سلامت خانواده

خطر ابتلا به سرطان با مصرف زیاد این محصولات لبنی

به گزارش خبرآنلاین، عوارض جانبی پنیر ممکن است ناشی از عواملی مانند چربی بالای پنیر و واکنش التهابی به چربی های اشباع شده، ترکیب هورمونی لبنیات و خطر آلودگی باکتریایی در انواع پنیر باشد. حفظ یک رژیم غذایی متعادل و متنوع برای کاهش این خطرات و ارتقای سلامت مهم است.

مصرف زیاد پنیر چه عوارضی دارد؟

1) ایجاد یبوست

مصرف مقادیر زیاد پنیر به طور بالقوه می تواند منجر به یبوست شود. پنیر دارای چربی زیاد و فیبر کم است که می تواند هضم را کند کرده و عبور مدفوع از روده را سخت تر کند. خوردن بیش از حد پنیر در کوتاه مدت باعث ناراحتی و نفخ می شود و مصرف بیش از حد پنیر در طولانی مدت منجر به یبوست مزمن می شود.

2) التهاب

مصرف بیش از حد کازئین (پروتئین موجود در پنیر) در برخی افراد منجر به التهاب می شود. این واکنش التهابی می تواند به صورت طیف گسترده ای از علائم از جمله: مشکلات گوارشی، مشکلات پوستی، ناراحتی تنفسی و حتی درد مفاصل ظاهر شود. گاهی اوقات سیستم ایمنی بدن کازئین را به عنوان یک تهدید می شناسد و واسطه های التهابی را برای دفاع از بدن آزاد می کند که منجر به واکنش های نامطلوب می شود.

3) درد معده

پنیر منبع غنی چربی است و می تواند باعث سوزش سر دل در افراد شود. مصرف بیش از حد پنیر به دلیل داشتن چربی زیاد می تواند اسفنکتر تحتانی مری را شل کند، ماهیچه ای که از بازگشت اسید معده به مری جلوگیری می کند. این می تواند منجر به احساس سوزش در قفسه سینه و گلو شود. سوزش معده مزمن می تواند به پوشش مری آسیب برساند و منجر به بیماری های جدی تری مانند بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) شود.

4) آکنه

برخی از افراد ممکن است در اثر مصرف بیش از حد پنیر دچار بثورات پوستی یا تشدید آکنه شوند. این را می توان به هورمون های موجود در شیر نسبت داد که می توانند تولید سبوم را تحریک کرده و منافذ پوست را مسدود کنند.

5) افزایش خطر ابتلا به سرطان

پنیر حاوی چربی اشباع شده است که با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است. علاوه بر این، برخی مطالعات نشان می دهد که بین مصرف لبنیات از جمله پنیر و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات و سینه ارتباط وجود دارد.

6) کم آبی بدن

پنیر سرشار از سدیم است و خوردن غذاهای غنی از سدیم می تواند منجر به کم آبی بدن شود. سردرد و کاهش ادرار از نشانه های کم آبی بدن است. اگر قصد دارید غذاهای غنی از سدیم مصرف کنید، قبل یا بعد از آن مایعات بنوشید تا بدن خود را هیدراته کنید.

7) بیماری قلبی

خوردن بیش از حد پنیر می تواند شما را در معرض خطر بیشتر بیماری قلبی قرار دهد زیرا سطوح بالای سدیم باعث افزایش فشار خون می شود. همچنین چربی اشباع شده پنیر به افزایش کلسترول بد کمک می کند.

8) اضافه وزن

پنیر دارای چربی بالایی است. چربی متراکم ترین درشت مغذی از نظر کالری است، به این معنی که کالری بیشتری در هر گرم دارد. خوردن بیش از حد هر ماده غذایی، به خصوص آنهایی که چربی بالایی دارند مانند پنیر، می تواند باعث افزایش وزن شود.

منبع: eatthis

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا