سلامت خانواده

خواص بی نظیر این میوه برای سلامتی

به گزارش خبرآنلاین، میوه پاپایا یا پاپایای هاوایی میوه ای خوشمزه و مغذی است که در مناطق گرمسیری می روید. این میوه پوستی نازک و براق دارد که پر از دانه های سیاه و براق است. این میوه طعم شیرین و ملایمی دارد و معمولاً به عنوان ترشی و سس در تهیه غذاهای مختلف استفاده می شود.

به گزارش همشهری آنلاین، پاپایا یک میوه گرمسیری سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است. برخی از ترکیبات موجود در پاپایا ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشند و سلامت قلب را بهبود بخشند.

خوشمزه و پر از مواد مغذی

پاپایا در آمریکای مرکزی و جنوب مکزیک سرچشمه گرفته است، اما اکنون در بسیاری از نقاط دیگر جهان رشد می کند. این میوه حاوی آنزیمی به نام پاپائین است که می تواند زنجیره های پروتئینی سخت موجود در گوشت ماهیچه ها را بشکند. به همین دلیل، هزاران سال است که مردم از پاپایا برای نرم کردن گوشت استفاده می‌کنند. این میوه شکلی شبیه به گلابی دارد و می تواند تا 51 سانتی متر طول داشته باشد. پوست پاپایا وقتی نارس است سبز و در زمان رسیده نارنجی است، در حالی که گوشت آن زرد، نارنجی یا قرمز است. یک پاپایای کوچک 152 گرمی حاوی:

  • کالری: 59
  • کربوهیدرات: 15 گرم
  • فیبر: 3 گرم
  • پروتئین: 1 گرم
  • ویتامین C: 157٪ از RDI (مقدار توصیه شده برای مصرف روزانه)
  • ویتامین E: 33 درصد از RDI
  • فولات (ویتامین B9) 14 درصد از RDI
  • پتاسیم: 11 درصد از RDI
  • مقادیر کمی کلسیم، منیزیم، ویتامین های B1، B3، B5، K، E

اثرات آنتی اکسیدانی قوی

آنتی اکسیدان ها، از جمله کاروتنوئیدهای موجود در پاپایا، می توانند رادیکال های آزاد را خنثی کنند. رادیکال های آزاد مولکول های واکنشی هستند که در طول متابولیسم بدن شما ایجاد می شوند. آنها می توانند استرس اکسیداتیو را افزایش دهند که می تواند منجر به بیماری شود. مطالعات نشان می دهد که پاپایای تخمیر شده می تواند استرس اکسیداتیو را در افراد مسن و افراد مبتلا به پیش دیابت، کم کاری تیروئید خفیف و بیماری کبد کاهش دهد.

خواص ضد سرطانی

تحقیقات نشان می دهد که لیکوپن موجود در پاپایا می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. همچنین ممکن است برای افرادی که تحت درمان سرطان هستند مفید باشد. پاپایا ممکن است با کاهش رادیکال های آزاد که به درمان سرطان کمک می کنند، عمل کند. علاوه بر این، پاپایا ممکن است اثرات منحصر به فردی داشته باشد که در سایر میوه ها مشترک نیست. در میان 14 میوه و سبزی با خواص آنتی اکسیدانی شناخته شده، تنها پاپایا فعالیت ضد سرطانی در سلول های سرطان سینه نشان داد.

بهبود سلامت قلب

افزودن پاپایا بیشتر به رژیم غذایی ممکن است سلامت قلب شما را تقویت کند. مطالعات نشان می دهد که میوه های غنی از لیکوپن و ویتامین C ممکن است به پیشگیری از بیماری قلبی کمک کنند. آنتی اکسیدان های موجود در پاپایا ممکن است از قلب شما محافظت کرده و اثرات محافظتی کلسترول خوب HDL را افزایش دهند. در یک مطالعه، افرادی که مکمل پاپایای تخمیر شده را به مدت 14 هفته مصرف کردند، نسبت به افرادی که دارونما دریافت کردند، التهاب کمتر و نسبت کلسترول بد به خوب بهتری داشتند. نسبت بهبود یافته با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.

با التهاب مبارزه کنید

التهاب مزمن ریشه بسیاری از بیماری ها است و غذاهای ناسالم و انتخاب اشتباه شیوه زندگی می تواند روند التهابی را تحریک کند. مطالعات نشان می دهد که میوه ها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان مانند پاپایا به کاهش نشانگرهای التهابی کمک می کنند. به عنوان مثال، یک مطالعه اشاره کرد که مردانی که مصرف میوه ها و سبزیجات غنی از کاروتنوئید را افزایش دادند، کاهش قابل توجهی در CRP، یک نشانگر التهابی خاص داشتند.

بهبود هضم

آنزیم پاپائین موجود در پاپایا می تواند هضم پروتئین را آسان تر کند. مردم مناطق گرمسیری پاپایا را دارویی برای یبوست و سایر علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS) می دانند. در یک مطالعه، افرادی که به مدت 40 روز از رژیم غذایی مبتنی بر پاپایا استفاده کردند، بهبود قابل توجهی در یبوست و نفخ داشتند. نشان داده شده است که دانه، برگ و ریشه این میوه می تواند برای درمان زخم های حیوانات و انسان نیز موثر باشد.

محافظت در برابر آسیب های پوستی

پاپایا علاوه بر حفظ سلامت بدن شما می تواند پوست شما را شاداب تر و جوان تر نشان دهد. اعتقاد بر این است که رادیکال های آزاد بیش فعال مسئول بسیاری از چین و چروک ها، افتادگی و سایر آسیب های پوستی هستند که با افزایش سن ایجاد می شود. ویتامین C و لیکوپن موجود در پاپایا از پوست شما محافظت می کند و ممکن است به کاهش این علائم پیری کمک کند.

۲۳۳۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا