خطر مسمومیت با بهار بهار ؛ مواظب بودن

نهایی بههانی: دکتر مریم غادری غفشی ، دکتر علوم غذایی و فناوری مواد غذایی و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران آهواز ، در مصاحبه ای با اخبار آنلاین گفت: “در این فصل راه اندازی زیادی وجود دارد که یکی از آنها بادام با طرفداران زیادی است.” قابل توجه است که بیشتر میوه های زودرس حاوی متابولیت های گیاهی هستند که ممکن است در بعضی از افراد واکنش آلرژیک ایجاد کند ، که به طور کلی عمومی نیست و بیشتر آنها به شرایط فیزیولوژیکی بدن بستگی دارد. بنابراین اگر یک بیماری خاص دارید ، به خصوص نوع هضم ، از استفاده زودرس خودداری کنید.
این تلخ است یا شیرین؟
درست است که بادام شیرین به عنوان بادام فروخته می شود ، اما ما نمی توانیم آنها را ببینیم ، شیرین یا تلخ است ، مگر اینکه آن را بخوریم و معمولاً در حالت نارس خیلی احساس نمی کنیم و متأسفانه بسیاری از فروشندگان از درختان بادام تلخ و بدون آسیب استفاده می کنند.
حضور
نکته توجه وجود ترکیبی به نام آمیگدالین ، نوعی گلیکوزید سیانوژنیک است که در بادام تلخ و شیرین یافت می شود ، اما در بادام تلخ و زودرس بسیار بیشتر است. آمیگدالین به خودی خود خطرناک نیست ، اما هنگام تجزیه ، ترکیبات خطرناک تولید می کند. مطالعات و مطالعات اخیر نشان می دهد که میزان آمیگدالین در طول بزرگ شدن میوه زودرس به حداکثر خود می رسد و سپس در هنگام رسیدن میوه کند یا کاهش می یابد. بنابراین ، دوز آمیگدالین در بالاترین سطح بادام است. با رسیدن میوه ، بسیاری از این ترکیبات یا تجزیه شده یا ترکیبات دیگر هستند ، بنابراین اگر میوه از روند طبیعی خود عبور کند ، مطمئناً میزان این ترکیبات مضر را کاهش می دهد.
عوارض
هنگامی که مغز میوه هایی مانند بادام ، هلو یا زردآلو را می خوریم ، یک سری آنزیم ها از بافت مغز میوه آزاد می شوند که باعث تجزیه آمیگدالین می شود. این آنزیم ها تا زمان جویدن ساختار سلول آزاد نمی شوند. انتشار مقادیر زیادی از این ترکیب از خانواده سیانیک ، سیستم تنفسی سلول را مسدود می کند و جذب اکسیژن را قطع می کند و باعث ایجاد اثرات بسیاری از جمله استفراغ ، حالت تهوع ، خستگی ، لرز ، اسهال ، سرگیجه و حتی تشنج ، کما و سرانجام مرگ می شود.
بچه ها را پیدا کنید
تحقیقات نشان می دهد که دوز سمی سیانید هیدروژن 2 میلی گرم در 2 گرم بافت میوه است و اگر از این میوه زیادی استفاده می کنید ، احتمال مسمومیت بسیار زیاد است. در کودکان ، مصرف 2 تا 4 قطعه و در بزرگسالان ، مصرف 2 بادام تلخ می تواند مشکل ساز باشد. اگر مقدار تجمع آمیگدالین در بدن به حدود نیمی از 5 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن برسد ، اثر کشنده خواهد بود و در غلظت های کمتری ، اثرات سمی ایجاد می شود. در جدول ذکر شده در این تحقیق ، دوز مسمومیت در سنین مختلف نشان می دهد که کودکان زیر 5 سال و سپس کودکان 5 تا 5 ساله می توانند با استفاده از این زودرس بیشترین حساسیت را نشان دهند.
۴۷۲۳۲
منبع:خبرآنلاین