خواص جادویی بابونه برای درمان سرماخوردگی – خبرگزاری مهر ایران و جهان
مریم مقیمی کارشناس طب ایرانی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص خواص گیاهان دارویی برای انواع بیماری ها به ویژه سرماخوردگی و تداخل آن با برخی داروهای شیمیایی گفت: رایج ترین داروهای گیاهی برای درمان سرماخوردگی و یک سری از سایر بیماری های ویروسی آویشن، اسطوخودوس بابونه، بهارنارنج، بیدمشک و زنجبیل هستند که معمولاً برای درمان بیماری های افراد تجویز می شوند.
وی ادامه داد: گیاه دارویی آویشن تا زمانی که به تنهایی مصرف نشود تداخل دارویی با سایر داروهای شیمیایی ندارد اما مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی شود. دومین گیاه دارویی اسطوخودوس است که به دلیل خاصیت تسکین دهنده آن ممکن است برای کسانی که به دلیل سرماخوردگی یا آنفولانزا آبریزش بینی دارند مفید باشد. مخلوط کردن آنها اثرات مفیدی بر بدن دارند. اسطوخودوس برای اصلاح خواب، اصلاح سرفه و اصلاح فعالیت معده بسیار مفید و مفید است.
مقیمی در ادامه گفت: اسطوخودوس به دلیل داشتن مقدار زیادی آهن ممکن است با داروهای حاوی آهن تداخل داشته باشد و جذب آهن را در بدن کاهش دهد. از طرفی اگر فردی از قرص های خواب آور استفاده کند، اگر همراه با قرص ها چای بنوشد آستوخودوس اگر به آرامی از آن استفاده کنید تأثیر آن چندین برابر می شود.
مقیمی اذعان داشت: بابونه یکی دیگر از گیاهان دارویی با خواص جادویی است. استفاده از بابونه در دوران بارداری ممنوع است زیرا رشد بابونه در ایران به حدی است که باعث سقط جنین یا زایمان زودرس می شود اما مصرف بابونه در دوران شیردهی باعث افزایش شیر مادر می شود.
وی پیشنهاد کرد: بابونه نیز اثر داروهای ضد انعقاد را اندکی افزایش می دهد و خون فردی را رقیق می کند، مثلاً فردی که آسپرین مصرف می کند. پلوکس مصرف می کند یا آنژیو قلب کار کرده است، وقتی بابونه می خورد، وقتی در جایی از بدنش بریدگی می گیرد، احساس می کند که خونش کندتر می ایستد، این جای نگرانی نیست زیرا بابونه اثر این نوع داروها را درصد بسیار کمی افزایش می دهد.
یک متخصص طب ایرانی تصریح کرد: یکی دیگر از گیاهان دارویی که در درمان بیماری های ویروسی رایج است بهار نارنج نام دارد. خوشبختانه هیچ گونه تداخلی با گیاه بهار نارنج گزارش نشده است و طبق بررسی های به دست آمده استفاده از بهار نارنج در دوران بارداری و شیردهی به شرط عدم مصرف خود به خود مشکلی برای مادر و نوزاد ایجاد نمی کند.
مقیمی تصریح کرد: برماش یکی دیگر از داروهای گیاهی است و افرادی که آسپرین مصرف می کنند باید فاصله بدن خود را با برماش حفظ کنند زیرا مصرف همزمان دو ماده دارویی ممکن است اثر آسپرین را کاهش دهد. در نتیجه، افرادی که به طور معمول از آسپرین با فاصله زمانی قابل توجهی استفاده می کنند، می توانند روزانه نیز از آجیل فوفل استفاده کنند.
وی در ادامه گفت: کسانی که سرفه خشک دارند می توانند از دم کرده ریشه بیدمشک برای بهبود سرفه خود استفاده کنند.
مقیمی اذعان داشت: زنجبیل گزینه مناسبی برای سرماخوردگی و سم زدایی است به طوری که مصرف آن در زمان شیوع ویروس کرونا اکیدا توصیه می شد، اما مصرف آن نباید بی رویه باشد زیرا افراد گرم مزاج خارش، حساسیت، کهیر و خشکی پوست دارند. ایجاد می کند
وی افزود: مصرف زنجبیل برای افراد سرد مزاج و کسانی که بدنشان رطوبت دارد مجاز است و برای افراد سرد مزاج مشکلی ایجاد نمی کند. بنابراین استفاده از زنجبیل برای هر مزاجی متفاوت است و میزان مصرف آن تغییر می کند. توصیه ما این است که افرادی که مزاج سرد و مرطوب دارند در غذای خود کمی زنجبیل استفاده کنند و به کسانی که باردار هستند یا شیرده هستند توصیه می شود مقدار کمی از زنجبیل استفاده کنند اما مصرف زیاد زنجبیل باعث سقط جنین می شود.
یک متخصص ایرانی گفت: زنجبیل با برخی داروها از جمله داروهای قلبی و فشار خون تداخل دارد. گاهی اوقات افرادی که مزاج سرد دارند به دلیل سردی بیش از حد بدنشان دچار فشار خون می شوند. اگر این افراد از زنجبیل استفاده کنند باعث کاهش فشار خون در فرد می شود اما به این نکته توجه کنید که اگر از داروهای ضد فشار خون استفاده می کنند. از خون نیز استفاده می شود، زنجبیل فشار خون را بیشتر کاهش می دهد.
مقیمی در پایان خاطرنشان کرد: افراد دیابتی نیز باید بدانند که زنجبیل باعث کاهش قند خون می شود و در صورت مصرف انسولین برای کنترل قند خون و عدم افت قند، در هنگام مصرف دوز انسولین را کاهش دهند. زنجبیل بدهید و در مصرف آن دقت کنید.