اخبار سلامت

خطر ناباروری درپی سقط جنین/دسترسی به داروهای سقط دربازارسیاه

به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، نشست خبری پویش نفس (نجات کودکان سقط شده) امروز با حضور جمعی از اساتید مامایی در بیمارستان اکبرآبادی برگزار شد.

ماریا صادقی; رئیس جامعه مامایی کشور در این جلسه اظهار داشت: آمار سقط جنین در کشور رو به افزایش است و با وجود نبود آمار دقیق به نظر می رسد سالانه 500 هزار سقط در کشور انجام می شود.

وی درباره عوارض سقط جنین اضافه کرد: عفونت، خونریزی شدید که ممکن است منجر به مرگ مادر شود و چسبندگی رحم که می تواند باعث ناباروری شود از جمله عوارض سقط جنین است. همچنین بسیاری از سقط جنین هایی که در مراکز غیرمجاز انجام می شود ممکن است عوارض شدید ناشی از عفونت ایجاد کند.

وی ادامه داد: باروری در هر فردی زمان خاصی دارد و مداخله ای مانند سقط جنین می تواند در آینده باعث ناباروری شود. علاوه بر این، بسیاری از زنانی که سقط جنین می کنند، برای افسردگی پس از سقط به درمان روانپزشکی نیاز دارند.

صادقی با تاکید بر لزوم ارتباط تنگاتنگ جمعیت مامایی کشور با خود نظارتی، گفت: ماماها می توانند با ارائه مشاوره های اولیه و تسهیل روند زایمان و بارداری برای مادر، تمایل خود را به فرزندآوری افزایش دهند. این ظرفیت در جامعه مامایی کشور وجود دارد که افرادی را که در معرض خطر سقط جنین هستند به سمت خودآزمایی هدایت کند. برای این منظور باید شبکه ای بین مراکز خودنظارتی و جمعیت مامایی کشور برای آموزش، مشاوره و حمایت از مادران ایجاد شود تا میزان سقط جنین به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

وی افزود: همه نهادهای مرتبط با موضوع سقط جنین و جمعیتی که در قانون جوانان جمعیت ذکر شده باید در کاهش آمار سقط جنین تلاش کنند. زیرا برخی از زوج های جوان برای سقط جنین چند عدد قرص که تاریخ انقضا نامشخصی دارد و عوارض زیادی دارد از بازارهای غیرقانونی و سیاه می خرند. این افراد از عوارض این اقدام بی اطلاع هستند و اگر بدانند سقط جنین ممکن است مشکلات روحی و جسمی زیادی به همراه داشته باشد و احتمال ناباروری را در آینده افزایش دهد، ممکن است هرگز این کار را انجام ندهند.

وی افزود: موضوع دیگری که ممکن است منجر به سقط جنین شود، نداشتن مهارت برای حل مشکلات است. به عنوان مثال، برخی افراد به دلیل بارداری در دوران ازدواج یا نداشتن خانه شخصی تصمیم به سقط جنین می گیرند. در این موارد می توان والدین را با مشورت و گفتگو با افراد موثر اطراف خود از این تصمیم منصرف کرد.

مرضیه ابراهیمی; عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه همچنین بیان کرد: سقط جنین باید از ابعاد مختلف بررسی شود اما در مامایی رسالت ما کمک به خانواده ها و افزایش آگاهی آنهاست. این افزایش آگاهی از طریق تعاملات چهره به چهره به راحتی امکان پذیر است.

وی ادامه داد: تصور «فرزند کمتر، زندگی بهتر» و همچنین اعتقاد به انسان بودن جنین بعد از چهار ماهگی و قبل از آن فقط لخته خون، باعث سقط برخی خانواده ها می شود.

ابراهیمی تصریح کرد: جنین از بدو شکل گیری انسان است و از بین رفتن آن می تواند تبعات منفی زیادی داشته باشد. این عمل از نظر شرعی، عرفی و اخلاقی نوعی قتل تلقی می شود، اما بسیاری از خانواده ها از این موضوع بی اطلاع هستند.

وی با تاکید بر نقش مهم آگاهی خانواده ها در پیشگیری از سقط جنین، افزود: در بررسی های سیستماتیک وزارت بهداشت، موضوع اقتصادی در رتبه پایین تری از عوامل سقط جنین قرار دارد.

ابراهیمی گفت: بر اساس قانون وظیفه جلوگیری از ورود داروهای سقط جنین به بازار سیاه بر عهده دستگاه های مختلف است. متاسفانه خانواده ها با هزینه های بسیار کم و دسترسی آسان به قرص های سقط جنین آنلاین این کار را انجام می دهند.

این خبر در حال تکمیل است…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا