادی را به همراه داشته باشد.