خطر ابتلا به سرطان سینه برای مردان و زنان / توصیه های مهم برای پیشگیری از سرطان سینه
به گزارش خبرآنلاین، رئیس گروه کنترل و پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت، سرطان سینه را یکی از شایع ترین سرطان های کشور دانست و نسبت به تاثیر مصرف الکل و سیگار الکترونیکی در بروز سرطان در کشور هشدار داد. جامعه
به گزارش ایسنا، دکتر لیلا مودب شعار – رئیس گروه کنترل و پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت، با اشاره به کمپین سرطان پستان، اظهار کرد: در این کمپین پیگیر تشخیص، غربالگری، آموزش و خودسازی سرطان پستان هستیم. – مراقبت از افراد جامعه
یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سرطان سینه شایع ترین سرطان در بین سرطان های کشور است. به طوری که از هر 100 هزار نفر در ایران به طور متوسط 45 نفر به سرطان مبتلا می شوند.
خطر ابتلا به سرطان سینه برای مردان
وی سرطان سینه را شایع ترین سرطان در بین زنان دانست و در این باره توضیح داد: این بدان معنا نیست که مردان به این نوع سرطان مبتلا نمی شوند، بنابراین زنان و مردان باید نسبت به این سرطان آگاهی لازم را کسب کرده و مراقبت از خود را جدی بگیرند. .
مودب شعار گفت: یکی از اولین اقداماتی که وی در مورد کنترل سرطان سینه به مردم توصیه می کند این است که همه باید با روش های مختلف معاینه و خودمراقبتی سرطان سینه و همچنین علائم خطر و عوامل خطر آن آشنا شوند.
سیگارهای الکترونیکی و خطر ابتلا به سرطان
این فوق تخصص پرتو انکولوژی، سبک زندگی، تغذیه و آگاهی مردم از سبک زندگی را یکی از مهم ترین عوامل پیشگیری از سرطان سینه دانست و در این خصوص افزود: مصرف دخانیات، مصرف الکل، مصرف مواد مخدر و حتی سیگارهای الکترونیکی می تواند باعث ایجاد سرطان در افراد شود. باعث سرطان شود
تاثیر 30 دقیقه ورزش روزانه در پیشگیری از سرطان
مودب شعار تاکید کرد: فعالیت های ورزشی منظم به طوری که افراد بتوانند حداقل 30 دقیقه در روز ورزش کنند به گونه ای که ضربان قلب را افزایش دهد، در پیشگیری از بروز سرطان بسیار موثر است.
سه اصل مورد نیاز برای پیشگیری از سرطان سینه
وی در خصوص سرطان سینه به همه افراد جامعه توصیه کرد که نسبت به بافت پستان خود آگاه باشند و معاینه مکرر، مستمر و منظم را در زندگی خود به عنوان یک اصل رعایت کنند، زیرا معاینه پستان و آگاهی از علائم خطر می تواند تشخیص فوری و مراجعه به پزشک کمک می کند و این در روند درمان بسیار موثر است.
تاثیر تشخیص زودهنگام سرطان پستان در درمان قطعی
رئیس گروه کنترل و پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت در این خصوص افزود: اگر سرطان سینه در مراحل اولیه تشخیص داده شود، درمان آن بسیار موثرتر خواهد بود. تا بیمار تا آخر عمر مشکلی نداشته باشد.
مودب شعار با بیان اینکه سرطان سینه لزوماً به معنای مرگ نیست، گفت: اگر افراد در مراحل اولیه بیماری به موقع تشخیص داده شده و درمان را بلافاصله شروع کنند، بدون شک نتایج درمانی موثرتر و هزینه کمتری را تجربه خواهند کرد.
وی گفت: تبدیل شدن سرطان سینه به سرطان شایع در کشور یک خطر است، اما اینکه این سرطان قابل پیشگیری و تشخیص زودهنگام باشد نیز یک فرصت محسوب می شود زیرا تشخیص و درمان به موقع از اهمیت بالایی برخوردار است.
ابلاغ دستورالعمل تشخیص زودهنگام سرطان پستان به دانشگاه های علوم پزشکی کشور
رئیس گروه کنترل و پیشگیری سرطان وزارت بهداشت با بیان اینکه اقدامات همسویی در خصوص سرطان سینه و سرطان روده بزرگ در معاونت های مختلف وزارت بهداشت اعم از بهداشت، درمان و آموزش انجام شده است، گفت: آموزش نیروی انسانی برای پیشگیری و غربالگری این سرطان. اقدامات مهمی انجام شده و دستورالعمل های تشخیص زودهنگام سرطان سینه پس از 9 ماه تحقیقات علمی توسط اساتید تدوین و به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شد.
مودب شعار درباره جزئیات دستورالعمل سرطان پستان گفت: این دستورالعمل به شدت بر این مهم تاکید دارد که در مراکز بهداشتی درمانی اعم از مراکز بهداشتی و درمانی و مراکز خدمات جامع شهری و روستایی، همه افراد چه در شهر و چه در روستا زندگی می کنند بتوانند خودآموزی کنند. معاینه با مراجعه به مراکز بهداشتی و معاینه توسط پزشک یا ارائه دهنده خدمات بهداشتی.
به گفته این متخصص رادیو انکولوژی، در صورتی که مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی دارای علائم سرطان سینه بوده و نیاز به پیگیری داشته باشند، می توانند به معاونت درمان و مراکز تشخیصی مانند ماموگرافی یا سونوگرافی در رادیولوژی مراجعه کنند. گروه ها با هماهنگی درون دانشگاهی. مورد نیاز باشد.
سرطان سینه و توصیه برای زنان بالای 40 سال
وی به بانوان بالای 40 سال توصیه کرد: هر 2 سال یکبار ماموگرافی و غربالگری انجام دهند و در صورت تغییر یا مشکل، مراحل تشخیص و درمان در سطوح مراکز تشخیص زودهنگام سرطان در بخش درمان انجام شود.
رئیس گروه کنترل و پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت افزود: در پی بررسی سرطان پستان که سازمان جهانی بهداشت بر کاهش سالانه 2.5 درصدی سرطان پستان تاکید جدی دارد، اطلاعیه این نظرسنجی به سطوح مختلف ارسال شده است. از دانشگاه های علوم پزشکی کشور برای انجام این فرآیند. آموزش، پیشگیری و غربالگری سرطان سینه در شهرستان های تحت پوشش به صورت گسترده تری اعلام شد.
مودب شعار همچنین به بحث هایی در جامعه درباره ارثی بودن سرطان سینه اشاره کرد و گفت: نمی توان این گونه قضاوت کرد زیرا بسیاری از سرطان ها ماهیت ژنتیکی ندارند. سرطان ها به شدت به عوامل محیطی وابسته هستند و کمتر از 10 درصد سرطان ها ژنتیکی هستند. اگرچه افرادی که سابقه سرطان سینه یا روده در خانواده یا بستگان خود دارند باید به پزشک مراجعه کنند، اما در عین حال بسیاری از سرطان ها به عوامل محیطی بستگی دارد و برای کنترل عوامل محیطی باید سایر ارگان ها با وزارت بهداشت همکاری کنند.
رئیس اداره کنترل و پیشگیری سرطان وزارت بهداشت تاکید کرد: آموزش های سرطان پستان به صورت مجازی و حضوری برای تمامی ماماها و مراقبین سلامت در سطوح دانشگاه های علوم پزشکی انجام شده است و این آموزش ها در دسترس خواهد بود. در قالب کلیپ هایی در آینده در مراکز بهداشتی درمانی با توجه به تغییرات دستورالعمل تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان سینه خواهد شد.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، مودب شعار در این راستا به اهمیت آموزش و اطلاع رسانی عمومی به مردم به ویژه از طریق رسانه ملی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: رسانه ها می توانند آموزش های مرتبط را به مردم ارائه دهند.
وی همچنین از تجهیز مراکز تشخیص زودهنگام سرطان به دستگاه ها و تجهیزات ماموگرافی و سونوگرافی خبر داد و گفت: این اقدامات دسترسی مردم را در استان ها و شهرستان ها تسهیل می کند.
وی همچنین به بانوان زیر 40 سال توصیه کرد ابتدا معاینات لازم را انجام دهند و تنها در صورت وجود مشکل سونوگرافی سینه انجام شود. ماموگرافی را برای زنان زیر 40 سال توصیه نمی کنیم مگر اینکه توسط متخصص درخواست شود.
۲۳۳۲۳۶
منبع:خبرآنلاین