خطر بالای هپاتیت برای مادران باردار / لزوم رعایت رژیم غذایی مناسب برای بیماران کبدی
مهدی کاظمی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: هپاتیت هایی که از طریق آب و غذای آلوده منتقل می شوند هپاتیت A و E هستند و هپاتیت A بسیار شایع تر است و علائم هپاتیت E مانند سایر هپاتیت ها غیراختصاصی است.
وی با اشاره به علائم هپاتیت E افزود: ضعف، بی حالی شدید، دل درد، استفراغ، یبوست یا اسهال، دردهای عضلانی و تب بالا می تواند از جمله علائم هپاتیت E و احتمال تبدیل شدن به این نوع باشد. هپاتیت هپاتیت شدید تا شدید است که می تواند منجر به نارسایی کبد شود.
فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه احتمال تبدیل هپاتیت نوع E به هپاتیت شدید در مادران باردار بیشتر است، تصریح کرد: در واقع اگر مادر باردار به هپاتیت E مبتلا شود، احتمال نارسایی کبد در او و این مادر افزایش می یابد. زنان باردار باید به طور دوره ای تحت نظر و معاینه باشند تا این ویروس به طور کامل از بین برود.
کاظمی با بیان اینکه هپاتیت E خود محدود شونده است و پس از مدتی بدن با آن مبارزه می کند و ویروس را از بین می برد، ادامه داد: رعایت رژیم غذایی صحیح و مناسب برای بیماران مبتلا به هپاتیت ضروری است و به بیماران کبدی توصیه می شود از مصرف غذاها پرهیز کنند. تا حد امکان از غذاهای فرآوری شده و کنسرو شده استفاده نکنید.
وی با تاکید بر اینکه مصرف آب میوه های صنعتی نیز به دلیل وجود شکر و نمک باید محدود شود، گفت: مصرف سوسیس و کالباس نیز می تواند عوارض و مشکلات بیماران کبدی را افزایش دهد و کبد را بیشتر به سمت نارسایی و مراحل پایانی پیش ببرد. از بیماری های کبدی
فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه غذاهای حاوی مواد نگهدارنده برای کبد نیز مضر است، افزود: رعایت بهداشت فردی برای پیشگیری از هپاتیت A و E باید همیشه مورد توجه افراد قرار گیرد و اگر افراد سالم نیستند آب سالم نیست. قبل از مصرف حداقل 20 دقیقه بجوشانید.
کاظمی با بیان اینکه هپاتیت A واکسن دارد، خاطرنشان کرد: واکسن هپاتیت A به افرادی تزریق می شود که خطر ابتلا به این بیماری بیشتر است. افرادی که به مناطق با شیوع هپاتیت A سفر می کنند، بیماران مزمن کبدی، افراد مبتلا به هپاتیت B و C، افراد بی خانمان و بیماران نقص ایمنی از جمله افرادی هستند که واکسن هپاتیت A برای آنها توصیه می شود.