سلامت خانواده

خواص جادویی سیر را بشناسید

به گزارش خبرآنلاین، سیر یکی از پرطرفدارترین مواد در ترکیب غذایی ایرانیان است و ترکیبات مفیدی برای سلامتی دارد. سیر حاوی ترکیباتی با خواص دارویی قوی، بسیار مغذی با کالری بسیار کم است و می تواند به محافظت در برابر بیماری ها از جمله سرماخوردگی کمک کند.

ایسنا در گزارشی نوشت: سیر یکی از گیاهانی است که در طب سنتی در سراسر جهان استفاده می شود و ادعا می شود خواص زیادی برای سلامتی از جمله تقویت سیستم ایمنی دارد. یونانی ها، بابلی ها، رومی ها و چینی ها نیز از سیر به عنوان دارو استفاده می کردند.

سیر حاوی ترکیباتی با خواص دارویی قوی، بسیار مغذی با کالری بسیار کم است. سیر می تواند به محافظت در برابر بیماری ها از جمله سرماخوردگی کمک کند و ترکیبات فعال موجود در سیر می تواند فشار خون را کاهش دهد. سیر سطح کلسترول را بهبود می بخشد و ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

سیر حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است به پیشگیری از بیماری آلزایمر و زوال عقل کمک کند. مکمل های سیر نیز ممکن است عملکرد ورزشی را بهبود بخشد. خوردن سیر ممکن است به سم زدایی بدن از فلزات سنگین و بهبود سلامت استخوان کمک کند.

سیرکم منبع خوبی از منگنز، ویتامین B6 و همچنین حاوی کلسیم، مس، پتاسیم، فسفر، آهن و ویتامین B1 است. سیر به اشکال مختلف (خام، پخته و ترشی) مصرف می‌شود و تمام اشکال آن به دلیل اندازه‌شان سرشار از مواد مغذی هستند، از جمله ویتامین‌های B و آنتی‌اکسیدان‌های ضد سرطان که می‌توانند طیف وسیعی از فواید سلامتی را ارائه دهند. اما ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد.

نتایج برخی مطالعات نشان می دهد که سیر ممکن است پاسخ ایمنی بدن را تقویت کند. یک مطالعه 12 هفته ای انسانی نشان داد که مصرف روزانه مکمل سیر سرماخوردگی را تا 63 درصد در مقایسه با دارونما کاهش می دهد. همچنین نتایج یک مطالعه دیگر نشان داد که عصاره سیر کهنه شده در دوزهای بالا (2.56 گرم در روز) روزهای بیماری ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزا را تا 61 درصد کاهش می دهد. مطالعه سوم شواهد را ناکافی نشان داد و گفت که به داده های بیشتری نیاز است.

بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، نتایج چندین مطالعه انجام شده بر روی انسان نشان می دهد که سیر می تواند تاثیر بسزایی بر فشار خون افراد مبتلا به فشار خون داشته باشد. در واقع، نتایج یک مطالعه نشان داد که 600 تا 1500 میلی گرم عصاره سیر کهنه شده به اندازه داروی فشار خون آتنولول در کاهش فشار خون در یک دوره 24 هفته ای موثر است. برای مشاهده این فواید، باید روزانه مقدار بسیار زیادی سیر مصرف کنید – حدود چهار حبه.

خوردن سیر می تواند سطح LDL یا کلسترول “بد” و کلسترول کل را کاهش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مکمل‌های سیر ممکن است LDL و کلسترول کل را در افرادی که سطح کلسترول بالایی دارند 10 تا 15 درصد کاهش دهد.

سیر ممکن است کلسترول را کاهش دهد و توجه زیادی به تأثیر مثبت بالقوه سیر بر سلامت قلب و عروق شده است. سیر خام نیز ممکن است از سرطان جلوگیری کند. موسسه تحقیقات سرطان آمریکا نشان می دهد که مصرف مقادیر زیاد سیر ممکن است خطر ابتلا به سرطان پانکراس، مری، پروستات و سینه را کاهش دهد. علاوه بر این، موسسه ملی سرطان می گوید تجزیه و تحلیل داده ها نشان داده است که هر چه میزان سیر خام و پخته مصرف شده بیشتر باشد، خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ کاهش می یابد.

نشان داده شده است که ترکیبات گوگرد موجود در سیر به محافظت در برابر آسیب اندام ناشی از سمیت فلزات سنگین در هنگام مصرف سیر در دوزهای بالا کمک می کند. مطالعه‌ای که کارگران یک کارخانه باتری‌سازی خودرو را – که در طول کارشان در معرض سطوح بالای سرب قرار داشتند – به مدت چهار هفته بررسی کرد، نشان داد که مصرف سیر باعث کاهش 19 درصدی سطح سرب خون آنها می‌شود. همچنین علائم سمیت مانند سردرد و فشار خون بالا را کاهش داد. کارمندان سه دوز سیر در روز مصرف کردند که در کاهش علائم بهتر از D-penicillamine بود.

یک قاشق غذاخوری سیر خام حاوی 20 گرم کالری، 5 گرم پروتئین، 2 گرم کربوهیدرات، صفر گرم سدیم و صفر گرم قند است.

برخی از افراد ممکن است واکنش های نامطلوبی به سیر یا سیر تخمیر شده داشته باشند. همچنین می تواند با برخی داروها واکنش منفی نشان دهد. قبل از افزودن سیر به رژیم غذایی یا مصرف مکمل سیر، به خصوص در دوزهای بالا، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

به گفته دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، از آنجایی که سیر می تواند خون را رقیق کند، خوردن مقادیر زیاد سیر می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد. همچنین می تواند با سایر رقیق کننده های خون مانند سالیسیلات (آسپرین)، وارفارین (کومادین) و کلوپیدوگرل (پلاویکس) واکنش نشان دهد. سیر ممکن است با داروی ضد HIV ساکویناویر نیز تداخل داشته باشد.

در برخی افراد، سیستم ایمنی به اشتباه سیر را به عنوان یک تهدید تشخیص می دهد و باعث واکنش آلرژیک می شود. علائم آلرژی به سیر شامل التهاب پوست، کهیر، احتقان یا آبریزش بینی، خارش بینی، عطسه، خارش یا آبریزش چشم، تنگی نفس یا خس خس سینه، تهوع و استفراغ، گرفتگی معده و اسهال است. شدت علائم می تواند متفاوت باشد.

افرادی که از داروهای ضد انعقاد استفاده می کنند باید با احتیاط از سیر استفاده کنند. همچنین افرادی که قرار است تحت عمل جراحی قرار گیرند باید 7 تا 10 روز قبل از عمل از خوردن سیر خودداری کنند. زیرا زمان خونریزی را طولانی تر می کند.

۲۳۳۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا