اخبار سلامت

خطر مرگ با عفونت های ساده در پی مصرف بی رویه چرک خشک کن ها

آزیتا نبی زاده در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی سلامت جو به مناسبت اولین روز از هفته آگاهی بخشی به مقاومت آنتی بیوتیکی اظهار داشت: مقاومت میکروبی شرایطی است که در آن داروها دیگر اثر لازم را برای درمان عفونت های ناشی از قارچ ها، ویروس ها و ویروس ها ندارند. و انگل ها در واقع میکروب ها در برابر اثرات داروها مقاوم می شوند و به همین دلیل درمان عفونت ها بسیار دشوارتر می شود و خطر شیوع بیماری افزایش می یابد. مقاومت ضد میکروبی یکی از مهم ترین تهدیدات سلامت عمومی است و سالانه میلیون ها نفر در سراسر جهان به دلیل این پدیده جان خود را از دست می دهند.

خطرات استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها

وی افزود: این پدیده مشکلات عدیده ای را برای فرد و جامعه ایجاد می کند که از جمله آن می توان به افزایش طول مدت بیماری، افزایش هزینه های درمان، نیاز به گرانی داروها و شیوع بیماری های پیچیده میکروبی اشاره کرد. در واقع مقاومت میکروبی باعث می شود بیماری هایی که در حال حاضر به راحتی درمان می شوند غیر قابل درمان شوند.

به زودی عفونت های جزئی ممکن است منجر به مرگ انسان شود

نبی زاده ادامه داد: آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد میکروبی که برای درمان بیماری ها استفاده می شوند به دلیل مصرف زیاد و نادرست اثربخشی خود را از دست می دهند. از سوی دیگر، تولید داروهای ضد میکروبی جدید بسیار پرهزینه و با سرعت کم اتفاق می‌افتد، بنابراین اگر به نحوه مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها توجه نکنیم و از این داروها به صورت غیرعاقلانه و بیش از حد استفاده کنیم، به زودی به نقطه‌ای خواهیم رسید که حتی جزئی عفونت یا جراحات جزئی می تواند انسان را بکشد.

دلایل مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها در ایران

36 درصد از نسخه های پزشکان حاوی آنتی بیوتیک است

وی میزان بالای تجویز آنتی بیوتیک در کشور را یکی دیگر از عوامل مقاومت میکروبی دانست و تصریح کرد: بر اساس آمارهای موجود حدود 36 درصد از نسخه های پزشکان در ایران حاوی آنتی بیوتیک است در حالی که میانگین جهانی آن کمتر از 30 درصد است. در سال های اخیر با تلاش سازمان غذا و دارو و برنامه های آموزشی این میزان از 55 درصد به 36 درصد کاهش یافته است، اما همچنان برای رسیدن به استانداردهای جهانی تلاش بیشتری لازم است.

توصیه هایی برای استفاده صحیح از آنتی بیوتیک ها

رئیس اداره ارزیابی و مدیریت فناوری سلامت و مطالعات اقتصادی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: مردم باید توجه داشته باشند که فقط با تجویز پزشک آنتی بیوتیک مصرف کنند و دوره درمان، دوز دارو را به دقت بررسی کنند. دارو و فاصله زمانی بین مصرف دارو. متأسفانه، بسیاری از افراد به محض مشاهده علائم بهبود، مصرف دارو را قطع می کنند و بقیه آنتی بیوتیک ها را به اعضای خانواده یا دوستان خود می دهند. این عمل نه تنها نادرست است، بلکه به افزایش مقاومت میکروبی کمک زیادی می کند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا